ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΤΡΟΠΗ μας – Πως καταντήσαμε έτσι; ΣΟΚ με την αναισθησία οδηγών στη λεωφόρο Αθηνών, προσπερνούσαν σαν να ήταν «σακούλα» τη 17χρονη που χτυπήθηκε!

Ο οδηγός που τη χτύπησε, την εγκατέλειψε - Για 10 λεπτά τα οχήματα προσπερνούσαν το αιμόφυρτο κορίτσι χωρίς κανένας να κάνει τίποτα!

Ο οδηγός που τη χτύπησε, την εγκατέλειψε - Για 10 λεπτά τα οχήματα προσπερνούσαν την αιμόφυρτη 17χρονη χωρίς κανένας να κάνει τίποτα!
Συντάκτης: Αλέξανδρος Ορφανίδης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Με φρίκη παρακολούθησαν οι τηλεθεατές του δελτίου ειδήσεων του Mega ένα ντοκουμέντο ενός τραγικού συμβάντος που δείχνει την απανθρωπιά που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία. Στο σοκαριστικό βίντεο που προβλήθηκε, φαίνεται από κάμερα ασφαλείας η παράσυρση μιας 17χρονης από αυτοκίνητο στη λεωφόρο Αθηνών, περίπου στις 5.30 ξημερώματα Τετάρτης (26/6).

Το φανάρι για τους πεζούς είναι κόκκινο και δυστυχώς η κοπέλα αποφασίζει να διασχίσει γρήγορα τη λεωφόρο. Ένα αυτοκίνητο που έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα χτυπάει τη νεαρή και την εκσφενδονίζει, ρίχνοντας την αιμόφυρτη στο οδόστρωμα. Ο οδηγός του αυτοκινήτου που μόλις είχε χτυπήσει την κοπέλα, συνεχίζει την πορεία του και εξαφανίζεται αντί να τη βοηθήσει. Αμέσως μετά έρχεται δεύτερο αυτοκίνητο από πίσω και περνάει πάνω από τη 17χρονη, παρασέρνοντας την. Ούτε αυτός ο οδηγός σταματάει και συνεχίζει κανονικά!

Οι στιγμές που επακολούθησαν είναι εξίσου σοκαριστικές για την τρομακτική απάθεια του κόσμου. Μία νταλίκα προσπερνάει με ταχύτητα την 17χρονη και φρενάρει απότομα λίγα μέτρα πιο κάτω μόλις συνειδητοποιεί ότι υπάρχει άνθρωπος στην άσφαλτο. Κατόπιν συνεχίζει την πορεία της κανονικά. Για περίπου 10 λεπτά έρχονται αυτοκίνητα που χαμηλώνουν ταχύτητα και περνούν δίπλα από την κοπέλα που ψυχορραγούσε. Ένα μαύρο αυτοκίνητο φρενάρει, κάνει λίγο όπισθεν για να διαπιστώσει αν είναι άνθρωπος στον δρόμο και στη συνέχεια προσπερνάει το άτυχο κορίτσι και φεύγει.

Αυτοκίνητα, μηχανές και φορτηγά συνεχίζουν να περνούν κανονικά σαν να προσπερνούσαν κάτι το αδιάφορο! Κανένας δεν αναλαμβάνει ευθύνη να κάνει κάτι. Για αρκετά κρίσιμα λεπτά δεν βρέθηκε ούτε ένας να βάλει το όχημα του με αλάρμ ως εμπόδιο μπροστά από το αιμόφυρτο κορίτσι για να «κόψει» την κυκλοφορία σε αυτό το σημείο και να την προστατέψει.

Πολίτες από το πεζοδρόμιο έχουν αντιληφθεί τι γίνεται και αρχίζουν να φωνάζουν και να κάνουν σήμα στα οχήματα ότι υπάρχει άνθρωπος στον δρόμο. Κάποιοι από αυτούς πάνε δίπλα στο κορίτσι για να το προστατέψουν, όταν επιτέλους βρέθηκε ένα μηχανάκι και ένα αυτοκίνητο για να «κόψουν» την κυκλοφορία.

Το ασθενοφόρο καταφθάνει 28 λεπτά μετά την κλήση. Η κοπέλα είχε ακόμα σφυγμό αλλά νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση. Ο ασυνείδητος οδηγός που εγκατέλειψε το χτυπημένο κορίτσι, αναζητείται.

Φρικτές εικόνες μιας κοινωνίας που βουλιάζει στην αναλγησία. Εάν δεν έχουμε πιάσει ακόμα πάτο, θα το καταφέρουμε σύντομα. Κάποτε καμαρώναμε για το φιλότιμο του Έλληνα και σήμερα ντρεπόμαστε για την απανθρωπιά ενός μεγάλου μέρους της κοινωνίας. Ο συνάνθρωπος μας, ακόμα και όταν κείτεται αιμόφυρτος, έχει γίνει ένα «εμπόδιο» που δεν θέλουμε να μας καθυστερήσει ή μια ευθύνη που δεν θέλουμε να πάρουμε.

Ποιος ξέρει τι σκέφτηκε ο κάθε ασυνείδητος που προσπέρασε το άτυχο κορίτσι; Άλλος θα ανησύχησε μη του… χαλάσει το αμάξι, άλλος θα είπε το κλασσικό «που να μπλέξω», άλλος θα… βιαζόταν να πάει στη δουλειά του. Όλα τα άλλα μέτρησαν, μόνο την ανθρώπινη ζωή δεν μέτρησαν. Ακόμα και ένα ζώο να χτυπηθεί στην άσφαλτο, βλέπουμε ανθρώπους να σταματάνε για να κάνουν κάτι. Τη 17χρονη την προσπερνούσαν σαν ήταν πιο αδιάφορη και από χτυπημένο σκύλο στην άσφαλτο, σαν να ήταν μια «σακούλα» που την πήρε ο αέρας!

Και φυσικά αυτός ο άθλιος οδηγός που χτύπησε το κορίτσι και εξαφανίστηκε, φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη. Γιατί ναι μεν κινούταν κανονικά με πράσινο, αλλά έπρεπε να σταματήσει για να βοηθήσει την κοπέλα μετά τη σφοδρή σύγκρουση και να δώσει κατάθεση. Έφυγε για να μην αναλάβει καμία ευθύνη και κατάφερε τελικά να είναι καταζητούμενος. Τουλάχιστον αυτό να λειτουργήσει ως παράδειγμα για κάθε ασυνείδητο που εγκαταλείπει θύμα στην άσφαλτο.

Και όσον αφορά τη γενική απάθεια της κοινωνίας, οπωσδήποτε πρέπει να ανησυχούμε. Κάτι πηγαίνει πάρα πολύ λάθος. Τέτοια παρακμή πρέπει να μας τρομάζει…

Exit mobile version