ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Σωτήρης Πράππας και το συμπόσιο με επτά κορυφαίους καρδιοχειρουργούς

Ένα ιστορικό Συμπόσιο έλαβε χώρα στο μέγαρο της παλαιάς Βουλής. Ο Σωτήρης Πράππας πήρε την πρωτοβουλία. Επτά σπουδαίοι καρδιοχειρουργοί έδωσαν το παρόν!
Ο Σωτήρης Πράππας και το συμπόσιο με επτά κορυφαίους καρδιοχειρουργούς

Η πρωτοβουλία που πήρε ο Σωτήρης Πράππας για ένα ιστορικό Συμπόσιο πήρε σάρκα και οστά. Την περασμένη Τρίτη (28/5) έλαβε χώρα στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, όπου επτά σπουδαία καρδιοχειρουργοί έδωσαν το παρόν, τιμήθηκαν για το έργο τους και αντάλλαξαν απόψεις με νεότερους συναδέλφους τους.

Ο διευθυντής Α΄ Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center» είχε καλεσμένους επτά σοφούς της καρδιοχειρουργικής.

Ο Σωτήρης Πράππας είχε γράψει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

«Στη δεκαετία του ’90, σπουδαίοι καρδιοχειρουργοί, που εγώ ονομάζω σοφούς, ενέπνευσαν και την δική μου πορεία…
Τα χρόνια πέρασαν….
Ο ίδιος συνέβαλλα με την ελληνική τεχνική μπάι πας ( Π- graft )
Στάθηκα δίπλα τους εφάμιλλα με σεβασμό και αναγνώριση…
…Και ήρθε η στιγμή, μέσα από την καρδιά μου να τιμήσω την προσφορά τους…»

Όλοι τους ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμά του. Το Συμπόσιο που έγινε έδωσε την ευκαιρία να ακουστούν οι απόψεις τους και μαζί και νεότερων γιατρών και συναδέλφων τους. Αυτή η σύνδεση είναι που έκανε ιστορικό το συγκεκριμένο αντάμωμα νέας και παλιάς γενιάς πέρα από την ανάδειξη του πρωτοποριακού έργου των… σοφών, όπως τους αποκαλεί ο Σωτήρης Πράππας.

Οι επτά σπουδαία καρδιοχειρουργοί τιμήθηκαν σε ένα συμπόσιο που εκτός από τις θύμησες πάνω στο ιατρικό έργο τους είχε και αρκετές αναφορές στο μέλλον.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Σωτήρης Πράππας και το συμπόσιο με επτά κορυφαίους καρδιοχειρουργούς», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.