ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος τιμά τον «Χρυσό» Καλαμπακιώτη Καθηγητή Μάριο Παπαευσταθίου

Ο Δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος τιμά και συγχαίρει τον Καλαμπακιώτη Καθηγητή Μάριο Παπαευσταθίου

Ο Δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος τιμά τον «Χρυσό» Καλαμπακιώτη Καθηγητή Μάριο Παπαευσταθίου
Συντάκτης: Βαγγέλης Λάσκαρης Χρόνος ανάγνωσης: 9 λεπτά

Με το μαγευτικό σκηνικό των Μετεώρων να δεσπόζει στο βάθος, το Δημαρχείο Μετεώρων έγινε το επίκεντρο μιας σπουδαίας συνάντησης. Ο Δήμαρχος Μετεώρων, κ. Αβραμόπουλος, υποδέχθηκε τον Διακεκριμένο Καθηγητή Οικονομίας και Νέων Τεχνολογιών Μάριο Παπαευσταθίου, για να τον τιμήσει και να τον συγχαρεί για την πρόσφατη εντυπωσιακή επιτυχία της πρωτοποριακής και καινοτόμας δράσης του με θέμα: Tεχνητή Νοημοσύνη- Ρομποτική & Social Media-Digital Marketing, η οποία απέσπασε το χρυσό βραβείο Κορυφής σε διαγωνισμό ψηφιακής εκπαίδευσης, τεχνητής νοημοσύνης και ρομποτικής αναδεικνύοντας τον ρόλο της Θεσσαλίας ως ηγέτιδα δύναμης στον τομέα της τεχνολογίας και της εκπαίδευσης και το σχολείο των Τρικάλων (Ενεεγυλ) στην κορυφή της Καινοτομίας.

Ο κ. Αβραμόπουλος υποδέχθηκε τον Καθηγητή με μεγάλη τιμή και ιδιαίτερο θαυμασμό αναγνωρίζοντας τη σημασία του έργου του. "Τα Μετέωρα είναι γνωστά για τη μοναδική τους ομορφιά και πνευματικότητα, αλλά σήμερα γιορτάζουμε μια άλλη μορφή ύψωσης, αυτή της γνώσης και της καινοτομίας. Ο Καθηγητής μας απέδειξε ότι και από την καρδιά της Ελλάδας μπορούν να αναδειχθούν κορυφαία μυαλά, που αφήνουν το στίγμα τους παγκοσμίως, δήλωσε ο Δήμαρχος, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων.

Η συνάντηση αυτή αποτέλεσε μια αναγνώριση της καινοτομίας και της ακαδημαϊκής αριστείας, φέρνοντας στο προσκήνιο τον Χρυσό Εκπαιδευτικό Θρίαμβο του καθηγητή και των μαθητών του, που αξίζει να σημειωθεί ότι έγινε για Πρώτη φορά στην ιστορία της Ειδικής Εκπαίδευσης σε Ελλάδα και Κύπρο και μάλιστα αυτή η μεγάλη επιτυχία δημοσιεύθηκε στις πρώτες σελίδες του γραπτού και ηλεκτρονικού τύπου της Αμερικής, της Γερμανίας,της Αυστρίας και φυσικά της Ελλάδος και της Κύπρου. Στα συγχαρητήριά του, ο Δήμαρχος τόνισε ότι η διάκριση αυτή αποτελεί τιμή όχι μόνο για τον ίδιο τον καθηγητή αλλά και για ολόκληρη την τοπική κοινωνία των Μετεώρων. Αναγνώρισε το σημαντικό έργο του καθηγητή στον τομέα της εκπαίδευσης και της τεχνολογίας, υπογραμμίζοντας πως οι επιτυχίες του αναδεικνύουν το δυναμικό και τις προοπτικές της περιοχής.

Αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα αυτής της διάκρισης, ο Δήμαρχος εξήρε τη συμβολή του καθηγητή Μάριου Παπαευσταθίου στη διάδοση της καινοτομίας και της αριστείας, τονίζοντας ότι το επίτευγμά του αποτελεί πηγή έμπνευσης για την τοπική κοινωνία και η επιτυχία του αυτή, αποτελεί παράδειγμα για τη νέα γενιά και για όσους ασχολούνται με την εκπαίδευση και την τεχνολογία.

