ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανεπιστήμια – Κορονοϊός: Με ποιο τρόπο θα γίνει η επιστροφή

Οι φοιτητές επιστρέφουν αύριο στα πανεπιστήμια. Όμως επειδή ο κορονοϊός συνεχίζει να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα θα εφαρμοστούν μέτρα προστασίας.
Πανεπιστήμια – Κορονοϊός: Με ποιο τρόπο θα γίνει η επιστροφή

O κορονοϊός είναι σε έξαρση και πάλι, οπότε όπως είναι λογικό η επιστροφή στα πανεπιστήμια θα γίνει με αυστηρά μέτρα.

Πιο συγκεκριμένα από αύριο 4 Οκτωβρίου, θα ανοίγουν σταδιακά όλα τα πανεπιστήμια στην Ελλάδα. Ο κορονοϊός μπορεί να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, όμως όπως αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας, τα μαθήματα πρέπει να γίνουν δια ζώσης.

Έτσι το διδακτικό προσωπικό και οι φοιτητές για να παραστούν σ’ αυτά πρέπει να τηρούν κάποιες από τις παρακάτω προϋποθέσεις:

Να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, ο οποίος έχει ολοκληρωθεί πριν από 14 τουλάχιστον μέρες.

Nα έχουν πιστοποιητικό νόσησης του τελευταίου εξαμήνου

Να έχουν κάνει τεστ (rapid ή PCR) για κορονοϊό, το οποίο θα έχει βγει αρνητικό, 48 ώρες, πριν από την προσέλευση τους στο πανεπιστήμιο.

Δηλαδή στην τελευταία περίπτωση, θα χρειάζεται να κάνουν τεστ δύο φορές την εβδομάδα, με δικά τους έξοδα, κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

Επίσης έχει δημιουργηθεί γι’ αυτόν τον σκοπό, μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων, το edupass, η οποία είναι συνδεδεμένη με τον ΕΟΔΥ.

Σ’ αυτήν οι φοιτητές χρειάζεται να υποβάλουν κάποια από τα δικαιολογητικά που αναφέρθηκαν, για να μπορούν να παρακολουθήσουν από κοντά, τα μαθήματα τους.

Επίσης υπάρχει και πρωτόκολλο λειτουργείας τους. Για κάθε σχολή υπάρχει ο υπεύθυνος για τον κορονοϊό και ο αναπληρωτής του.

Στις σχολές η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνωστισμός. Με εξαίρεση περιπτώσεις που αυτό δεν είναι εφικτό, όπως σε σχολές στις οποίες γίνεται φυσική άσκηση ή χρήση πνευστών οργάνων.

Γενικότερα πάντως πρέπει να τηρούνται όλες οι συνθήκες υγιεινής, όπως ορίζεται για κάθε σχολή.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πανεπιστήμια – Κορονοϊός: Με ποιο τρόπο θα γίνει η επιστροφή», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.