Παγώνη: «Ξεχνάμε το Πάσχα όπως το ξέραμε, το καλοκαίρι θα φοράμε μάσκα»
Την ώρα που οι περισσότεροι πολίτες θεωρούν ότι με τον εμβολιασμό του πληθυσμού τα μέτρα περιορισμού και μετακινήσεων θα αρθούν στις αρχές του νέου έτους, έρχεται Ματίνα Παγώνη για να μας… παγώσει! Συγκεκριμένα η Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθηνών-Πειραιώς, κα Παγώνη, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο ΣΚΑΪ ανέφερε ότι θα χρειαστεί ένα εύλογο...Την ώρα που οι περισσότεροι πολίτες θεωρούν ότι με τον εμβολιασμό του πληθυσμού τα μέτρα περιορισμού και μετακινήσεων θα αρθούν στις αρχές του νέου έτους, έρχεται Ματίνα Παγώνη για να μας… παγώσει!
Συγκεκριμένα η Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθηνών-Πειραιώς, κα Παγώνη, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο ΣΚΑΪ ανέφερε ότι θα χρειαστεί ένα εύλογο διάστημα μετά τον εμβολιασμό του πληθυσμού για να επιτευχθεί ανοσία και να επέλθει μία κανονικότητα.
«Διαφωνώ κάθετα με τον αριθμό των 9 ατόμων στο τραπέζι των εορτών, διότι ενδοοικογενειακά μεταφέρεται πολύ εύκολα ο ιός. Μόνο η οικογένεια από τα άτομα που αποτελείται θα καθίσουν στο τραπέζι να γευματίσουν. Αλλιώς φοβάμαι ότι θα γίνει μετάδοση σίγουρα, γιατί ένας ασυμπτωματικός να υπάρχει από την άλλη οικογένεια, μπορεί να κολλήσουν όλοι. Όταν κάθεσαι σε ένα τραπέζι δε θα έχεις απόσταση πάνω από 2 μέτρα για να φας και μάσκες δε θα υπάρχουν», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Σε ό,τι αφορά στο άνοιγμα της αγοράς, επισήμανε ότι δεν μπορούν να μπαίνουν πελάτες ακόμα και σε μικρά μαγαζιά με τόσα κρούσματα, ενώ σημείωσε ότι οι λειτουργίες θα πρέπει να γίνουν με τους ιερείς και τους ψάλτες και «ο υπόλοιπος κόσμος να είναι στο σπίτι του, να προσευχηθεί από εκεί και να βλέπει τη λειτουργία από την τηλεόραση».
Πρόσθεσε ότι αυτά πρέπει να τηρηθούν, «γιατί έχουμε μπροστά μας δύσκολους μήνες», καθώς τον Ιανουάριο ξεκινούν και οι άλλες ιώσεις.
Ερωτηθείσα σχετικά με το πότε θα αρθούν τα περιοριστικά μέτρα, η κ. Παγώνη σχολίασε «πώς να συζητήσουμε για άρση περιορισμών όταν έχουμε πάνω από 1.200 κρούσματα την ημέρα; Τα κρούσματα μπορεί να έχουν αρχίσει να μειώνονται, αλλά εμείς περιμέναμε αυτές τις μέρες με τα μέτρα που είναι σε ισχύ να υπήρχε πολύ μεγαλύτερη μείωση των κρουσμάτων».
Επισήμανε δε ότι «ούτε Πάσχα δε θα κάνουμε στα χωριά», ενώ θα πρέπει να φοράμε μάσκες και να τηρούμε τα μέτρα προστασίας και το καλοκαίρι, καθώς μέχρι τον Ιούνιο θα έχει εμβολιαστεί περίπου το 60% του πληθυσμού. Όμως ούτε τότε θα πετάξουμε τις μάσκες. Αυτό θα γίνει τέλος καλοκαιριού, αρχές Σεπτεμβρίου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς θα κάνουμε Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά: Ρεβεγιόν με SMS – Έτσι λειτουργεί το click away