ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2024: Όσα πρέπει να ξέρετε – Αντίστροφη μέτρηση για τις αιτήσεις

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2024 - Όσα πρέπει να ξέρετε για τις αιτήσεις των voucher
Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2024: Όσα πρέπει να ξέρετε – Αντίστροφη μέτρηση για τις αιτήσεις

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2024: Αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για τις αιτήσεις των voucher για τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς της ΕΕΤΑΑ  αναφορικά με την περίοδο 2024/2025.

Κριτήρια επιλογής για τους παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ και για το 2024 – 25 είναι η οικογενειακή οικονομική κατάσταση ενώ αξιοσημείωτο είναι πως οι δικαιούχοι των voucher παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών θα είναι περισσότεροι φέτος.

Κι αυτό γιατί η σχετική χρηματοδότηση αυξάνεται κατά 25 εκατ. ευρώ και θα αφορά γονείς τόσο του ιδιωτικού, όσο και του δημοσίου τομέα.

Με αυτόν τον τρόπο, οι εργαζόμενοι (μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι) ή άνεργοι γονείς θα λάβουν ενίσχυση με τη μορφή voucher για την εγγραφή του παιδιού ή των παιδιών τους, σε βρεφικό, βρεφονηπιακό ή παιδικό σταθμό, βρεφικό σταθμό ολοκληρωμένης φροντίδας αλλά και Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) ή ΚΔΑΠ με αναπηρία.

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2024: Όσα πρέπει να ξέρετε – Αντίστροφη μέτρηση για τις αιτήσεις 

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα για τους βρεφικούς, παιδικούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ ΑμεΑ, μέσα στον Ιούνιο.

Χαρακτηριστικό είναι πως για την περίοδο 2023 – 2024 άρχισε την Τρίτη 20 Ιουνίου και ολοκληρώθηκε στις 17 Ιουλίου ενώ κάτι αντίστοιχο αναμένεται και φέτος.

Όσον αφορά τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά συμμετοχής θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ ΑΕ, www.eetaa.gr – paidikoi.eetaa.gr από με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ του αιτούντα.

Με βάση τα περσινά κριτήρια (πιθανόν να διαφοροποιηθούν) δικαίωμα συμμετοχής στο σύνολο των δομών με πλήρη αξία voucher είχαν τα παιδιά οικογενειών με το εξής ετήσιο εισόδημα:

  • μέχρι και 27.000 ευρώ σε ετήσια βάση είναι για όσους έχουν έως 2 παιδιά
  • μέχρι και 30.000 ευρώ σε ετήσια βάση είναι για όσους έχουν 3 παιδιά.
  • μέχρι και 33.000 ευρώ σε ετήσια βάση είναι για όσους έχουν 4 παιδιά,
  • μέχρι και 36.000 ευρώ σε ετήσια βάση είναι για όσους έχουν από 5 παιδιά και άνω.

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2024: Όσα πρέπει να ξέρετε – Αντίστροφη μέτρηση για τις αιτήσεις», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.