Ο Ηλίας Μόσιαλος σύγκρινε τα εμβόλια με τα… iPhone – Aυτή είναι η πειθώ ενός «ειδικού»;
Αφού ένα μοντέλο του iPhone κυκλοφόρησε μέσα σε έναν χρόνο, το ίδιο μπορεί να γίνει και με ένα... εμβόλιο, όπως μας λέει ο Ηλίας Μόσιαλος.Επίδειξη κακού χιούμορ έκανε ο Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος αναδημοσίευσε στη σελίδα του στο Facebook μια ανάρτηση χρήστη των social, η οποία αναφέρει:
«Μην αγοράζετε το iPhone 13. Το ανέπτυξαν σε μόλις ένα χρόνο. Το πρώτο iPhone χρειάστηκε δισεκατομμύρια χρόνια να φτιαχτεί, πώς μπορούμε να εμπιστευτούμε ένα iPhone που αναπτύχθηκε τόσο γρήγορα;».
Μόνο ως κακόγουστο και εντελώς άστοχο αστείο μπορεί να εκληφθεί η συσχέτιση των εμβολίων με ένα… κινητό. Ένα (οποιοδήποτε) εμβόλιο, έχει να κάνει άμεσα με την υγεία των πολιτών, εισέρχεται στον οργανισμό του εμβολιασμένου, επεμβαίνει στο ανοσοποιητικό σύστημα, έχει ανεπιθύμητες ενέργειες (όπως και κάθε ιατρικό σκεύασμα) και γι’ αυτό υπόκειται στη βάσανο σοβαρών ερευνών και πειραμάτων ώστε να προκύψουν τα απαραίτητα στοιχεία που θα εγγυηθούν (ή όχι) για την ασφάλεια του.
Πόσο μάλλον όταν ένα εμβόλιο κυκλοφορεί με άδεια κυκλοφορίας υπό όρους και δεν έχει δοκιμαστεί πειραματικά σε βάθος χρόνου, όπως τα εμβόλια παλαιότερης τεχνολογίας.
Το ποια σχέση μπορεί να έχει μια ηλεκτρονική συσκευή με ένα ιατρικό σκεύασμα που επεμβαίνει γονιδιακά στον ανθρώπινο οργανισμό, μόνο ο κ. Μόσιαλος μπορεί να το σκεφτεί. Ένα… iPhone δεν μπορεί να προκαλέσει ούτε ανακοπή, ούτε περικαρδίτιδα, ούτε θρόμβωση.
Καλό θα ήταν οι ειδικοί να αρχίσουν να βελτιώνουν την πειθώ τους και να παρουσιάζουν σοβαρές επιστημονικές απόψεις βασισμένες σε μελέτες και στοιχεία, αν ενδιαφέρονται να πείσουν τους σκεπτικιστές, και δεν έχουν επαναπαυθεί πως θα «κάνει τη δουλειά» ο ολοκληρωτισμός που εφαρμόζει το κράτος. Ο φόβος ενός ανθρώπου για την υγεία του πρέπει να αντιμετωπίζεται με σεβασμό και υπευθυνότητα.
Το σίγουρο είναι πως απ’ τη στιγμή που πολίτες χάνουν τις δουλειές τους και εκβιάζονται από το κράτος, το μόνο που δεν περιμένουμε από «ειδικούς», είναι… χιουμοράκι κακής ποιότητας.
Σαν καθηγητής Πολιτικής της Υγείας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE) που είναι, περιμένουμε κάτι πιο σοβαρό σαν επιχείρημα από τον κ. Μόσιαλο…