ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Μητσοτάκης δεν πήγε στην «Αγιά Σοφιά» για να γλιτώσει τη γιούχα – Πρωτοφανής ντροπή, πρωθυπουργός να μην πάει σε ευρωτελικό ελληνικής ομάδας, εντός Ελλάδας!

Κρύος... ιδρώτας έλουζε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην ιδέα ότι ενόψει ευρωεκλογών θα τον γιούχαρε όλο το γήπεδο και θα το έβλεπε όλη η Ευρώπη
Ο Μητσοτάκης δεν πήγε στην «Αγιά Σοφιά» για να γλιτώσει τη γιούχα – Πρωτοφανής ντροπή, πρωθυπουργός να μην πάει σε ευρωτελικό ελληνικής ομάδας, εντός Ελλάδας!

Σε ευρωπαϊκούς τελικούς τόσο μεγάλης σημασίας όσο το Conference League, και μάλιστα όταν γίνονται μέσα στη χώρα της μίας εκ των φιναλίστ (του Ολυμπιακού), όχι απλά είθισται αλλά επιβάλλεται να παρίσταται ο πρωθυπουργός.

Όλη η Ελλάδα «κάηκε» εχθές με την κατάκτηση του ιστορικού τρόπαιου από τους ερυθρόλευκους, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης… άφαντος από το γήπεδο. Έλαμψε δια της απουσίας του. Ο λόγος προφανής. Ο πρωθυπουργός δεν τόλμησε να πατήσει στην Αγιά Σοφιά (ΟΠΑΠ Arena) γιατί φοβόταν όσο τίποτε άλλο την τεράστια «γιούχα» που πιθανότατα θα δεχόταν από όλο το γήπεδο! Και φυσικά, τα σχετικά συνθήματα που θα συνόδευαν το γιουχάισμα.

Είναι βέβαιο ότι το ακριβοπληρωμένο επικοινωνιακό team του πρωθυπουργού έριξε φαρδύ – πλατύ απαγορευτικό στο να εμφανιστεί στον τελικό Ολυμπιακού – Φιορεντίνα. Και άλλωστε δεν θα το ήθελε ούτε ο ίδιος, δεδομένης της φοβίας που έχει στο να τσαλακώνεται δημόσια η εικόνα του.

Και φανταστείτε «τσαλάκωμα»: σε έναν ευρωπαϊκό τελικό που παρακολουθούσε όλη η Ελλάδα και όλη η Ευρώπη, να αποδοκιμάζεται ο Έλληνας πρωθυπουργός από 30.000 κόσμου. Θα ήταν η χειρότερη δυσφήμηση για τον Μητσοτάκη και την κυβέρνηση, ενόψει ευρωεκλογών. Πανελλήνιο και πανευρωπαϊκό ξεμπρόστιασμα.

Ένας δεύτερος λόγος που ο Μητσοτάκης απέφυγε σαν… ζεματισμένος την Αγιά Σοφιά, είναι πως εκεί δέσποζε η παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη. Και είναι γνωστό ότι τους τελευταίους μήνες έχει ξεσπάσει «πόλεμος» μεταξύ των 2 ανδρών.

Μόλις προχθές το Mega (ιδιοκτησίας Μαρινάκη) έβγαλε στη φόρα μια αποκάλυψη – βόμβα για το έγκλημα των Τεμπών, που είχε να κάνει με την άγνωστη κυβερνητική σύσκεψη που έγινε 3 μέρες μετά την τραγωδία, και στην οποία αποφασίστηκε το «μπάζωμα» του σημείου μηδέν. Δεν θα μπορούσε λοιπόν ο Μητσοτάκης να κάνει μια κίνηση προσωρινής ανακωχής, μετά από ένα τέτοιο «χτύπημα». Δεν έχει δείξει ποτέ άλλωστε ότι έχει το επίπεδο να το κάνει.

Πέρα από όλα αυτά όμως, η ουσία παραμένει ότι δεν νοείται αρχηγός κράτους να μην παρίσταται σε ευρωπαϊκό τελικό που γίνεται στη χώρα του και διεκδικεί ομάδα της χώρας του. Η UEFA απέστειλε επίσημη πρόσκληση στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά μάταια. Ο Μητσοτάκης δεν θυσιάζει την υπερφίαλη εικόνα του, ούτε για μια δοξασμένη στιγμή της Ελλάδας που συμβαίνει μια φορά στα 100 χρόνια.

Και κάπως έτσι, όταν τον ρώτησαν αν θα πάει να δει τον τελικό, απάντησε: «Εγώ θα τον δω στο σπίτι, στην τηλεόρασή μου με ένα ωραίο μπάρμπεκιου και με καλούς φίλους». Χαριτωμένη η δικαιολογία με το μπάρμπεκιου, αλλά δεν μας… έψησε…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Μητσοτάκης δεν πήγε στην «Αγιά Σοφιά» για να γλιτώσει τη γιούχα – Πρωτοφανής ντροπή, πρωθυπουργός να μην πάει σε ευρωτελικό ελληνικής ομάδας, εντός Ελλάδας!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Πέτρος Δημόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.