ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολοήμερο σχολείο: Προστέθηκε ακόμη μία ώρα αποχώρησης των παιδιών

Με νέα δεδομένο ξεκινάει το ολοήμερο σχολείο τη σχολική χρονιά 2023-2024.
Ολοήμερο σχολείο: Προστέθηκε ακόμη μία ώρα αποχώρησης των παιδιών

Νέες αλλαγές στο ολοήμερο σχολείο προβλέπει το Υπουργείο Παιδείας και η Δόμνα Μιχαηλίδου από τη νέα σχολική χρονιά 2023-2024.

Σύμφωνα με την απόφαση την οποία έκανε επίσημη η ίδια η υπουργός, πλέον θα υπάρχει και νέα ώρα αποχώρησης των παιδιών από το ολοήμερο σχολείο στο οποίο εφαρμόζεται το αναβαθμισμένο πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα, για την περαιτέρω διευκόλυνση των γονέων, προστίθεται και η ώρα αποχώρησης στις 14:55 δίπλα στις ώρες 15:50 και 17:30. Το νέο αυτό ωράριο θα εφαρμοστεί από όλα τα ολοήμερα σχολεία σε όλη την επικράτεια της χώρας.

Θυμίζουμε ότι πέρσι υπήρξε επέκταση της λειτουργίας των ολοήμερων σχολείων μέχρι τις 17:30 από τις 16:00 που ίσχυε μέχρι τότε. Αυτό φυσικά εφαρμόστηκε μόνο εκεί που κρίθηκε ότι το διδακτικό προσωπικό και ο αριθμός των παιδιών μπορούσαν να το υποστηρίξουν.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου δήλωσε για τη νέα ώρα αποχώρησης: «Στόχος μας είναι η διαρκής ποιοτική αναβάθμιση των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων αλλά και η διευκόλυνση και η ευελιξία των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών. Γι’ αυτό και για τη νέα σχολική χρονιά που ξεκινά σε λίγες μέρες, προχωρούμε στην διεύρυνση της δυνατότητας πρόωρης αποχώρησης των μαθητών στα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία και από τις 14.55’. Ενισχύουμε με κάθε τρόπο την εμπιστοσύνη στο ολοήμερο σχολείο, στηρίζοντας τους εργαζόμενους γονείς και τις οικογένειές τους»

Διαβάστε επίσης:

Μαίνεται η φωτιά στον Έβρο για 10η μέρα – Τεράστια η καταστροφή στο Δάσος της Δαδιάς

Market Pass: Πλησιάζει η εκκίνηση των αιτήσεων – Έτσι θα πληρωθεί το επίδομα!

Νίκος Οικονομόπουλος: Χαμός σε εμφάνισή του – Εκνευρίστηκε με θαμώνα γι’ αυτό το λόγο

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ολοήμερο σχολείο: Προστέθηκε ακόμη μία ώρα αποχώρησης των παιδιών», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.