ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης «έχει βαρεθεί τη γκρίνια μας» – Θέλει να διαλύει ανενόχλητος το ΕΣΥ και να του λέμε και ευχαριστώ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης με την άθλια συμπεριφορά του διώχνει ψηφοφόρους από τη ΝΔ, πιο γρήγορα και απ' ότι διώχνει γιατρούς από το ΕΣΥ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης με την άθλια συμπεριφορά του διώχνει ψηφοφόρους από τη ΝΔ, πιο γρήγορα και απ' ότι διώχνει γιατρούς από το ΕΣΥ.
Συντάκτης: Παντελής Λαμψιώτης Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Αν στο εσωτερικό της ΝΔ γινόταν μια σοβαρή ενδοσκόπηση για το τι προκάλεσε (και συνεχίζει να προκαλεί) τη δημοσκοπική κατρακύλα του κόμματος, είναι βέβαιο ότι τα εγωπαθή παραληρήματα του Άδωνι Γεωργιάδη θα ήταν μια από τις βασικές αιτίες για την απέχθεια που εκφράζει ο λαός για την κυβέρνηση.

Το έχουμε γράψει επανειλημμένως, ότι ο Άδωνις κάνει τεράστια ζημιά στο προφίλ της κυβέρνησης. Αλλά οι αναξιοκρατικές εσωκομματικές τάσεις στη ΝΔ, είναι τέτοιες που δεν επιτρέπουν να εκτοπιστεί. Όμως είναι πολλοί πλέον οι γαλάζιοι βουλευτές που τον θεωρούν το μεγαλύτερο επικοινωνιακό βαρίδι της παράταξης. Ακόμα και αν κάποιος πολίτης έχει όλες τις διαθέσεις να δει με επιείκεια το κυβερνητικό έργο, θα εμφανιστεί πάντα ένας Άδωνις για να του… ανάψει τα λαμπάκια. Με προκλητικές δηλώσεις, με κουτσαβακισμούς, με μεγαλοστομίες, με θεατρινισμούς, με ατελείωτες κωλοτούμπες και επικοινωνιακές γκάφες.

Σε μια εποχή που ολόκληρη η κοινωνία βρίσκεται στα κάγκελα για την καταστροφή του ΕΣΥ, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας από κάποια… παράλληλη διάσταση, δηλώνει ότι το ΕΣΥ όχι μόνο δεν καταρρέει αλλά αλλάζει, προχωρά και γίνεται καλύτερο. Και ότι όσοι αναδεικνύουν τα προβλήματα του ΕΣΥ, ανήκουν στη «συμμορία της μιζέριας» και την… αριστερά.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης με την τραγική συμπεριφορά του διώχνει ψηφοφόρους από τη ΝΔ, πιο μαζικά και απ’ ότι διώχνει γιατρούς από το ΕΣΥ. Γιατροί που φεύγουν σωρηδόν λόγω αναξιοπρεπών μισθών, υποστελέχωσης των νοσοκομείων και άθλιων συνθηκών στις δομές Υγείας.

Κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, ο Άδωνις αντιμετώπισε με φωνές και προσβολές έναν γιατρό του νοσοκομείου που είχε το… θράσος να εκφράσει τα παράπονα των συναδέλφων του για την υποστελέχωση των νοσοκομείων. Μιλώντας στον γιατρό σαν θιγμένος… πλανητάρχης, ο Άδωνις άρχισε να λέει ότι οι μαζικές προσλήψεις γιατρών «μας απαγορεύονται», ότι «θα χρεοκοπούσαν τη χώρα» και ότι αν θέλετε προσλήψεις «ας μας δώσει λεφτά το ΚΚΕ».

Και ο υπουργός συνέχισε να ουρλιάζει, μην ακούγοντας ούτε λέξη από αυτά που του έλεγε ο γιατρός:

«Θα πείτε ένα ευχαριστώ στο κράτος για όλα αυτά που κάνει στο σύστημα για όλα αυτά που κάνει και μετά όλα τα άλλα. Έχω βαρεθεί τη γκρίνια σας από το πρωί μέχρι το βράδυ. Το σύστημα προχωράει, είναι όρθιο σώζει ζωές». Ενώ είπε ακόμα ότι «αυτά τα… αριστερά, τα βαριέται».

Περιστατικά όπως αυτό, συμπυκνώνουν όλη την αλαζονεία της κυβέρνησης σε λίγα καρέ. Και αν μια φορά και ένα καιρό, ο μέσος πολίτης το αντιμετώπιζε λέγοντας: «έλα μωρέ, Άδωνις είναι αυτός, έτσι κάνει», τώρα αυτό δεν ισχύει. Τα 5 χρόνια διακυβέρνησης είναι πολλά και ασυγχώρητα, για μια κυβέρνηση που μεθοδικά βάζει ταφόπλακα στη δημόσια υγεία. Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν μπορεί να σταθεί πουθενά. Σε όποιο νοσοκομείο πηγαίνει, το προσωπικό τον κράζει, και βασίζει αποκλειστικά τις εμφανίσεις του στους ελάχιστους χειροκροτητές που του έχουν απομείνει.

Είναι εντελώς γελοίο να αποδίδει ο υπουργός όλα τα παράπονα στην… αριστερά, λες και οι πολίτες με συντηρητική ιδεολογία δεν… αρρωσταίνουν, δεν πηγαίνουν σε νοσοκομεία, δεν έχουν πολιτικές ευαισθησίες, δεν βλέπουν το κατάντημα της Υγείας. Το παραμύθι της ταμπελοποίησης όπου όποιος διαμαρτύρεται για τα χάλια της Υγείας, ανήκει στην… αριστερά, δεν πουλάει πια. Η τεχνική της διαίρεσης του κόσμου δεν αποδίδει. Γιατί ο κάθε Έλληνας βιώνει στο πετσί του πλέον το ξεπούλημα του ΕΣΥ, είτε είναι ασθενής – είτε εργαζόμενος. Τα κενά δεν καλύπτονται άλλο με ημίμετρα, τα νούμερα δεν βγαίνουν, οι φρακαρισμένες εφημερίες δεν κρύβονται, τα ενσταντανέ στα αποτυχημένα απογευματινά χειρουργεία δεν προκαλούν κανένα εντυπωσιασμό, αλλά μόνο αγανάκτηση και αποστροφή.

Και αν ακόμα η κυβέρνηση έχει τη θέληση να διορθώσει κάποια πράγματα στην Υγεία, οι συμπεριφορές σαν του Άδωνι είναι εκείνες που κερδίζουν την τελευταία εντύπωση. Και αυτή η εντύπωση είναι η χειρότερη δυνατή. Και νομοτελειακά αυτό θα κοστίσει στην κυβέρνηση, περισσότερο και γρηγορότερα απ’ όσο υπολογίζει.

Exit mobile version