Το Δημαρχείο Μετεώρων στάθηκε για ακόμη μία φορά στο ύψος της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής, αποδίδοντας τιμή σε έναν άνθρωπο που με το έργο του προβάλλει τα Μετέωρα σε διεθνές επίπεδο , μέσα από αυτή τη συμβολική κίνηση, δείχνει την αποφασιστικότητά του να στηρίξει την εκπαίδευση και την τεχνολογία, με στόχο να αναδείξει τις δυνατότητες και τις προοπτικές της περιοχής. Η αναγνώριση αυτή δεν αποτελεί μόνο μια επιβράβευση της προσωπικής προσπάθειας του Καθηγητή μας, αλλά και μια γέφυρα που συνδέει το παρόν με το μέλλον, φέρνοντας τις Μετέωρα στο επίκεντρο της προόδου και της καινοτομίας.

Το έργο αυτό είναι αποτέλεσμα της οραματικής ηγεσίας του Καθηγητή Οικονομίας & Νέων Τεχνολογιών Μάριου Παπαευσταθίου, που κατάφερε να συνδυάσει την τεχνολογία με την ειδική εκπαίδευση, προσφέροντας στους μαθητές του μοναδικές ευκαιρίες μάθησης και ανάπτυξης και θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε πως έχει συμβάλλει καθοριστικά στη δημιουργία ενός νέου, πιο διαδραστικού και αποδοτικού εκπαιδευτικού περιβάλλοντος καθώς ο ψηφιακός κόσμος καλπάζει και εξελίσσεται, φέρνοντας συνεχείς μεταβολές στον τρόπο που εργαζόμαστε, επικοινωνούμε, συνδιαλεγόμαστε και εν τέλει ζούμε και σίγουρα στην εποχή των άπειρων data, φαίνεται πως προκύπτει τελικά θέμα διαχείρισης της πληροφορίας.

Η ατμόσφαιρα στο Δημαρχείο ήταν φορτισμένη με ενθουσιασμό και χαρά καθώς ο κ. Λευτέρης Αβραμόπουλος εξέφρασε τη βαθιά του εκτίμηση για την τεράστια συμβολή του Καθηγητή και των μαθητών του στην προώθηση της καινοτομίας, της τεχνολογίας στην ψηφιακή εκπαίδευση και της αριστείας.

Δήλωση Δημάρχου: “Η διάκρισή σας, φέρνει τιμή και χαρά όχι μόνο στην Καλαμπάκα και τα Μετέωρα, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Το έργο σας αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για τις επόμενες γενιές και απόδειξη ότι με αφοσίωση και όραμα μπορούμε να φτάσουμε στην κορυφή, δήλωσε ο Δήμαρχος. Επίσης τόνισε τη σημασία της επένδυσης στην εκπαίδευση και την τεχνολογία, υπογραμμίζοντας πως "το μέλλον των νέων μας βρίσκεται στην καινοτομία και την αριστεία, και σήμερα βλέπουμε ένα λαμπρό παράδειγμα αυτού.”

«Ο Μάριος Παπαευσταθίου δεν είναι απλά ένας καθηγητής, αλλά ένας παιδαγωγός πρωτοπόρος στην καινοτομία και στην εκπαίδευση των παιδιών μας. Η διάκρισή του είναι αποτέλεσμα συνεχής προσπάθειας σκληρής δουλειάς και αφοσίωσης στο λειτούργημα του. Η πόλη των Μετεώρων είναι περήφανη που ένας δικός της άνθρωπος με τέτοια προσφορά στην εκπαίδευση και στην κοινωνία είναι δικός μας συμπολίτης.»

Ο Δήμαρχος εξήρε το ρόλο της τεχνολογίας και της εκπαίδευσης ως πυλώνες ανάπτυξης και προόδου για την τοπική κοινωνία. "Στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που ενισχύει τη γνώση και την καινοτομία. Η Καλαμπάκα και τα Μετέωρα θα συνεχίσουν να αποτελούν εστία δημιουργίας και ανάπτυξης, υπογράμμισε ο κ. Αβραμόπουλος.

Το ιστορικό και πολιτιστικό πλαίσιο των Μετεώρων, γνωστά για τα μοναστήρια τους που στέκονται αγέρωχα πάνω στους βράχους, πρόσθεσε μια ιδιαίτερη βαρύτητα στη συνάντηση. Ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη σημασία αυτού του μοναδικού τοπίου, λέγοντας: "Τα Μετέωρα είναι σύμβολο πίστης και αντοχής, και σήμερα γιορτάζουμε την ίδια πίστη και αντοχή που επιδεικνύει η νέα γενιά μέσω της επιστήμης και της εκπαίδευσης.

