ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παίδων «Αγία Σοφία»: Αδιανόητο – Τέλος στα προγραμματισμένα χειρουργεία λόγω ελλείψεων σε αναισθησιολόγους

Στο έλεος της μοίρας του έχει αφεθεί το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της χώρας το νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».
Παίδων «Αγία Σοφία»: Αδιανόητο – Τέλος στα προγραμματισμένα χειρουργεία λόγω ελλείψεων σε αναισθησιολόγους

Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» με τα προγραμματισμένα χειρουργεία να αναβάλλονται και να πραγματοποιούνται πλέον μόνο τα έκτακτα χειρουργεία.

Το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της χώρας και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη έχει γονατίσει από τις ελλείψεις σε προσωπικό με την έλλειψη σε αναισθησιολόγους να είναι ένα ευρύτερο μεγάλο πρόβλημα πανελλαδικώς.

Το Υπουργείο Υγείας και ο υπουργός Θάνος Πλεύρης καλούνται να απαντήσουν πλέον για πιο λόγο ένα τόσο καλά εξοπλισμένο νοσοκομείο έχει βρεθεί σε αυτή την κατάσταση αν και η δράση τους θα έπρεπε ήδη να έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό ώστε να μην υπάρξει αυτή η ντροπιαστική κατάληξη.

Η έλλειψη των αναισθησιολόγων είναι κάτι γνωστό εδώ και πολύ καιρό όμως κανένα μέτρο δεν έχει ληφθεί για να βοηθήσει στην εξάλειψη του προβλήματος.

Το νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» διαθέτει 17 οργανικές θέσεις για τη θέση του αναισθησιολόγου με μόνο 9 να είναι καλυμμένες ενώ αυτή τη στιγμή, λόγω αναρρωτικής άδειας του ενός, το νοσοκομείο διαθέτει μόνο 8 αναισθησιολόγους μη μπορώντας να καλύψει όλες τις ανάγκες των χειρουργείων.

Όλα αυτά την ώρα που ανεμβολίαστοι υγειονομικοί βρίσκονται ακόμη σε αναστολή εργασίας ενώ η κυβέρνηση εδώ και μία τριετία «πριμοδοτεί» τον ιδιωτικό τομέα αφήνοντας τη δημόσια υγεία σε κίνδυνο κατάρρευσης.

Η υγεία μικρών παιδιών μπαίνει σε κίνδυνο λόγω αναστολής των χειρουργείων τους με χιλιάδες γονείς να αγωνιούν για αυτά και η ευθύνη της κακής διαχείρισης της δημόσιας υγείας από τις κυβερνητικές αρχές είναι τεράστια.

Πολλοί από αυτούς φυσικά καταλήγουν σε ιδιωτικά νοσοκομεία πληρώνοντας και τα ανάλογα μεγάλα ποσά σε καιρό ακρίβειας όπου τα μέσα νοικοκυριά εκπέμπουν s.o.s. για τις οικονομικές δυσκολίες τους.

Ζητείται επειγόντως… «health pass»!

Ντροπή και πάλι ντροπή για αυτή την κατάντια κ. Πλεύρη!

Ειδήσεις σήμερα

Καύσιμα: Νέες «οικολογικές» αυξήσεις απο 1 Ιανουαρίου 2023 – Τι έχει συμβεί

Θάνος Πλεύρης: Αντί ενίσχυσης του ΕΣΥ, νέα κυβερνητικά deal με τους κλινικάρχες από φθινόπωρο

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παίδων «Αγία Σοφία»: Αδιανόητο – Τέλος στα προγραμματισμένα χειρουργεία λόγω ελλείψεων σε αναισθησιολόγους», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.