Αναφερθείς στον πρωθυπουργό ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής σημειώνει πώς ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ούτε «Γιώργος Παπανδρέου για να πει ”λεφτά υπάρχουν” και να φέρει το πρώτο μνημόνιο, ούτε Αντώνης Σαμαράς για να πει ”επαναδιαπραγμάτευση” και να φέρει το δεύτερο. Ο Αλέξης Τσίπρας ό,τι κατάφερε και ό,τι δεν κατάφερε, το παρουσίασε ενώπιον του ελληνικού λαού».

Ερωτηθείς για τις συντάξεις και το αφορολόγητο, ο κ. Παππάς απαντά πως αφενός, «μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος και με βάση την πορεία των δημοσιονομικών, οποιαδήποτε συζήτηση είναι νόμιμη» κι αφετέρου «αυτή τη στιγμή (…) το γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης και η ολοκλήρωση του προγράμματος πρέπει να είναι προτεραιότητά μας». Παράλληλα κάνει λόγο για «πολυπαιγμένα» σενάρια στην κριτική για καθυστερήσεις στην τρέχουσα αξιολόγηση.

Όσο για την πρόσφατη παρουσία του στην πολιτική εκδήλωση του πρώην υπουργού Γ. Ραγκούση ο κ. Παππάς αναφέρεται στο «γόνιμο το διάλογο στους κόλπους της εγχώριας κεντροαριστεράς». «Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών στο Κίνημα Αλλαγής δείχνουν προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί τελικά -και μετά από φουρτούνες ετών- ο χώρος», αναφέρει. Παρεμβαίνοντας δε, στη συζήτηση για την κατάτμηση της Β’ Αθηνών, υπενθυμίζει ότι αποτελεί πάγιο αίτημα πολλών πολιτικών χώρων και πολλών πολιτικών.

Όσον αφορά το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, ο κ. Παππάς μιλά για τα αποτελέσματα του ταξιδιού στην Κύπρο και το πώς αυτά μεταφράστηκαν στην υπογραφή σημαντικών συμφωνιών με φόντο τις τηλεπικοινωνίες. Επίσης, αναφέρει ότι τις επόμενες μέρες έρχεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την καθολική κάλυψη της ελληνικής επικράτειας με τηλεοπτικό σήμα, ενώ όσον αφορά τις θεματικές και περιφερειακές τηλεοπτικές άδειες, σημειώνει ότι αυτές βάσει του νόμου θα πρέπει να προκηρυχθούν άμεσα μετά τις γενικού περιεχομένου.

Απαντώντας στην κριτική της Νέας Δημοκρατίας που αναφέρεται σε «λόγια κι όχι σε έργα» στο Υπουργείο του, ο κ. Παππάς δηλώνει ότι το υπουργείο ΨΗΠΤΕ βγήκε από το αδιέξοδο με παγωμένες χρηματοδοτήσεις που είχε αφήσει η ΝΔ, και μέχρι σήμερα έχουν εγκριθεί 53 ψηφιακά έργα, προϋπολογισμού 550 εκατ. ευρώ περίπου. Ενώ, μέσα σε τέσσερις μήνες, σχεδιάστηκαν και δημοπρατούνται και εντός του 2018 θα έχουν ανάδοχο, επτά οριζόντια έργα, για τα οποία εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση από το εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. «Ψηφιακά ή μη, τα ψέματα του κ. Μητσοτάκη δεν μπορεί να γίνονται ανεκτά» τονίζει ο υπουργός ΨΗΠΤΕ.