Τέλος, δήλωσε ότι ο Δήμος Μετεώρων είναι πρόθυμος να στηρίξει πρωτοβουλίες που προωθούν την ψηφιακή εκπαίδευση και την τεχνολογία, προκειμένου να δημιουργηθούν οι συνθήκες για ένα λαμπρότερο μέλλον στην περιοχή.

Δήλωση Καθηγητή:Αφού ευχαρίστησε τον κ. Αβραμόπουλο για τα θερμά του λόγια και την υποστήριξη, εξέφρασε την ειλικρινή του ευγνωμοσύνη για την τιμή και την αναγνώριση που του έγινε και υπογράμμισε ότι το χρυσό βραβείο είναι αποτέλεσμα μιας μακράς και επίπονης πορείας, γεμάτης αφοσίωση και ομαδικό πνεύμα.

Είναι μεγάλη τιμή να λαμβάνουμε αυτή την αναγνώριση από την τοπική μας κοινωνία. Η υποστήριξή σας μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε να καινοτομούμε και να προσφέρουμε στους μαθητές μας τα εφόδια που χρειάζονται για να επιτύχουν, “το πιο υψηλό σημείο που μπορεί να βρεθεί ένας άνθρωπος είναι εκείνο που βοηθά κάποιον άλλον να σηκωθεί και η πιο ισχυρή μορφή διδασκαλίας είναι να είσαι το παράδειγμα, τα παιδιά πρέπει να διδαχτούν πώς να σκέφτονται και όχι τι να σκέφτονται και φυσικά η εκπαίδευση δεν είναι η εκμάθηση των γεγονότων αλλά η εξάσκηση του μυαλού μας τόνισε ο Καθηγητής.

Δεν θα έπρεπε να έχει σημασία πόσο αργεί ένα παιδί να μαθαίνει, φτάνει να το ενθαρρύνουμε να μη σταματάει.. Σύνθημα μου μέσα και έξω από την τάξη είναι η εξής φράση: (ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣ) . Ο ενθουσιασμός είναι η κινητήρια δύναμη για οτιδήποτε ξεκινήσεις στην ζωή και θέλεις να πετύχεις. Αλλά από εκεί και πέρα για να φθάσεις στο τελικό στόχο χρειάζεται δουλειά – δουλειά – δουλειά !

Επιμονή, υπομονή ακόμα κι αν βλέπεις ότι τίποτα δεν πηγαίνει καλά, εσύ προχωρά με Πίστη στον Θεό και δύναμη στον εαυτό σου . Θέλει χρόνο να φθάσεις στο τέρμα αλλά ο χρόνος είναι μια σχετική έννοια . ! Πάρε όσο χρόνο χρειάζεσαι . Η ενέργεια που καταβάλεις κάθε φορά για να πετύχεις είναι αυτή που θα σε σπρώξει πιο γρήγορα στο στόχο.

Παράλληλα επισήμανε ότι η κατεύθυνση είναι πιο σημαντική από την ταχύτητα. καθώς και ότι οι χαμηλοί τόνοι ψηλώνουν τον άνθρωπο ,κανείς μας δεν περίμενε ότι θα φτάσουμε τόσο ψηλά και ένα Ειδικό Σχολείο από την Επαρχία θα καταφέρει να διακριθεί και μάλιστα να είναι στην Κορυφή ανάμεσα σε τόσο δυνατές υποψηφιότητες από Τυπικά σχολεία και δευτεροβάθμιες της Χώρας αλλά και του εξωτερικού.

Τα Μετέωρα ήταν πάντα πηγή έμπνευσης και δύναμης για όλους μας. Είναι μεγάλη χαρά και τιμή να λαμβάνουμε αυτή την αναγνώριση σε ένα μέρος με τέτοια ιστορική και πολιτιστική σημασία. Το έργο μας στην ψηφιακή εκπαίδευση, την τεχνητή νοημοσύνη και τη ρομποτική είναι αφιερωμένο στην πρόοδο και την ευημερία των μαθητών μας, ” τόνισε.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Καθηγητή και να μάθουν περισσότερα για το έργο του, ενώ ο Δήμαρχος ανανέωσε την υπόσχεση της τοπικής αυτοδιοίκησης για συνεχή υποστήριξη σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες.

