ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οδοιπορικό της ΝΙΚΗΣ στην αγωνιζόμενη Βόρειο Ήπειρο

Το κόμμα ΝΙΚΗ βρέθηκε στις αγωνιζόμενες περιοχές της Βορείου Ηπείρου και στο σπίτι του Αριστοτέλη Γκούμα.

Οδοιπορικό της ΝΙΚΗΣ στην αγωνιζόμενη Βόρειο Ήπειρο
Συντάκτης: Λευτέρης Παυλίδης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Αντιπροσωπία του Δημοκρατικού Πατριωτικού Κινήματος ΝΙΚΗ βρέθηκε στην αγωνιζόμενη Βόρειο Ήπειρο και επισκέφθηκε το πατρικό του αδικοχαμένου αδελφού μας Αριστοτέλη Γκούμα.

Η Βόρεια Ήπειρος αλλά και οι Έλληνες που ζούνε στις περιοχές δίνουν τον δικό τους αγώνα σε καθημερινή βάση ενώ ο Αριστοτέλης Γκούμας, έχει αφήσει το στίγμα του και δεν θα ξεχαστεί ποτέ.

Δεκατρία ολόκληρα χρόνια, έχουν περάσει από τις 12 Αυγούστου του 2010, μια ημέρα που έμελλε να αποτελέσει το τέλος της ζωής και το ξεκίνημα της αιώνιας για τον Αριστοτέλη.

Τότε ήταν που δολοφονήθηκε με φρικτό τρόπο στην άσφαλτο, κοντά στο πατρικό του, από συμμορία αλβανών εθνικιστών που προσπαθούσαν να τρομοκρατήσουν τους Χειμαρριώτες και να απαγορεύσουν την ελεύθερη ομιλία της ελληνικής γλώσσας, η οποία στολίζει την γη της Χειμάρρας από τα πανάρχαια χρόνια.

Το στυγερό έγκλημα κατά του αντιστεκόμενου Χειμαρριωτικού Ελληνισμού στην αρχή παρουσιάστηκε από τα αλβανικά μέσα ως αυτοκινητιστικό δυστύχημα, αλλά η ενωμένη κατακραυγή και διαμαρτυρία που έφτασε τότε σε διεθνές επίπεδο, ανάγκασε τις αλβανικές αρχές να αναθεωρήσουν, για εκείνη τη φορά, την στάση τους.

Οι γονείς του Αριστοτέλη, Ηλίας και Αναστασία, καλωσόρισαν την παρηγορητική επίσκεψη των ανθρώπων της ΝΙΚΗΣ και συνομίλησαν τηλεφωνικώς με τον Πρόεδρο της ΝΙΚΗΣ Δημήτριο Νατσιό, δεχόμενοι ως ένα ταπεινό σύμβολο της ευγνωμοσύνης μας για την θυσία του Αριστοτέλη, την εικόνα της Παναγίας της Αμισιανής (Σαμψούντος).

Η Παναγία μας είναι η παρηγορία κάθε ελληνικής πατρίδας, από τον Πόντο ως τη Βόρειο Ήπειρο, που τυραννάται και γίνεται ολοκαύτωμα για την ελεύθερη συνείδησή της.

Στη μία φωτογραφία που ακολουθεί, το σημείο της δολοφονίας του Αριστοτέλη με το πατρικό του στο βάθος, ενώ στην άλλη φωτογραφία οι γονείς του μάρτυρα, ο κύριος Ηλίας και η κυρία Αναστασία Γκούμα. Αριστοτέλης, Αθάνατος!

Exit mobile version