ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάσχα 2021: Στο χωριό με αρνητικό τεστ κορονοϊού – Ποιος καθηγητής το είπε

Ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, καθηγητής επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, μίλησε για τη Μεγάλη Εβδομάδα
Πάσχα 2021: Στο χωριό με αρνητικό τεστ κορονοϊού – Ποιος καθηγητής το είπε

Πάσχα: Ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, καθηγητής επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, μίλησε σχετικά

Το Πάσχα του 2021 ενδέχεται να είναι διαφορετικό από εκείνο του 2020, αν κρίνει κανείς απ’ όσα είπε ο καθηγητής Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.

Το μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων μίλησε στον ΣΚΑΪ και επεσήμανε πως αν ο κορονοϊός υποχωρήσει, θα ήταν εφικτό (με αρνητικό τεστ) να γίνουν μετακινήσεις εκτός τόπου διαμονής.

Επίσης αποκάλυψε πως για τις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις η επιτροπή θέλει να θέσει τα self tests πριν από το ταξίδι με το πλοίο.

Ερωτηθείς τι άλλαξε και αποφασίστηκε το μπλόκο στο λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, ο κ. Χατζηχριστοδούλου δήλωσε πως είναι δυναμική η εξέλιξη του φαινομένου, το οποίο παρακολουθείται στενά.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι δεν λήφθηκε με ελαφρά τη καρδία η απόφαση, αλλά έπειτα από μελέτη των νέων δεδομένων των νοσηλειών που ανησύχησαν την επιτροπή.

Ακόμη, τόνισε πως όλοι οι ιδιοκτήτες πρέπει να προβαίνουν σε έλεγχο όλων των εργαζομένων, ενώ επεσήμανε ότι τα ανοίγματα γίνονται εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα πηγαίνουν καλά και με μεσοδιάστημα τουλάχιστον 7 ημερών.

Τέλος, ανέφερε πως αν θεωρηθεί ότι η κορύφωση έγινε την προηγούμενη βδομάδα, τότε χρειάζονται περίπου 4 βδομάδες αποκλιμάκωσης.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πάσχα 2021: Στο χωριό με αρνητικό τεστ κορονοϊού – Ποιος καθηγητής το είπε», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.