ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα: Τα σημεία κλειδιά για την λύση του μυστηρίου – Που εστιάζουν οι Αρχές

Το θρίλερ με το θάνατο των τριών παιδιών στη Πάτρα συνεχίζεται και η αστυνομία καλείται να ΄λύσει το γρίφο και να δώσει απαντήσεις.

Πάτρα: Τα σημεία κλειδιά για την λύση του μυστηρίου - Που εστιάζουν οι Αρχές
Πάτρα: Τα σημεία κλειδιά για την λύση του μυστηρίου - Που εστιάζουν οι Αρχές
Συντάκτης: Κώστας Παπαδόπουλος Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα που παραμένουν για τον θάνατο μέσα σε λίγα χρόνια των τριών κοριτσιών στη Πάτρα. Οι έρευνες για τη διαλεύκανση του θέματος συνεχίζονται από τις αρχές.

Στο μικροσκόπιο των αρμόδιων αρχών βρίσκεται ολόκληρο το ιατρικό ιστορικό των παιδιών αλλά και οι ιατροδικαστικές εκθέσεις.

Αξιωματικός που συμμετέχει στις έρευνες αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πρέπει να συγκεντρωθούν όλα τα επιστημονικά δεδομένα που θα καταρρίπτουν ή θα επιβεβαιώνουν τα μέχρι σήμερα στοιχεία, καταθέσεις και αναφορές για τα αίτια θανάτου των τριών παιδιών. Χρειάζονται στερεές αποδείξεις για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα. Μετά τις καταθέσεις των ειδικών (γιατρών, γενετιστών, ιατροδικαστών) θα ανασυρθεί βιβλιογραφία για την επιστημονική ταυτοποίηση των ιατρικών δεδομένων που έχουν προκύψει. Όλα αυτά εκτός και αν συμβεί κάτι “έκτακτο” ή κάποιο λάθος που φτάσει την αστυνομία πιο γρήγορα στο τέλος.»

Άπαντες βρίσκονται εν αναμονή των τοξικολογικών εξετάσεων της μικρής Τζωρτζίνας, της μεγαλύτερης από τα 3 κορίτσια και της τελευταίας που έφυγε από τη ζωή. Οι τοξικολογικές αναμένεται να καθυστερήσουν αρκετά καθώς είναι ξεχωριστές για κάθε όργανο του παιδιού. Δεν αποκλείεται μάλιστα να σταλούν και στο εξωτερικό.

Οι αστυνομικοί όμως που χειρίζονται την υπόθεση δε θεωρούν πως οι τοξικολογικές εξετάσεις κρύβουν την απάντηση. Δεν υπάρχει καμία σιγουριά ότι αυτές θα δείξουν κάτι που θα παραπέμπει σε εξωτερικό παράγοντα θανάτου.

Όπως αναφέρεται, τα αρμόδια στελέχη θα συγκεντρώσουν το υλικό και θα το αξιολογήσουν μαζί με τον Εισαγγελέα Εφετών Πάτρας προκειμένου να εξεταστεί η περίπτωση εγκληματική ενέργειας.

Υπό το φόβο η ιστορία να κρύβει κάτι πολύ σοβαρό και να μην πρόκειται για κάτι τυχαίο, οι αρμόδιοι ερευνούν με μεγάλη προσοχή την υπόθεση στη Πάτρα. Ήδη ο επίτιμος πρόεδρος Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, Θανάσης Κατερινόπουλος έχει δηλώσει ότι πιστεύει πως πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Ουσιαστικά γίνεται μία συγκέντρωση υλικού από διάφορες ειδικότητες και τεχνικές γνώσεις οι οποίες στη συνέχεια αξιολογούνται. Ταυτόχρονα, οι αστυνομικοί αναζητούν στοιχεία και ομοιότητες στους 3 θανάτους, στις τρείς ιατροδικαστικές, ιστολογικές και τοξικολογικές εκθέσεις.

Τέλος, γιατροί που παρακολουθούσαν την υγεία των παιδιών μιλούν για ανάγκη νέου γονιδιακού ελέγχου των γονέων για τον εντοπισμό γενετικού παράγοντα που δεν εντοπίστηκε στους πρώτους ελέγχους.

Exit mobile version