ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Γιάννης Λοβέρδος έπαθε υστερία μόλις του έδειξαν τις ληστρικές τιμές ρεύματος που έχουμε στην Ελλάδα

Εκτός ελέγχου ο γαλάζιος βουλευτής Γιάννης Λοβέρδος, όταν ο Γιώργος Καραμέρος του έδειξε ότι η Ελλάδα είναι «πρωταθλήτρια» ακρίβειας ρεύματος στην ΕΕ
Ο Γιάννης Λοβέρδος έπαθε υστερία μόλις του έδειξαν τις ληστρικές τιμές ρεύματος που έχουμε στην Ελλάδα

Κάθε φορά που οι γαλάζιοι βουλευτές βρίσκονται μπροστά σε παράθεση ακλόνητων στοιχείων, είτε το ρίχνουν στην τρελή, είτε παραφέρονται, είτε κάνουν και τα δύο. Αυτό έγινε και τώρα με τον Γιάννη Λοβέρδο.

Viral έχει γίνει από το πρωί η υστερική αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ, όταν κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συζήτησης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καραμέρος, του έδειξε ένα έγγραφο με στοιχεία της ΡΑΕ, με τις τεράστιες διαφορές στην τιμή της κιλοβατώρας στην Ελλάδα, σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Ο γαλάζιος βουλευτής έχασε τον έλεγχο της ψυχραιμίας του και μη μπορώντας να δώσει απαντήσεις για την πρωτοφανή αισχροκέρδεια στο ηλεκτρικό ρεύμα, πήρε από τον Γιώργο Καραμέρο το χαρτί, το τσακαλάκωσε σαν… σκουπίδι και του το επέστρεψε!

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η τιμή της κιλοβατώρας στην χώρα μας είναι διπλάσια από την τιμή στην Ισπανία. «Είστε ψεύτης, είναι ένα χαρτί για πέταμα, δεν λέει τίποτα» είπε ο Λοβέρδος έξαλλος, με τον τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να του απαντάει: «Αν τσαλακώνετε τα στοιχεία, αν τσαλακώνετε την αλήθεια, φανταστείτε πόσο ενδιαφέρεστε για τους πολίτες».

«Αυτό είναι ένα χαρτί για πέταμα, δεν λέει τίποτα! Πόσο λαϊκισμό πια; Πού θα φτάσετε; Πόσο χαμηλά θα πέσετε ακόμα, κύριε Καραμέρο, για τις ψήφους;», πρόσθεσε στο ίδιο ύφος ο Γιάννης Λοβέρδος, με τους παρουσιαστές της εκπομπής να προσπαθούν επανειλημμένα να τον επαναφέρουν στην τάξη.

Μόνο το… τσαλάκωμα των στοιχείων απομένει στον κάθε γαλάζιο βουλευτή που δεν έχει να απαντήσει τίποτα για την αφαίμαξη των Ελλήνων προς όφελος των καρτέλ της ενέργειας, που αποτελεί πανευρωπαϊκή «διάκριση» αισχροκέρδειας. Εντωμεταξύ η τρομακτική εκτίναξη της τιμής του ρεύματος στους καλοκαιρινούς μήνες, έφτασε να σημάνει συναγερμό ακόμα και στο Μαξίμου, το οποίο φέρεται να εξετάζει έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών στους παραγωγούς και πλαφόν στη χονδρεμπορική αγορά.

Μέχρι τώρα όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλεγε στον λαό ότι οι τιμές ανέβηκαν επειδή δεν… φυσούσε πολύ. Φυσάει αέρας αλαζονείας όμως, και αυτός δεν έχει μειωθεί παρά το στραπάτσο του 28% που έλαβε η ΝΔ στις ευρωεκλογές.

Εννοείται ότι οι όποιοι φόροι μπουν (αν μπουν τελικά) στα υπερκέρδη, θα κατευθυνθούν μέσω… Λαμίας σε vouchers και άλλες νεοφιλελέ πρακτικές ανακύκλωσης χρήματος, και το σίγουρο είναι ότι τίποτα από αυτά δεν θα ελαφρύνει την τσέπη του καταναλωτή. Και υποτίθεται ότι τα χρωματιστά τιμολόγια ήταν προς… όφελος των πολιτών (έτσι υποστήριζαν οι κυβερνητικοί) γιατί δήθεν θα παρέσερναν τον ανταγωνισμό προς τα… κάτω. Τελικά γίνεται το ακριβώς αντίθετο. Το καρτέλ της ενέργειας εκτοξεύει τις τιμές προς τα πάνω και ειδικά το πράσινο τιμολόγιο (που ήταν το random για όλα τα νοικοκυριά που δεν ασχολήθηκαν να διαλέξουν χρώμα) έχει γίνει το πλέον πανάκριβο.

Το θέμα δεν είναι να φορολογεί η κυβέρνηση τις ληστρικές χρεώσεις των παρόχων και μετά να δίνει πίσω κάποια ψίχουλα. Το θέμα είναι να αποτρέπει τη «ληστεία» εξαρχής…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Γιάννης Λοβέρδος έπαθε υστερία μόλις του έδειξαν τις ληστρικές τιμές ρεύματος που έχουμε στην Ελλάδα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Πέτρος Δημόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.