ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τσίπρας: «Πετύχαμε βιώσιμη συμφωνία που διασφαλίζει την ιστορία μας» (vid)

«Θέλαμε μια συμφωνία βιώσιμη και όχι να ταπεινώσουμε τους γείτονες όπως στη “Συνθήκη των Βερσαλιών”», σχολίασε ο Έλληνας πρωθυπουργός. Στη συνέντευξή του ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι με την συμφωνία αυτή «παίρνουμε δεν δίνουμε», αφού όπως υποστήριξε «Δεν αναγνωρίζουμε μακεδονική ταυτότητα ή εθνότητα, αλλά μια συμφωνία βιώσιμη που θα σέβεται την ιστορία μας, θα διασφαλίζει...

Συντάκτης: Sportime Team Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

«Θέλαμε μια συμφωνία βιώσιμη και όχι να ταπεινώσουμε τους γείτονες όπως στη “Συνθήκη των Βερσαλιών”», σχολίασε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Στη συνέντευξή του ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι με την συμφωνία αυτή «παίρνουμε δεν δίνουμε», αφού όπως υποστήριξε «Δεν αναγνωρίζουμε μακεδονική ταυτότητα ή εθνότητα, αλλά μια συμφωνία βιώσιμη που θα σέβεται την ιστορία μας, θα διασφαλίζει την κληρονομιά μας και θα αποκρούει τον αλυτρωτισμό».

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι «η συμφωνία θα περάσει με ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή», ενώ για τον Πάνο Καμμένο είπε ότι δεν θα ρίξει την κυβέρνηση και δεν θα του ζητήσω να αλλάξει θέση.

«Ο Π. Καμμένος έχει τις αρχές και τις αξίες του, αλλά δεν είναι έμπορος πατριωτισμού. Δεν θα ρίξει την κυβέρνηση για να κάνει πολιτική καριέρα, όπως έκανε ο κ. Σαμαράς», είπε χαρακτηριστικά.

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Από τα «βέλη» του πρωθυπουργού δεν ξέφυγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, του οποίου τη θέση χαρακτήρισε «θλιβερή» και χαρακτήρισε τη στάση του «πολιτική τζογαδόρου, ανεύθυνη στάση απέναντι σε ένα εθνικό θέμα», ενώ συμπεριφέρεται όπως ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβανόφ.
«Πήρα χθες τον κ. Μητσοτάκη να τον ενημερώσω και μου είπε ‘δώσε μου τη συμφωνία, δεν θέλω να με ενημερώσεις‘», ανέφερε και σχολίασε ότι το ίδιο ακριβώς έκανε και ο Ιβανόφ.

Ενώ σε άλλα σημεία της συνέντευξης του απέδωσε τα εύσημα στον ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά και εξείρε τον ρόλο του Κώστα Καραμανλή που «χειρίστηκε με ευθύνη το Σκοπιανό και η στάση που είχε στο Βουκουρέστι ήταν μια στάση ευθύνης», όπως είπε.

Δείτε την συνέντευξη Τσίπρα στην ΕΡΤ:

Exit mobile version