Παπαδόπουλος: Υπήρχε διαμόρφωση του ΕΣΥ και τώρα αναμορφώνεται; – Μόνο βαρύγδουποι τίτλοι
«Μόνο βαρύγδουποι τίτλοι. Όσο καιρό είμαι εδώ, στο ελληνικό Κοινοβούλιο, αυτό και μόνο αυτό εισπράττω».Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση στη διαρκή επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων του βουλευτή της Β’ Θεσσαλονίκης με τη ΝΙΚΗ, Νικόλαου Παπαδόπουλου, αναφορικά με το σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση του Θεσμού του Προσωπικού Ιατρού καθώς και την σύσταση Πανεπιστημιακών Κέντρων Υγείας.
«Να σας πως τις ενστάσεις μας για το παρόν νομοσχέδιο, της αναμόρφωσης λέει του Προσωπικού Ιατρού καθώς και την σύσταση Πανεπιστημιακών Κέντρων Υγείας. Το λέτε αναμόρφωση, υπήρχε κάποια διαμόρφωση και την αναμορφώνεται;» διερωτήθηκε ο ιατρός Νικόλαος Παπαδόπουλος.
«Μόνο βαρύγδουποι τίτλοι. Όσο καιρό είμαι εδώ, στο ελληνικό Κοινοβούλιο, αυτό και μόνο αυτό εισπράττω», συμπλήρωσε.
«Θα γίνουν πανεπιστημιακά κέντρα Υγείας, πώς;», διερωτήθηκε ο βουλευτής της ΝΙΚΗΣ.
«Θα βάλουμε τους πανεπιστημιακούς απλά στα κέντρα Υγείας και κάνουμε πανεπιστημιακά κέντρα Υγείας; Που είναι οι προσλήψεις; Αυτό είναι μία κοροϊδία του ελληνικού λαού. Ένας εμπαιγμός του ελληνικού λαού», τόνισε.
«Πως είναι δυνατόν να ασκεί φροντίδα προσωπικού ιατρού ένας αγροτικός ιατρός ή ένας ειδικευόμενος;», διερωτήθηκε.
«Να σας πω ένα προσωπικό μου παράδειγμα. Ήμουν καλός φοιτητής, αριστούχος τελείωσα την ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Όταν πήγα στις πρώτες μου εφημερίες στο κέντρο Υγείας των Κουφαλίων, τα ξημερώματα, 2 ή 3 το πρωί, έρχεται μία ασθενής και ήταν σαν να διάβαζες τη νοσολογία του Χάρισον. Πόνος στο στήθος, κάθιδρη, έντρομη, αντανακλούσε πίσω (σ.σ. ο πόνος) στην πλάτη. Όπως περιγράφει ο Χάρισον το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Εγώ σαν υπεύθυνος προσπάθησα να κινητοποιήσω το ΕΚΑΒ. Ειρήσθω εν παρόδω, τότε τα κέντρα Υγείας είχαν ΕΚΑΒ, τραυματιοφορείς, είχαν οδηγούς, είχαν, είχαν, είχαν. Τώρα δεν έχουν τίποτα. Κινητοποιώ λοιπόν όλη την ομάδα και φωνάζω. Είχαμε και ειδικό ιατρό. Την κα Βλαχάκη, καλή της ώρα, που είναι μια σπουδαία γενική ιατρός, που μόλις την είδε, μου κάνει εμένα νόημα να ησυχάσω, να ηρεμήσω και λέει στην ασθενή, προσέξτε στιχομηθία. “Βρε Μαρία, πως ήξερες ότι εγώ εφημερεύω πάλι εδώ πέρα και μου χάλασες τον ύπνο;”. Ήταν γνωστή στη γενική ιατρό, που ήξερε στην κοινότητα ποιος κάνει τι. Αυτή πάθαινε κρίσεις και υποδύονταν διάφορα νοσήματα. Αν περίμενε από εμένα στις πρώτες μου εφημερίες θα έπρεπε να τη στείλω στο νοσοκομείο», ανέφερε ο Νικόλαος Παπαδόπουλος.
«Καταλαβαίνετε ότι ο οικογενειακός ιατρός είναι μία ξεχωριστή ειδικότητα. Που παίρνει γνώση απ’ όλες τις ειδικότητες και τις εφαρμόζει στην κοινότητα, γνωρίζοντας, δημιουργώντας δηλαδή μία αλληλεπίδραση με τον ασθενή», είπε.