ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ομολογία πίστης και εκτός συνόρων: Ο Νίκος Οικονομόπουλος ψέλνει το «Χριστός Ανέστη» στον Άγιο Νικόλαο, στο Μανχάταν (vid)

Ο Νίκος Οικονομόπουλος βρέθηκε στον νέο ορθόδοξο ναό που χτίστηκε στο Σημείο Μηδέν, όπου είχε γίνει η επίθεση στους Δίδυμους Πύργους

Ο Νίκος Οικονομόπουλος βρέθηκε στον νέο ορθόδοξο ναό που χτίστηκε στο Σημείο Μηδέν, όπου είχε γίνει η επίθεση στους Δίδυμους Πύργους.
Συντάκτης: Παντελής Λαμψιώτης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Νίκος Οικονομόπουλος: Σε μια εποχή άκρατου «δικαιωματισμού» που τείνει να γίνει αμείλικτο «δικαστήριο» για όποιον εκφράζει ανοιχτά την πίστη του στην Ορθοδοξία, κάθε πράξη και κάθε ομολογία ενός πιστού προσώπου πρέπει να αναδεικνύεται, για να μην ξεχάσουμε και τα αυτονόητα.

Από τo Sportime, δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε αναδείξει ως μια αισιόδοξη νότα της επικαιρότητας την κατάθεση πίστης του Νίκου Οικονομόπουλου, του δημοφιλούς τραγουδιστή που πολλές φορές είτε ηθελημένα – είτε αθέλητα, πραγματοποιεί ιεραποστολικό έργο με τις ομολογίες του και με τις παρεμβάσεις του σχετικά με τα πνευματικά πιστεύω του.

Και αυτό έχει ιδιαίτερη αξία στους καιρούς μας, που υπάρχει μια πρωτοφανής κρίση προτύπων και ειδικά η νεολαία δεν βρίσκει να στρέψει το βλέμμα σε τίποτα το υγιές.

Τις μέρες του Πάσχα, ο Νίκος Οικονομόπουλος βρέθηκε στην Αμερική για τις ανάγκες μιας προγραμματισμένης του συναυλίας και λόγω των γιορτών βρέθηκε στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν στο Μανχάταν. Εκεί, μαζί με άλλους πιστούς έψαλλε το «Χριστός Ανέστη» και κάποιος από τους παρευρισκόμενους αναγνώρισε τον γνωστό τραγουδιστή και τον κατέγραψε με το κινητό του, με το συγκεκριμένο βίντεο να κάνει τον γύρο του διαδικτύου από την ώρα που έγινε γνωστό.

Μια απλή και ανθρώπινη στιγμή, που για κάποιους που ζουν μακριά από την αλήθεια της Ορθοδοξίας μπορεί να μοιάζει αδιάφορη, άλλα για τους πιστούς είναι συγκινητική, γιατί κάθε «Χριστός Ανέστη» δεν είναι απλά ένας τυπικός θρησκευτικός ύμνος, άλλα μια σταυροαναστάσιμη μαρτυρία, μια κατάθεση πίστης και αλήθειας ότι ο Χριστός σταυρώθηκε για τις αμαρτίες των ανθρώπων και αναστήθηκε για να ελευθερώσει τον άνθρωπο από τα δεσμά του θανάτου.

Και αυτό το «Χριστός Ανέστη», είναι ένα σύνθημα πίστης που οι πιστοί οφείλουν να το διατρανώνουν για 40 ημέρες μετά το Πάσχα, άλλα και πάντοτε να το έχουν ως καύχημα και εφόδιο ζωής. Η λεγόμενη «πολιτική ορθότητα» επιχειρεί να σβήσει το «Χριστός Ανέστη» από την καθημερινότητα των ανθρώπων γιατί… «ενοχλεί», άλλα όσο βρίσκονται χριστιανοί να πηγαίνουν κόντρα στο μηδενιστικό ρεύμα και να το ομολογούν δημόσια, δεν πρόκειται να γίνει ποτέ κάτι τέτοιο.

 

Exit mobile version