ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παγκόσμια Ημέρα Αυγού: Οι απίστευτοι λόγοι για τους οποίους την γιορτάζουμε

Έρευνες που έγιναν τα τελευταία χρόνια, «αθωώνουν» το αυγό, καθώς περιέχει τη λεγόμενη «καλή» χοληστερίνη (HDL).

Η Παγκόσμια Ημέρα Αυγού γιορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Παρασκευή του Οκτωβρίου από τη Διεθνή Επιτροπή Ωοπαραγωγών, με σκοπό να μας...
Συντάκτης: Λευτέρης Παυλίδης Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Η Παγκόσμια Ημέρα Αυγού γιορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Παρασκευή του Οκτωβρίου από τη Διεθνή Επιτροπή ΩοπαραγωγώνInternational Egg Commission (IEC).

Σκοπός για τον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας αυγού είναι προκειμένου να μας υπενθυμίσει την υψηλή διατροφική αξία του αυγού (λίγες σχετικά θερμίδες, υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη, ευρεία γκάμα βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων).

Στη χώρα μας, η κατανάλωση αυγών ανέρχεται σε 130 τεμάχια ανά άτομο το χρόνο, όταν προ τριακονταετίας στην Ήπειρο και την Κρήτη ξεπερνούσε τα 400. Ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι 280-300.

Μία από τις αιτίες για τη χαμηλή κατανάλωση αυγού είναι και η χοληστεροφοβία. Έρευνες που έγιναν τα τελευταία χρόνια, «αθωώνουν» το αυγό, που περιέχει τη λεγόμενη «καλή» χοληστερίνη (HDL).

Αυγό και επιδόσεις:

 

Exit mobile version