ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όλη η αναισθησία του Κυριάκου σε ένα βίντεο: «Πεινάω» του είπε η χαμηλοσυνταξιούχος – Ζητιάνεψε για βοήθεια γιατί «δεν βγαίνει» αλλιώς, αποκρίθηκε εκείνος

Χαμό στα κοινωνικά δίκτυα προκάλεσε η ντροπιαστική συμπεριφορά του Μητσοτάκη σε χαμηλοσυνταξιούχο που εξέφρασε το παράπονό της

Χαμό στα κοινωνικά δίκτυα προκάλεσε η ντροπιαστική συμπεριφορά του Μητσοτάκη σε χαμηλοσυνταξιούχο που εξέφρασε το παράπονό της.
Συντάκτης: Πέτρος Δημόπουλος Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Σάλο έχει προκαλέσει από χθες στα social media, ο διάλογος ντροπής που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με μια αξιοπρεπέστατη χαμηλοσυνταξιούχο που δυστυχώς είχε την ψευδαίσθηση ότι τα παράπονά της μπορεί να εισακουστούν από τον «αναίσθητο» πρωθυπουργό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στην Κέρκυρα συνάντησε την ηλικιωμένη κυρία που ήρθε να του εκφράσει τον πόνο της. Είναι χαρακτηριστικό των δημόσιων εμφανίσεων του πρωθυπουργού ότι δυνασχετεί ή «ξεπετάει» οποιονδήποτε πολίτη δεν είναι χειροκροτητής του. Το ίδιο έκανε και με την ηλικιωμένη γυναίκα που τον προσέγγισε για του δείξει την απόδειξη από το ATM με το πενιχρό υπόλοιπο του λογαριασμού της. Ο Κυριάκος μη θέλοντας να βγει από το αποθεωτικό «συννεφάκι» του, μετά βίας αντάλλαξε μερικές κουβέντες με την κυρία.

Και τι κουβέντες! Εδώ είναι η πιο ντροπιαστική πλευρά της υπόθεσης:

«Αυτά είναι τα λεφτά που έχω να ζήσω», είπε αποκαρδιωμένη η συνταξιούχος στον πρωθυπουργό.

«Όσο αντέχουμε…», της απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα «ψίχουλα» που δίνει, αλλά η γυναίκα επέμεινε λέγοντας: «Ναι αλλά παιδιά πρέπει να γίνει κάτι».

Εντωμεταξύ ο Κυριάκος αποσπούσε την προσοχή του δεξιά – αριστερά για να μη λείψουν ούτε λεπτό από τα πλάνα οι επευφημίες. Στη συνέχεια ρώτησε την ηλικιωμένη πόση σύνταξη παίρνει και του απάντησε «440 ευρώ», ενώ πληρώνει 300 ευρώ για ενοίκιο.

«Αν είστε στο ενοίκιο δεν βγαίνει», σχολίασε κυνικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σαν να μην γνωρίζει ότι επί των ημερών του εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι ζουν στην ίδια συνθήκη του «δεν βγαίνει».

«Αυτή τη στιγμή πεινάω», του είπε χωρίς περιστροφές η ηλικιωμένη. «Σας στηρίζει η εκκλησία;», ήταν η ανεκδιήγητη απάντηση του πρωθυπουργού στην απόγνωση της κυρίας.

«Κανένας», απάντησε η γυναίκα και εκείνος αρκέστηκε να της πει «ευχαριστώ πολύ που ήρθατε»!

Αυτό το βίντεο αντιπροσωπεύει πλήρως τη συμπεριφορά της κυβέρνησης απέναντι στους χαμηλοσυνταξιούχους. Ο πρωθυπουργός συμπεριφέρεται σε μια κυρία που θα μπορούσε να είναι μητέρα του, σαν ανεπιθύμητη «παρεμβολή» στην ωραιοποιημένη εικόνα της καμπάνιας του. Για τον Γολγοθά των ηλικιωμένων, ο πρωθυπουργός έχει μόνο διαπιστώσεις, και αυτές τις κάνει μηχανικά, χωρίς να έχει τη παραμικρή ενσυναίσθηση για το δράμα που περνάνε.

Οι συντάξεις στα τάρταρα, τα ενοίκια στα ύψη, η ακρίβεια «θερίζει» εδώ και 3 χρόνια, και το μόνο που έχει να πει ο Κυριάκος είναι ένα ψυχρό: «δεν βγαίνει». Χαίρω πολύ, που δεν βγαίνει. Το θέμα είναι τι κάνεις εσύ ως πρωθυπουργός για να «βγαίνει»! Γι’ αυτό σε ψήφισε ο κόσμος, για να «βγει»! Μέχρι τώρα ο Μητσοτάκης βοηθάει τα funds για να ξεσπιτώνουν συνταξιούχους που απέκτησαν ένα σπίτι με τους κόπους μιας ζωής, και οι υπόλοιποι πληρώνουν ενοίκιο ίσο με τη σύνταξή τους. Αυτή είναι η «συνεισφορά» του.

Και αντί ο πρωθυπουργός να δώσει έστω μια μικρή ελπίδα στη συνταξιούχο ότι τα πράγματα θα αλλάξουν προς το καλύτερο, την ρώτησε αν τη βοηθάει η εκκλησία. Προφανώς γιατί η εκκλησία μαζεύει τα «σπασμένα» από την αναισθησία της κυβέρνησης, βοηθώντας άπειρο κόσμο. Αυτό σημαίνει η εκκλησία για τον Μητσοτάκη: ένα βολικό φιλανθρωπικό «ίδρυμα» που θα υποδέχεται τη δυστυχία που προκαλεί η κυβέρνηση.

Αντί να νοιώσει ντροπή ο πρωθυπουργός για την κατάσταση αυτής της γυναίκας, έριξε κατευθείαν το «μπαλάκι» στην εκκλησία. Και ουσιαστικά της είπε να στραφεί στη ζητιανιά για βοήθεια, αποδεχόμενη ότι τίποτα δεν θα αλλάξει. Αυτή την άθλια γνώμη έχει για τα περήφανα γηρατειά ο Κυριάκος Μητσοτάκης…

Exit mobile version