Πάτρα: Τα παραπλανητικά μηνύματα που έστελνε η Ρούλα στους γιατρούς – Τι εξετάζει τώρα η αστυνομία
Η Ρούλα Πισπιρίγκου και η κάθε κίνησή της βρίσκονται πλέον στο μικροσκόπιο της αστυνομία την ώρα που εξετάζονται οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας.Πάτρα: Η μητέρα των τριών παιδιών στη Πάτρα, Ρούλα Πισπιρίγκου, βρίσκεται κατηγορούμενη αυτή τη στιγμή για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας την ώρα που και οι αιφνίδιοι θάνατοι των άλλων δύο παιδιών εξετάζονται ενδελεχώς από τις αρχές.
Η σύλληψη και οι κατηγορίες στη μητέρα ότι σκότωσε τη κόρη της χρησιμοποιώντας Κεταμίνη, ενώ όλα δείχνουν ότι έχει κάνει άλλες 9 φορές απόπειρα στο παιδί με τη χρήση της ουσίας, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και δρομολογώντας τις εξελίξεις για την υπόθεση.
Οι αρχές έκαναν άρση τηλεφωνικού απορρήτου από το τηλέφωνο της κατηγορούμενης την ώρα που έχουν συλλέξει και υπολογιστές και άλλα πράγματα από το σπίτι της τα οποία εξετάζονται. Ταυτόχρονα, η αποκάλυψη στο Φως στο τούνελ ότι η Τζωρτζίνα κηδεύτηκε με το τάμπλετ της ίσως φέρει νέα εκταφή για την συλλογή και εκείνου του τάμπλετ το οποίο η Ρούλα Πισπιρίγκου «εξαφάνισε» με αυτό το τρόπο.
Πάτρα: Το θέατρο του παραλόγου από τη Ρούλα στους γιατρούς
Στο φως έρχονται τώρα από την εφημερίδα «Το Βήμα» συνομιλίες που είχε η Ρούλα Πισπιρίγκου με τους γιατρούς που παρακολουθούσαν το παιδί.
Όπως όλα δείχνουν, η μητέρα έπαιζε ένα καλοστημένο θέατρο μπροστά στους γιατρούς προσπαθώντας δήθεν να κάνει το καλύτερο για το παιδί της την ώρα που αυτή το σκότωνε κάνοντας τη μικρή Τζωρτζίνα πειραματόζωο στα χέρια της με τη χρήση ουσιών.
Στα μήνυμα φαίνεται η ίδια να γράφει «απελπισμένη» στους γιατρούς «Θέλουμε το καλύτερο για το παιδί μας γιατί μόνο αυτό μας έχει απομείνει».
Ενώ αυτή φέρεται να προκαλούσε όλα τα προβλήματα υγείας στο παιδί της τόνιζε στους γιατρούς πως πρέπει να βρούμε από τι είναι οι αρρυθμίες. Ταυτόχρονα, σημείωνε στις δύσκολες ώρες προς τους γιατρούς «μη σας νοιάζει για μένα και τη συμπεριφορά μου, εγώ είμαι παγοκολόνα!», ρωτώντας μάλιστα λίγες ώρες αφότου πέθανε η Τζωρτζίνα ρωτούσε αν μπορεί να χρησιμοποιήσει η ίδια τα υπνωτικά χάπια που έπαιρνε το παιδί.
Οι παραπλανητικές της πράξεις δε περιορίζονται μόνο στα μηνύματα. Η ίδια «σκηνοθετούσε» αποδεικτικά στοιχεία ότι είναι αθώα βγάζοντας βίντεο κάποια επεισόδια της Τζωρτζίνας στα οποία βρισκόταν και οι γιατροί μέσα στο δωμάτιο. Ωστόσο, δεν φαίνεται στα βίντεο ότι πριν ξεκινήσει το κάθε επεισόδιο μεσολαβούσε ένα διάστημα όπου οι γιατροί δεν ήταν εκεί.
Επιπλέον, προσπάθησε τουλάχιστον 15 φορές να μεταδώσει η ίδια τα ηλεκτρονικά δεδομένα του απινιδωτή ώστε να αναδείξει τα «ζωτικά προβλήματα» που αντιμετώπιζε το παιδί, προβλήματα τα οποία εξαφανίζονταν όταν το κορίτσι έμπαινε στη ΜΕΘ.
Ωστόσο, από τις Online συνδέσεις και τις μεταδόσεις τις μητέρας δεν προέκυψε καμία αρρυθμία ενώ από τις ιστολογικές εξετάσεις του παιδιού δεν προέκυψε κανένα καρδιολογικό πρόβλημα στην 9χρονη, η οποία είχε γίνει πειραματόζωο στα χέρια της ίδιας της της μάνας.
Σοκ προκαλεί από την άλλη ότι την προηγούμενη μέρα πριν το θάνατο της Τζωρτζίνας η μητέρα δήλωνε στους γιατρούς σα να προαναγγέλλει το θάνατο του παιδιού της ότι «το μεγάλο επεισόδιο δε το έχει κάνει ακόμη»!
Αασφυξία στα άλλα δύο κορίτσια; – Τι άλλο εξετάζει η αστυνομία
Την ίδια ώρα, έχουν ανοίξει οι φάκελοι των θανάτων των άλλων δύο παιδιών από τη Πάτρα, της 3χρονη Μαλένας και της 7 μηνών Ίριδας. Τα ιατροδικαστικά τους πορίσματα για την αιτία θανάτους τους βρίσκονται υπό εξέταση με τους φακέλους ειδικά του ενός παιδιού να δείχνουν πως υπήρξαν λάθη, αλλά και να περιέχουν πλούσιο υλικό που ίσως οδηγήσουν στη λύση του γρίφου.
Όπως λέγεται μάλιστα, οι αιτίες του θανάτου και στα δύο παιδιά δείχνουν ασφυξία ενώ δεν αποκλείεται και η χρήση της ουσίας που χρησιμοποιήθηκε στην Τζωρτζίνα, αν και οι πρώτες τοξικολογικές που έγιναν τότε δεν έδειξαν κάτι τέτοιο χωρίς να είναι γνωστό αν είχε εξετασθεί η Κεταμίνη.
Τα ευρήματα ωστόσο για «πνευμονικό οίδημα» και στις δύο περιπτώσεις, όπως και τα σημάδια στο πρόσωπο της Μαλένας πάνω στη μύτη αλλά και οι αμυχές στο στόμα του βρέφους σε συνδυασμό με το πανάκι με αίμα που βρέθηκε στο συγκεκριμένο θάνατο, φτιάχνουν μία εικόνα η οποία βρίσκεται υπό εξέταση.
Τέλος, οι αρχές ερευνούν το πως η κατηγορούμενη προμηθεύτηκε τη κεταμίνη ενώ εξετάζεται η πιθανότητα άλλων ατόμων να τη βοήθησαν στη πράξη αυτή.