ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Μητσοτάκης απαιτεί από τους γαλάζιους βουλευτές να σιωπήσουν για τα ελληνοτουρκικά!

Λίγες μέρες πριν τη συνάντηση Γεραπετρίτη - Φιντάν, το Μαξίμου έδωσε «γραμμή» να μη γίνουν ερωτήσεις στη Βουλή για τα ελληνοτουρκικά!
Ο Μητσοτάκης απαιτεί από τους γαλάζιους βουλευτές να σιωπήσουν για τα ελληνοτουρκικά!

Με τις Πρέσπες του Αιγαίου να βρίσκονται προ των πυλών και τον Γεραπετρίτη να δηλώνει ότι δεν τον πειράζει αν τον πουν μειοδότη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρατεύει όση «πέραση» του έχει απομείνει στη ΝΔ, για να φιμώσει τους γαλάζιους αντάρτες που ετοιμάζονται να καταθέσουν ερώτηση για τα ελληνοτουρκικά!

Μετά το «σήμα» που έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς από την Κύπρο για τις «καταστροφικές λύσεις που μαγειρεύονται στο Αιγαίο», οι αντι – μητσοτακικοί βουλευτές ετοιμάζονται να χτυπήσουν κατά μέτωπο την πολιτική μειοδοσίας που προμηνύει ο Γεραπετρίτης. Όμως το πρωθυπουργικό «κέντρο» έστειλε μήνυμα στους αντάρτες να μην τολμήσουν να «πιάσουν» τα εθνικά θέματα!

Συγκεκριμένα το Μαξίμου έδωσε εντολή στον γραμματέα της ΚΟ, Σταύρο Καλαφάτη να μεταφέρει στους γαλάζιους βουλευτές την «αυστηρή διάθεση» του Μητσοτάκη να μη γίνουν ερωτήσεις για αυτό το συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς είναι πολύ εύκολο να «δημιουργηθούν λάθος εντυπώσεις».

Την ίδια στιγμή οι κυβερνητικοί που είναι στο στρατόπεδο του Μητσοτάκη, δικαιολογούν τα «χτυπήματα» με τις ερωτήσεις των 11 και των 8 γαλάζιων, λέγοντας ότι η ΝΔ είναι… δημοκρατικό κόμμα και αφήνει τους βουλευτές να ασκούν… ελεύθερα το κοινοβουλευτικό τους έργο! Και τώρα έπεσε εντολή για «φερμουάρ» στο στόμα των βουλευτών. Φοβερή ελευθερία!

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεκάδες βουλευτές που διαφωνούν με τους κυβερνητικούς χειρισμούς στα ελληνοτουρκικά, ήταν έτοιμοι να υπογράψουν μια ερώτηση – καταπέλτη που θα άναβε φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, στριμώχνοντας Μητσοτάκη και Γεραπετρίτη. Αυτή τη… φωτιά προσπαθεί να σβήσει ο πρωθυπουργός με την προσπάθεια φίμωσης των βουλευτών, με τις πηγές να μιλάνε μάλιστα για «παραδειγματικές συνέπειες» για όσους δεν υπακούσουν στη γραμμή που δόθηκε.

Την ίδια στιγμή στην Τουρκία, ο Ερντογάν και οι υφιστάμενοι του μπορούν ελεύθερα να κάνουν κάθε μέρα κήρυγμα επεκτατισμού εις βάρος της Ελλάδας, αλλά ο Έλληνας πρωθυπουργός θέλει να επιβάλει σιγή ιχθύος στους Έλληνες βουλευτές, ακριβώς στην ίδια λογική που οι Πρέσπες του Αιγαίου αποσιωπούνται από τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα.

Το όλο εγχείρημα του Μητσοτάκη μοιάζει σαν να απαιτεί σιωπή για να δουλέψουν εκείνοι που θα φέρουν εις πέρας ένα (εθνικό) έγκλημα. Και σίγουρα δεν είναι τυχαίο ότι αυτό το «σιωπητήριο» επιβάλλεται στην γαλάζια ΚΟ, λίγες μέρες πριν από τη συνάντηση του Γεραπετρίτη με τον Τούρκο ομόλογό του, Χακάν Φιντάν, ο οποίος μόλις πριν 5 μέρες μίλησε για «Οθωμανική Αυτοκρατορία» από την οποία «αποσπάστηκε η Ελλάδα» και απείλησε ότι «ο στρατός μας είναι έτοιμος να αποκρούσει οποιαδήποτε πρόκληση» στο Αιγαίο.

Για χάρη των συζητήσεων με αυτούς τους διεθνείς τρομοκράτες, τους Τούρκους, ο Μητσοτάκης απαιτεί από τους βουλευτές του να μην καταγγείλουν στη Βουλή τον εθνικό μας ακρωτηριασμό. Πόσο ακόμα χαμηλότερα είναι ο πάτος αυτού του βαρελιού;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Μητσοτάκης απαιτεί από τους γαλάζιους βουλευτές να σιωπήσουν για τα ελληνοτουρκικά!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Πέτρος Δημόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.