ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης αποκαλούσε τον Μητσοτάκη «βαθύπλουτο γόνο και λαϊκιστή που δεν έχει εργαστεί ποτέ»

Ως βουλευτής του ΛΑΟΣ, ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε εκφράσει πολύ διαφορετικές απόψεις για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, απ' όσα υποστηρίζει σήμερα.

Δημόσια Υγεία σε τιμές κόστους! Χαρίζει η Νέα Δημοκρατία και η Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Άδωνη γερά, πάρε όλα τα λεφτά!
Συντάκτης: Παντελής Λαμψιώτης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Άδωνις Γεωργιάδης: Είναι πολλά τα «συλλεκτικά» βίντεο από την πολιτική σκηνή του παρελθόντος, όπου οι τότε βουλευτές του ΛΑΟΣ και νυν υπουργοί στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, εκτόξευαν μαζικά «πυρά» προς τον σημερινό πρωθυπουργό που σήμερα αποθεώνουν.

Ειδικά ο νυν υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης που έχει εξελιχθεί σε «βασιλιά» των πολιτικών κυβιστήσεων, προσφέρει άφθονο υλικό τοποθετήσεων που μέσα στα χρόνια έχουν αλλάξει από το ένα άκρο στο άλλο.

Σήμερα ο κ. Γεωργιάδης σχολιάζοντας τις εξελίξεις γύρω από το ζήτημα των υποκλοπών που έχει οδηγήσει σε διεθνή διασυρμό τη χώρα μας, χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό «αληθινό και ανθρώπινο που… έβαλε τα πράγματα στη θέση τους» μετά το σχετικό διάγγελμα του, ενώ τόνισε πως «ο χαρακτήρας και το ήθος του Κ.Μητσοτάκη δεν θα επέτρεπαν καμία σκιά» πάνω στο ζήτημα.

Επίσης έχει δηλώσει πως «η Ελλάδα επί Μητσοτάκη έγινε παράδειγμα προς μίμηση», πως «είμαστε τυχεροί ως Έλληνες που έτυχε η πανδημία και η ακρίβεια επί Μητσοτάκη» και πως ζούμε στην καλύτερη Ελλάδα «όλων των εποχών».

Πριν από αρκετά χρόνια όμως, ως βουλευτής του ΛΑΟΣ ο Άδωνις Γεωργιάδης φαίνεται πως είχε εντελώς διαφορετική αντίληψη για το ποιόν του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τότε από το βήμα της βουλής τον αποκαλούσε «βαθύπλουτο γόνο, ένας λαϊκιστής που δεν έχει ποτέ εργαστεί». Μάλιστα είχε πει με περίσσια δόση ειρωνείας πως «αν είσαι βαθύπλουτος γόνος μπορείς να ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που δεν χρειάζεται να εργαστούν ποτέ και άρα να έχει φιλοσοφικές ανησυχίες».

Αυτά είχαν ειπωθεί στα πλαίσια μιας πρότασης του κ. Μητσοτάκη για μείωση των βουλευτικών αποδοχών. Τελικά τι άλλαξε από το 2011 ως σήμερα; Έπαψε να είναι «βαθύπλουτος γόνος» ο πρωθυπουργός για τον Άδωνι Γεωργιάδη ή μήπως απέκτησε… εμπειρία για το τι σημαίνει εργασία; Πως φτάσαμε από την πλήρη απαξίωση ως την… αποθέωση;

Ερωτήσεις που θα έπρεπε να απαντήσει ο κ. Γεωργιάδης και κάθε πολιτικός «γυρολόγος», αν υπήρχε ένα στοιχειώδες πολιτικό επίπεδο και αν τα κόμματα δεν λειτουργούσαν σαν… ποδοσφαιρικές ομάδες, όπου γίνονται «μεταγραφές» χωρίς κανένα ιδεολογικό υπόβαθρο και με μόνο γνώμονα το πολιτικό «εκτόπισμα» που μετριέται σε ψήφους.

Από κάτι τέτοια ντοκουμέντα αποδεικνύεται πως οι ιδεολογικές τοποθετήσεις δεν έχουν καμία αξία στην σύσταση της κυβέρνησης και το μόνο που μετράει είναι το κοινό συμφέρον μια πολιτικής συντεχνίας. Ο Άδωνις Γεωργιάδης όχι μόνο συστρατεύτηκε με τον «βαθύπλουτο γόνο και λαϊκιστή», άλλα μετετράπη στον πιο ένθερμο υποστηρικτή του.

Καλό είναι πότε – πότε να ρίχνουμε μια ματιά στο πολιτικό παρελθόν των πρωταγωνιστών της σημερινής πολιτικής σκηνής, γιατί κάποιοι πιστεύουν πως ο λαός έχει μνήμη χρυσόψαρου…

 

Exit mobile version