ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Νίκος Χαρδαλιάς κλείνει το Πεδίο του Άρεως εν μέσω καύσωνα γιατί έτσι του αρέσει! – Δεν του έφυγε το χούι απ’ τα αυταρχικά lockdown

Πάνω στις μέρες που τα πάρκα είναι πιο απαραίτητα, ο Νίκος Χαρδαλιάς τα κλείνει για να καλύψει την ανεπάρκεια του - Αντιδρούν οι κάτοικοι
Ο Νίκος Χαρδαλιάς κλείνει το Πεδίο του Άρεως εν μέσω καύσωνα γιατί έτσι του αρέσει! – Δεν του έφυγε το χούι απ’ τα αυταρχικά lockdown

Είναι να μην το έχει στο «αίμα» κάποιος το κακό χούι. Αν για κάτι ξεχώρισε ο Νίκος Χαρδαλιάς στην πολιτική πορεία του, ήταν το πόσο απολάμβανε (σε σημείο σαδισμού) να ανακοινώνει τα lockdown στον καιρό της πανδημίας. Έβγαζε τα απωθημένα του ο άνθρωπος. Τότε που κούναγε προκλητικά το δάχτυλο παίρνοντας πόζες «σκληρού» και έβαζε λουκέτο σε γεωγραφικά διαμερίσματα χωρίς καμία υγειονομική λογική. Τότε που ο ιός εμφανιζόταν… αεροπλανικός και παραμόνευε στην… ύπαιθρο, τη θάλασσα και τις πλατείες. Ή τότε που τον μετέδιδε η… μουσική στα μαγαζιά. Ανεπανάληπτες στιγμές μιας ολοκληρωτικής ανοησίας.

Αλλά δεν φεύγουν εύκολα αυτά τα χούγια. Τα πόστα μπορεί να αλλάζουν, αλλά οι φασιστικές νοοτροπίες δεν αλλάζουν. Ο Νίκος Χαρδαλιάς έγινε Περιφερειάρχης Αττικής και με τον πρώτο καύσωνα που ήρθε, αποφάσισε να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: να κηρύξει lockdown. Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Πεδίο του Άρεως γιατί έτσι αποφάσισε ο Nick Hard που μάλλον θεωρεί τσιφλίκι του τη δημόσια περιουσία.

Στην πανδημία κάλυπτε την εγκατάλειψη του ΕΣΥ, τώρα καλύπτει την ανυπαρξία μέτρων πυροπροστασίας. Η συνταγή παραμένει ίδια, όπως και το σκεπτικό. Ότι δεν μπορούμε να προστατέψουμε, του βάζουμε λουκέτο. Ίσως του κ. Χαρδαλιά του έλειψαν τα SMS μετακίνησης και είπε να πάρει μια «τζούρα» από ολοκληρωτισμό.

Το είχε πει άλλωστε ο άνθρωπος πριν εκλεχθεί Περιφερειάρχης: «δεν θα διστάσω να κηρύξω την Αττική σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», είχε πει συγκεκριμένα και κόμπαζε για τις «επιτυχίες» του στον καιρό της πανδημίας. «Επιτυχία» με 37.000 νεκρούς, ανώφελες καραντίνες και εκβιαστικές υποχρεωτικότητες με σκευάσματα που σήμερα αποδεικνύονται επικίνδυνα.

Το έκλεισε λοιπόν το Πεδίο του Άρεως ο Χαρδαλιάς, για σήμερα Παρασκευή και ίσως και για αύριο Σάββατο. Τι και αν ο απλός κόσμος αναζητάει δροσιά στα πάρκα; Τι και αν ο κόσμος της μεγαλούπολης «βράζει» και θέλει να πάει για ένα περίπατο; Τι και αν οι φορολογούμενοι πληρώνουν για να μοιράζονται τα οφέλη κάθε δημόσιου χώρου με πράσινο; Ο Χαρδαλιάς αποφασίζει και διατάσσει. Σαν να είναι περιουσία του το Πεδίο του Άρεως.

Αντιδράσεις από κατοίκους

Κάτοικοι της περιοχής αντιδρούν στην αυταρχική απόφαση του Περιφερειάρχη όπως ήταν λογικό. Κάνουν λόγο για «μονοδιάστατες αποφάσεις» που «παίρνονται πίσω από γραφεία χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η γνώμη και η γνώση» των ανθρώπων που χρησιμοποιούν τα πάρκα.

Άλλωστε η παρουσία κόσμου στα πάρκα είναι εκείνη που λειτουργεί αποτρεπτικά για τυχόν εμπρησμό, αφού οι πολίτες θα δουν έγκαιρα τον καπνό και θα ενημερώσουν την πυροσβεστική. Ενώ αν το πάρκο είναι άδειο ο εμπρηστής μπορεί να δράσει πολύ πιο εύκολα.

Επίσης οι κάτοικοι σημειώνουν ότι κίνδυνος για τους ανθρώπους δεν υπάρχει γιατί το Πεδίο του Άρεως έχει πολλές εξόδους προς όλες τις κατευθύνσεις.

«Τις μέρες καύσωνα η πόλη υποφέρει. Τα πάρκα, ιδιαίτερα τις πρωινές και απογευματινές ώρες, είναι χώροι ανακούφισης για τους κατοίκους που αλλιώς είναι αναγκασμένοι να παραμένουν στο σπίτι τους και στα κλιματιστικά, όσοι έχουν την δυνατότητα» τονίζουν οι κάτοικοι.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί το προκλητικό γεγονός ότι όταν το Πεδίο του Άρεως κλείνει για τους τους επισκέπτες λόγω των παραπάνω αιτιών, τα κέντρα διασκέδασης μέσα στο πάρκο παραμένουν ανοιχτά για τους πελάτες τους. Αλίμονο. Τον φασισμό να τον επιβάλλουμε μόνο στον πολίτη, αλλά όχι στον πελάτη. 

«Εκατοντάδες καλώδια για φωτισμό, ηχητικές εγκαταστάσεις κλπ διατρέχουν τους χώρους των κέντρων διασκέδασης μέσα στο Πεδίο του Άρεως. Πιθανολογούμε ότι θεωρούνται ακίνδυνα σε σχέση με τις περιπατητικές δραστηριότητες των επισκεπτών του πάρκου» σημειώνουν οι κάτοικοι οι οποίοι καλούν τον Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά να αναστείλει την απόφασή του και τα πάρκα να παραμείνουν ανοιχτά όλες τις μέρες του καλοκαιριού.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Νίκος Χαρδαλιάς κλείνει το Πεδίο του Άρεως εν μέσω καύσωνα γιατί έτσι του αρέσει! – Δεν του έφυγε το χούι απ’ τα αυταρχικά lockdown», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Πέτρος Δημόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.