Στη συνάντηση πέρα από τα συγχαρητήρια, συζητήθηκαν και διάφορα θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας μέσω της εκπαίδευσης και της τεχνολογίας. Ο Δήμαρχος εξέφρασε το ενδιαφέρον του να προωθηθούν συνεργασίες μεταξύ του Δήμου και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, με στόχο την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων που θα φέρουν την ψηφιακή εκπαίδευση και την τεχνολογία πιο κοντά στους νέους της περιοχής.

Συζητήθηκε επίσης η δυνατότητα διοργάνωσης σεμιναρίων και εργαστηρίων ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης σε τοπικό επίπεδο, με σκοπό να εμπνευστούν οι νέοι της Πολης να ασχοληθούν με αυτούς τους τομείς.

Ο καθηγητής κ. Παπαευσταθίου Μάριος υποστήριξε την ιδέα αυτή και πρότεινε συγκεκριμένες δράσεις που θα μπορούσαν να ενισχύσουν τη συμμετοχή της τοπικής νεολαίας σε καινοτόμες εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Επίσης δήλωσε επίσης ότι είναι πρόθυμος να συμβάλει ενεργά στις πρωτοβουλίες του Δήμου που αφορούν την ψηφιακή εκπαίδευση και την τεχνολογία, υπογραμμίζοντας πως η στήριξη της τοπικής κοινωνίας είναι καθοριστική για την ανάπτυξη και πρόοδο.

Τέλος, ευχήθηκε να συνεχιστεί η συνεργασία τους, ώστε να επιτευχθούν ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες και να ενισχυθεί η θέση της περιοχής ως κέντρο καινοτομίας και εκπαίδευσης.

Ένα Σχολείο που καλλιεργεί ηθικές αξίες, προάγει την αριστεία και προωθεί την καινοτομία, διαμορφώνοντας κάθε παιδί ως σφαιρικά αναπτυγμένη προσωπικότητα, εφοδιάζοντάς το πλήρως για τον κόσμο του αύριο και βοηθώντας το να εξελιχθεί στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού του.

Οι δεξιότητες επικοινωνίας & αυτοδιαχείρισης σε συνδυασμό με την σκέψη σχεδιασμού & καινοτομίας & την συνεργατική εργασία μπορούν να βοηθήσουν τους νέους όχι μόνο να είναι αποτελεσματικοί χρήστες της τεχνολογίας, αλλά και να γίνουν ενεργοί δημιουργοί και κατανοητές φωνές στον ψηφιακό κόσμο.

Με τη σκιά των Μετεώρων να πέφτει πάνω στην Πόλη, η Καλαμπάκα όχι μόνο θυμάται το ένδοξο παρελθόν της, αλλά και αγκαλιάζει το λαμπρό της μέλλον που υπόσχεται η νέα γενιά και οι σημερινοί επιστήμονες που διαπρέπουν στα ύψη της γνώσης και της τεχνολογίας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την δράση του Καθηγητή μας μπορείτε να δείτε σχετικά τους παρακάτω συνδέσμους:

1) Στην “ΕΡΤ” η Χρυσή διάκριση για τους μαθητές των Τρικάλων σε κορυφαίο διαγωνισμό στην Ψηφιακή Εκπαίδευση, τη Ρομποτική και την Τεχνητή Νοημοσύνη με εμπνευστή & δημιουργό τον Καθηγητή Μάριο Παπαευσταθίου.

2)Το βίντεο της παραλαβής του Χρυσού Βραβείου από τον Καθηγητή Οικονομίας και Νέων Τεχνολογιών (Αθήνα-Πρόεδρος Κριτικής Επιτροπής Κ.Άννα Διαμαντοπούλου -Πρώην Υπουργός Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού).

3) Η Πρωτοποριακή δράση του Μάριου Παπαευσταθίου στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού
https://edu-gate.minedu.gov.gr/index.php/alles-kainotomes-draseis/6080- social-media-digital-marketing

4) Η βραβευμένη πρωτοποριακή και καινοτόμα δράση του με τίτλο: Tεχνητή Νοημοσύνη-Ρομποτική & Social Media-Digital Marketing,του Καλαμπακιώτη Καθηγητή Μάριου Παπαευσταθίου στην σελίδα του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Τρικάλων.

Τεχνητή Νοημοσύνη & Social Media (Μάθημα Οικονομίας) – Δράση Καινοτομίας & Τεχνολογικής Εξέλιξης στην Ψηφιακή Εποχή

Exit mobile version