ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδες από πασίγνωστο φάρμακο της Pfizer – Αυτό είναι

Την ανάκληση παρτίδων από γνωστό φαρμακευτικό σκεύασμα της Pfizer διέταξε ο ΕΟΦ.

Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδες από πασίγνωστο φάρμακο της Pfizer - Αυτό είναι
Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδες από πασίγνωστο φάρμακο της Pfizer - Αυτό είναι
Συντάκτης: Ευαγγελία Κουτσιανούδη Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε ο ΕΟΦ σύμφωνα με την οποία ανακαλούνται από την αγορά παρτίδες από φάρμακο για την διακοπή του καπνίσματος.

Το φάρμακο για το οποίο βγήκε η ανακοίνωση είναι το «Champix», ένα βοηθητικό σκεύασμα για την διακοπή του καπνίσματος που παράγει η εταιρία Pfizer.

Το Champix εμπεριέχει την δραστική ουσία N-νιτροζο-βαρενικλίνη (NNV). Η συγκεκριμένη ουσία ενδείκνυται για τους καπνιστές οι οποίοι προσπαθούν να σταματήσουν το κάπνισμα. Ωστόσο, θεωρείται πιθανώς καρκινογόνα πάνω από ένα συγκεκριμένο όριο λήψης της.

Στις έρευνες που έγιναν λοιπόν από τον ΕΟΦ στις συγκεκριμένες παρτίδες, διαπιστώθηκε ότι τα επίπεδα της N-νιτροζο-βαρενικλίνης υπερβαίνουν τα όρια της Αποδεκτής Ημερήσιας Πρόσληψης.

Έτσι, φυσικό επακόλουθο ήταν η απαγόρευση της κυκλοφορίας των παρτίδων από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων καθώς και η ανάκληση όσων πρόλαβαν να κυκλοφορήσουν στην αγορά.

Δείτε ποιες παρτίδες ανακαλούνται και την ανακοίνωση του ΕΟΦ:

«ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Την ανάκληση των παρτίδων του Πίνακα Ι του φαρμακευτικού προϊόντος Champix, λόγω υπέρβασης του ορίου της αποδεκτής πρόσληψης για την ουσία N-νιτροζο-βαρενικλίνη (NNV), το οποίο καθορίστηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Η παρούσα Απόφαση εκδίδεται προληπτικά μετά τον καθορισμό του ορίου των 18.5 ppm NNV. Η εταιρεία Pfizer Ελλάς Α.Ε., ως Τοπικός Αντιπρόσωπος, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες
των συγκεκριμένων παρτίδων και να τις αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.»

 

Διαβάστε Επίσης:

Εμβόλια κατά της γρίπης: Γιατί είναι τετραδύναμα – Τι σημαίνει για όσους τα κάνουν!

Exit mobile version