ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περίεργες συμπτώσεις: Πρόεδρος της Επιτροπής Φιλίας με το «σκοτεινό» Κατάρ, φέρεται να είχε οριστεί ο Ανδρέας Πάτσης!

Ο Ανδρέας Πάτσης τον περασμένο Αύγουστο δήλωνε περιχαρής πως ορίστηκε ως πρόεδρος στην Επιτροπή Φιλίας Ελλάδας - Κατάρ.

Ο Ανδρέας Πάτσης τον περασμένο Αύγουστο δήλωνε περιχαρής πως ορίστηκε ως πρόεδρος στην Επιτροπή Φιλίας Ελλάδας - Κατάρ.
Συντάκτης: Παντελής Λαμψιώτης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Η δυσώδης υπόθεση του Qatar Gate, βγάζει στην επιφάνεια πολλά περίεργα «τρίγωνα» και εξαιρετικά εντυπωσιακές συμπτώσεις. Ενώ η Εύα Καϊλή φέρεται να συμμετείχε σε οργάνωση που λειτουργούσε υπέρ των συμφερόντων του Κατάρ με το αζημίωτο, στην Ελλάδα ως πρόεδρος της Επιτροπής Φιλίας ανάμεσα στην Ελλάδα και το Κατάρ, εμφανιζόταν ο μέχρι πρότινος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Πάτσης!

Ο πρώην βουλευτής της κυβέρνησης – δηλαδή – που διεγράφη μετά το σκάνδαλο όπου αποκαλύφθηκε πως δρούσε ως «αρπακτικό» των κόκκινων δανείων, κάτι που προφανώς ήταν γνωστό στην ΝΔ, παρά το ότι οι κυβερνητικοί εμφάνισαν το αφήγημα του «δεν είδα, δεν άκουσα, δεν ξέρω».

Με απόφαση του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα λοιπόν, ένας βουλευτής που χρησιμοποιούσε τα βουλευτικά έδρανα για να αρπάζει περιουσίες πτωχευμένων ανθρώπων, έγινε πρόεδρος της ομάδας Κοινοβουλευτικής Φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Κατάρ. Πολιτικό «ανέκδοτο» ή στοχευμένες κινήσεις πίσω από την πλάτη του λαού;

Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του από τον περασμένο Αύγουστο ο Ανδρέας Πάτσης σημείωνε:

«Είναι η πρώτη Ομάδα Κοινοβουλευτικής Φιλίας των δύο χωρών –Ελλάδας, Κατάρ– και αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα ο ορισμός μου από τον πρόεδρο της Βουλής ως προέδρου της Επιτροπής. Το Κατάρ έχει υψηλή θέση ανάμεσα στις πιο πλούσιες χώρες του κόσμου, αλλά ταυτόχρονα παίζει σημαντικό ρόλο στις γεωπολιτικές εξελίξεις της περιοχής μας και ευρύτερα.

Η ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών μόνο οφέλη μπορεί να έχει για εμάς και αυτό φάνηκε από την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Σκοπός και ευθύνη μου είναι, πέραν της βελτίωσης των πολιτικών σχέσεων, να αναζητήσω δυνατότητες συνεργασίας σε οικονομικό επίπεδο.

Υπάρχουν πάρα πολλά είτε προϊόντα είτε υπηρεσίες που θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμες με τον φίλο λαό του Κατάρ. Αυτό όμως απαιτεί προσπάθεια και δουλειά».

Οπωσδήποτε περίεργες συμπτώσεις. Ο πιο λάθος άνθρωπος στην πιο «σωστή» (για την κυβέρνηση) θέση, πλέκει το εγκώμιο του «αμαρτωλού» Κατάρ που σήμερα βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα μετά το ξέσπασμα του Qatar Gate. Θα έλεγε κανείς πως οι θέσεις που έπαιρνε ο κ. Πάτσης ο οποίος μιλούσε ως εκπρόσωπος του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν απέχουν σχεδόν καθόλου από τους διθυράμβους που χρησιμοποιούσε για το Κατάρ η Εύα Καϊλή. Τυχαίο ή όχι;

Ο κ. Πάτσης μπορεί να ανέφερε το Κατάρ ως σημαντικό για τις γεωπολιτικές εξελίξεις της περιοχής, άλλα στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο σημαντική ως χώρα για τα τουρκικά συμφέροντα, αφού δεν πρέπει να ξεχνούμε πως το Κατάρ είναι ένας από τους πιο πολύτιμους συμμάχους της γειτονικής χώρας, μιας και συνεχώς «αιμοδοτεί» με δισεκατομμύρια την καταρρέουσα οικονομία της Τουρκίας, ενώ το Κατάρ αποφάσισε να στείλει και 12 Rafale σε τουρκικά αεροδρόμια για εκπαίδευση των Τούρκων πιλότων σε μια τεχνολογία που προηγουμένως ήταν «απαγορευμένη» για την Τουρκία.

Άραγε έχει ληφθεί καθόλου υπόψη από την κυβέρνηση πως η στήριξη προς το Κατάρ αποτελεί έμμεση στήριξη στα συμφέροντα της Τουρκίας; Πάντως το ότι ο κ. Πάτσης ορίστηκε ως πρόεδρος της Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας – Κατάρ, πιο πολύ προδιαθέτει πως αυτή η διακρατική «φιλία» στρέφεται γύρω από τα «πετροδόλαρα» παρά από το εθνικό συμφέρον…

Exit mobile version