ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παγκόσμια Ομοσπονδία Πυγμαχίας (ΙΒΑ) για τους intersex πυγμάχους: Οι εξετάσεις μας έδειξαν ότι είναι άνδρες – Ας αποδείξουν με στοιχεία το αντίθετο

Η ΙΒΑ καταγγέλλει τη ΔΟΕ ότι «σκοτώνει» τη γυναικεία πυγμαχία - Αναμφισβήτητες οι ιατρικές εξετάσεις που δείχνουν ότι πρόκειται για βιολογικούς άνδρες
Παγκόσμια Ομοσπονδία Πυγμαχίας (ΙΒΑ) για τους intersex πυγμάχους: Οι εξετάσεις μας έδειξαν ότι είναι άνδρες – Ας αποδείξουν με στοιχεία το αντίθετο

Συνεχίζει να μαίνεται η σκληρή κόντρα μεταξύ ΔΟΕ και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πυγμαχίας (ΙΒΑ), καθώς οι «αθάνατοι» της ΔΟΕ για λόγους woke προπαγάνδας αποφάσισαν να τινάξουν στον αέρα τη γυναικεία πυγμαχία, εντάσσοντας στους Ολυμπιακούς Αγώνες δύο βιολογικούς άνδρες που φέρεται να είναι intersex.

O λόγος για τον Αλγερινό (που παρουσιάζεται ως η) Ιμάνι Κελίφ και τον Tαϊβανό (που αυτοπροσδιορίζεται ως η) Λιν Γιου Τινγκ, που όπως ήταν αναμενόμενο νίκησαν με ευκολία όποια γυναίκα πυγμάχο βρήκαν μπροστά τους, εκμεταλλευόμενοι με δόλιο τρόπο το βιολογικό τους πλεονέκτημα.

Από την πλευρά της η IBA ξεκάθαρα καταδικάζει την αδικία που επιτρέπει η ΔΟΕ και μάλιστα με μια κίνηση ιδιαίτερου συμβολισμού, αποφάσισε να επιβραβεύσει την Ιταλίδα πυγμάχο που γρονθοκόπησε στον πρώτο του αγώνα ο Αλγερινός, Άντζελα Καρίνι, με το ποσό των 50.000 δολάρια, δηλαδή όσες περίπου θα ήταν οι απολαβές της αν κέρδιζε το χρυσό μετάλλιο.

Με αυτήν την κίνηση η ΙΒΑ ουσιαστικά επιχείρησε να επανορθώσει συμβολικά μια πρωτοφανή αδικία που γίνεται όχι μόνο εις βάρος της Καρίνι, αλλά και συνολικά σε βάρος του γυναικείου φύλου στην πυγμαχία και τον αθλητισμό γενικότερα. «Δεν καταλαβαίνω γιατί σκότωσαν τη γυναικεία πυγμαχία» δήλωσε χαρακτηριστικά για το θέμα ο πρόεδρος της IBA, Ουμάρ Κρεμλέφ. «Μόνο οι κατάλληλες αθλήτριες πρέπει να αγωνίζονται στο ρινγκ για λόγους ασφαλείας. Δεν μπορούσα να κοιτάξω τα δάκρυά της» είχε προσθέσει.

Η αντίθεση της ΙΒΑ στις woke παραβάσεις στην πυγμαχία, ξεκινάει από πιο πίσω, αφού το 2023 είχε αποκλείσει τον Αλγερινό από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες απέτυχε σε τεστ καταλληλότητας φύλου.

Σε αυτά τα τεστ που αποδεικνύουν την αναμφισβήτητη πραγματικότητα ότι οι δύο intersex αθλητές είναι βιολογικά άνδρες, αναφέρθηκε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΙΒΑ. Το μόνο που έχουν κάνει ως τώρα οι δύο αθλητές προς υπεράσπισή τους, είναι απλά να… δηλώνουν ότι είναι γυναίκες, μόνο και μόνο επειδή έτσι θέλουν να προσδιορίζονται. Όμως δεν έχουν επικαλεστεί αποδεικτικά στοιχεία που να βεβαιώνουν τον αυτοπροσδιορισμό τους, πολύ απλά γιατί δεν υπάρχουν τέτοια.

Ο Ουμάρ Κρεμλέφ, επισήμανε ότι οι εξετάσεις που έγιναν στους συγκεκριμένους αθλητές και διαθέτει στο αρχείο της η ΙΒΑ, έδειξαν χωρίς αμφιβολίες ότι πρόκειται για βιολογικούς άνδρες. Μάλιστα ο πρόεδρος της IBA χρησιμοποιούσε τη λέξη «άντρας» για τους δύο πυγμάχους.

«Αν οι αθλητές θέλουν να αποδείξουν ότι γεννήθηκαν γυναίκες, πρέπει να το κάνουν οι ίδιες. Δεν το έκαναν αυτό», δήλωσε με νόημα ο Ουμάρ Κρεμλέφ.

Και συνέχισε:

«Δεν έχουμε έγγραφα που να το αποδεικνύουν αυτό. Αν με κατηγορούσαν ότι δεν είμαι άνδρας, σε αυτή την περίπτωση θα έφερνα όλα τα έγγραφα και θα περνούσα από όλους τους ελέγχους για να αποδείξω ότι είμαι πραγματικός άνδρας. Και κάθομαι εδώ και απαντώ σε όλες τις ερωτήσεις σας και δεν φοβάμαι τίποτα».

Και τέλος πρόσθεσε ξεκάθαρα: «Οι εξετάσεις δείχνουν ότι ήταν άνδρες. Δεν επιβεβαιώνουμε τι έχουν ανάμεσα στα πόδια τους. Δεν ξέρουμε αν γεννήθηκαν έτσι ή αν έγιναν κάποιες αλλαγές. Οι δεύτερες εξετάσεις επιβεβαίωσαν τις πρώτες εξετάσεις. Αν ο κόσμος έχει αμφιβολίες, ανατρέξτε σε αυτές».

Δυστυχώς έχουμε φτάσει σε ένα σημείο παράνοιας που ακόμα και τα επιστημονικά δεδομένα που αναδεικνύονται σε εξετάσεις, γίνονται αντικείμενο αμφισβήτησης από τον woke αυτοπροσδιορισμό. Με αποτέλεσμα να καταστρέφει η ΔΟΕ τις καριέρες των βιολογικών γυναικών και να εξευτελίζει το άθλημα της πυγμαχίας.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παγκόσμια Ομοσπονδία Πυγμαχίας (ΙΒΑ) για τους intersex πυγμάχους: Οι εξετάσεις μας έδειξαν ότι είναι άνδρες – Ας αποδείξουν με στοιχεία το αντίθετο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.