ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ούτε με το αδιάψευστο βίντεο δεν ζήτησε μια συγγνώμη της προκοπής ο «μπράβος» Αυγενάκης: Ξιπασμένα ανθρωπάκια που την έχουν δει «θεοί»!

Ο Μητσοτάκης διέγραψε για τα μάτια του κόσμου τον τραμπούκο Αυγενάκη, αλλά συντηρεί τη νοοτροπία «Αυγενάκηδων» εδώ και 5 χρόνια

Ο Μητσοτάκης διέγραψε για τα μάτια του κόσμου τον τραμπούκο Αυγενάκη, αλλά συντηρεί τη νοοτροπία «Αυγενάκηδων» εδώ και 5 χρόνια.
Συντάκτης: Παντελής Λαμψιώτης Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Η αλητεία του Λευτέρη Αυγενάκη που χαστούκισε υπάλληλο στο Ελ. Βενιζέλος, δεν ξεφύτρωσε από το πουθενά. Η ξιπασμένη νοοτροπία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, παράγει… Αυγενάκηδες. Όπως παράγει και… Μαρκόπουλους, συγκεκριμένα μιλάμε για τον βουλευτή Δημήτρη Μαρκόπουλο που πριν λίγους μήνες προπηλάκισε και έπιασε από τον γιακά καθηγητή, επειδή δεν έβαλε καλό βαθμό στο παιδί του.

Όπως παράγει και νοοτροπία Ντόρας Μπακογιάννη, της οποίας ο οδηγός σκότωσε τον 29χρονο Ιάσονα Λαλαούνη έξω από τη Βουλή, γιατί θεώρησε ότι ο ΚΟΚ ισχύει μόνο για τη… πλέμπα και όχι για εκείνους που πλαισιώνουν την κυβέρνηση. Όπως παράγει και νοοτροπία Άδωνι Γεωργιάδη, που αποκαλούσε «κάφρους» και «ανθρωπάκια ασήμαντα» τους υγειονομικούς που διαμαρτυρήθηκαν μπροστά του για τη διάλυση του ΕΣΥ.

Η ξιπασιά και η τζάμπα… μαγκιά έχει μπει στο DNA πολλών γαλάζιων πολιτικών, γιατί ο ίδιος ο πρωθυπουργός έγινε εμπνευστής αυτής της αλαζονείας. Το μήνυμα που υποτίθεται ότι… έλαβε η ΝΔ από το 1 εκατομμύριο ψήφους που έχασε στις ευρωεκλογές, μεταφράζεται τελικά σε βουλευτές που λειτουργούν σαν τραμπούκοι μέχρι την τελευταία στιγμή που θα μείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε με το εξοργιστικό βίντεο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγκάστηκε να διαγράψει τον Αυγενάκη από την κοινοβουλευτική ομάδα. Όμως η νοοτροπία Αυγενάκη συνεχίζει να ζει και να βασιλεύει εντός της ΝΔ. Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί πλέον να κοροϊδεύει κανέναν.

Ο Αυγενάκης ήταν μόνιμη επιλογή του Μητσοτάκη σε υπουργικές καρέκλες από το 2019. Είχε δείξει ξανά τις τραμπούκικες διαθέσεις του, όταν απείλησε ξεδιάντροπα τους πλημμυροπαθείς Θεσσαλούς να ψηφίσουν Αγοραστό στις περιφερειακές εκλογές του 2023, αν ήθελαν να πάρουν γρήγορα αποζημιώσεις. Ένας ωμός εκβιασμός που ήταν «γραμμή» Μητσοτάκη. Επομένως είναι σκέτη υποκρισία να κάνει τον… εξυγιαντή τώρα ο πρωθυπουργός.

Ο τραμπουκισμός του Αυγενάκη

Ένας υπάλληλος του Ελ.Βενιζέλος δέχτηκε επίθεση από τον… μπράβο Αυγενάκη, μόνο και μόνο επειδή έκανε τη δουλειά του. Ο βουλευτής μπέρδεψε την πύλη που έπρεπε να μπει και έχασε την πτήση του, ενώ είχαν προηγηθεί τρεις αναγγελίες με το όνομά του.

Ο τραμπούκος βουλευτής χαστούκισε τον υπάλληλο, ξέσπαγε σε αντικείμενα του γραφείου, απειλούσε με δυσμενείς μεταθέσεις τους αστυνομικούς που πήγαν να τον ηρεμήσουν και φώναζε «μη με ακουμπάτε, έχω ασυλία».

Ο Αυγενάκης αντί να ζητήσει μια ειλικρινή συγγνώμη για την ελεεινή συμπεριφορά του, πήγε να βγάλει τρελό το πανελλήνιο. Μαθημένος στο να διαστρέφει την πραγματικότητα, είπε ότι είναι «ανακρίβεια» τα όσα λέγονται περί χειροδικίας, ότι «το περιστατικό παρέμεινε σε επίπεδο διαφωνίας και λεκτικής έντασης μόνο» και μάλιστα επέρριψε ευθύνες στους υπαλλήλους ότι δήθεν δεν του επέτρεπαν να επιβιβαστεί ενώ υπήρχε ακόμα χρόνος.

Με λίγα λόγια ο Αυγενάκης είπε «λυπάμαι ξεκάθαρα και ζητώ συγνώμη για την ένταση και την αναστάτωση που προκλήθηκε πρόσφατα στο αεροδρόμιο», αλλά δεν είμαι… εγώ στο βίντεο που φαίνομαι να χαστουκίζω τον υπάλληλο, δεν φταίω εγώ που νευρίασα και γενικά ήταν μια κακιά… στιγμή. Σαν τη κακιά στιγμή του Απόστολου Λύτρα, ένα πράμα. Αν ο Αυγενάκης υποτιμά τη νοημοσύνη του κόσμου ενώ υπάρχει αδιάψευστο βίντεο, φανταστείτε να μην είχε καταγραφεί αυτή η επίθεση σε κάμερα. Η (ενήμερη) ΝΔ θα κάλυπτε τον Αυγενάκη σαν να μην είχε συμβεί τίποτα και οι υπάλληλοι θα έχαναν τις δουλείες τους επειδή δεν έκαναν εξαίρεση στους κανόνες ασφαλείας για τον… «αυτοκρατορικό» βουλευτή.

Ούτε καν να παραιτηθεί δεν είχε την τσίπα ο Αυγενάκης. Κολλημένος σαν βδέλλα στην εξουσία, να πουλάει νταηλίκι σε μεροκαματιάρηδες και να καρπώνεται απευθείας αναθέσεις. Και εδώ έρχεται ένα ερώτημα: για άλλα χαστούκια πολιτικών έχουμε δει να κινούνται άμεσες ποινικές διαδικασίες. Για το χαστούκι του «νταή» Αυγενάκη θα δούμε το ίδιο ή η «αριστεία» μπορεί να τραμπουκίζει ελεύθερα όποιον θέλει, με όρους μαφίας;

Exit mobile version