ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παλαιστής της ζωής και της πίστης: O πατήρ Λουκάς Κουρτανίτζε φορά το Γεωργιανό εθνόσημο και προπονεί νέους αθλητές της πάλης!

Ο θηριώδης παλαιστής με το βίαιο παρελθόν που έγινε ο πράος πατέρας Λουκάς, συνεχίζει να υπηρετεί το καλό του αθλήματος και να συγκινεί

Ο θηριώδης παλαιστής με το βίαιο παρελθόν που έγινε ο πράος πατέρας Λουκάς, συνεχίζει να υπηρετεί το καλό του αθλήματος και να συγκινεί.
Συντάκτης: Παντελής Λαμψιώτης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ιδιαίτερη εντύπωση αλλά και συγκίνηση είχε προκαλέσει τον περασμένο Νοέμβρη στους αναγνώστες του Sportime, το άρθρο για τον πρώην παλαιστή, Λούκα Κουρτανίτζε, που μετά από μια θαυμαστή μετάνοια, έγινε πατέρας Λουκάς. Μάλιστα το άρθρο που κυκλοφόρησε σε πολλούς χριστιανικούς ιστότοπους, μεταφράστηκε και στη διεθνή σελίδα Orthodox Christianity ως μια εκπληκτική ιστορία μετάνοιας.

Ο λόγος για τον Γεωργιανό, Λούκα Έλνταρ Κουρτανίτζε, έναν από τους καλύτερους αθλητές ελευθέρας πάλης που για χρόνια πρωταγωνίστησε σε διεθνές επίπεδο και είχε μια καταξιωμένη πορεία γεμάτη μετάλλια και διακρίσεις. Πασίγνωστος για τους αθλητές πάλης, που μέχρι σήμερα τον θεωρούν πρότυπο.

Δύο φορές χάλκινος Ολυμπιονίκης της ελευθέρας (Ατλάντα και Σίδνεϊ). Έχει επίσης κατακτήσει πέντε μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα (2 χρυσά, 2 ασημένια και 1 χάλκινο) και 10 σε ευρωπαϊκά (5 χρυσά, 3 ασημένια και 2 χάλκινα).

Όταν η ζωή του Λούκα ήρθε σε τέλμα και γνώρισε την αλήθεια της ορθόδοξης πίστης, άφησε πίσω το βίαιο εξωαθλητικό παρελθόν του και πήρε τη μεγάλη απόφαση. Φόρεσε το ευλογημένο ράσο και πέταξε από μέσα του όλα τα βάρη του «παλαιού ανθρώπου». Με τη μετάνοια, τα Μυστήρια της Εκκλησίας και την προσευχή, το «τέρας» της φύσης έγινε αμνός του Θεού.

Η μεταστροφή του ταραχώδους Λούκα Κουρτανίτζε στην πραότητα του σημερινού πατρός Λουκά ήταν ένα πραγματικό θαύμα. Ένα θαύμα που όλοι οι χριστιανοί αναγνωρίζουν σε δικές τους προσωπικές μαρτυρίες από άτομα που το πετραχήλι άλλαξε ριζικά τις ζωές τους.

Ο πατέρας Λουκάς, από τον παλιό του εαυτό κράτησε μόνο την αγάπη για τον αθλητισμό και την αγαπημένη του πάλη, που υπηρέτησε άξια για τόσα χρόνια. Όχι μόνο παρακολουθεί συχνά αγώνες πάλης, αλλά παρά τα 52 του χρόνια, προπονεί ακόμα νέους αθλητές και τους μυεί στα μυστικά της ελευθέρας πάλης. Έχοντας ιδιαίτερη αγάπη για τον υγιή αθλητισμό, ο πατέρας Λουκάς βοηθάει τη νέα γενιά της Γεωργιανής πάλης να καταξιωθεί διεθνώς, όπως ξεχώρισε και ο ίδιος.

Πρόσφατα ο φακός της κάμερας έπιασε και πάλι τον πατέρα Λουκά να δίνει αγώνα προπόνησης με τον 28χρονο συμπατριώτη του, Avtandil Kentchadze, έναν ακόμα σημαντικό αθλητή που κέρδισε ασημένιο μετάλλιο το 2018 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης. Οπωσδήποτε νοιώθει δέος ο κάθε παλαιστής που έρχεται «αντιμέτωπος» με τον μεγάλο θρύλο Λούκα Κουρτανίτζε, αλλά η αίσθηση του να παλεύει κάποιος με έναν ορθόδοξο ιερέα, είναι ακόμα πιο ασυνήθιστη!

Φορώντας τα χρώματα και το εθνόσημο της πατρίδας του, ο πατέρας Λουκάς πατάει με τη σιγουριά της εμπειρίας του το ταπί και αγωνίζεται με δυνάμεις εφήβου! Το μόνο που «προδίδει» τη νέα του ζωή, είναι η μακριά γενειάδα του ιερέα, αλλά και το πράο χαμόγελο που «σκάει» στην κάμερα όταν τον φωνάζουν. Ένα χαμόγελο ταπεινό και μειλίχιο, που πηγάζει από την ολική μεταμόρφωση της ψυχής ενός ανθρώπου που κάποτε ήταν «αγρίμι».

 

Exit mobile version