ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πετρέλαιο: Φόρο 33% επιβάλει η Κομισιόν στα διυλιστήρια ώστε να πέσει η τιμή του

Σε μία νέα προσπάθεια για να μειωθεί η τιμή του πετρελαίου και τα υπερκέρδη των εταιριών προχωράει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πετρέλαιο: Φόρο 33% επιβάλει η Ε.Ε. στα διυλιστήρια ώστε να πέσει η τιμή του
Συντάκτης: Βαγγέλης Λάσκαρης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Οι επιδοτήσεις αποδεικνύεται πως από μόνες τους δε φτάνουν. Έτσι, με την τιμή στο πετρέλαιο να έχει φτάσει στα ύψη και να αναμένεται να ανέβει κι άλλο το χειμώνα, η Κομισιόν και η Ευρωπαϊκή Ένωση προχωράνε σε νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειάς του.

Όπως έφερε στη δημοσιότητα ο Γιώργος Αυτιάς στο ΣΚΑΪ, σε έγγραφό της η Κομισιόν επιβάλει φόρο της τάξεως του 33% στις βιομηχανίες πετρελαίου, φυσικού αερίου, άνθρακα και διυλιστηρίων οι οποίες εμφανίζουν υπερκέρδη το τελευταίο διάστημα.

Η επιβολή του συγκεκριμένου φόρου πρέπει να γίνει μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου αυτού τους έτους δηλαδή του 2022 ώστε να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις για να μειωθεί η τιμή στο πετρέλαιο.

Ο συγκεκριμένος φόρος επιβάλλεται επιπλέον από τους τακτικούς φόρους οι οποίοι βρίσκονται στο 20%. Η βάση για το 33% θα είναι τα κέρδη προ φόρων του οικονομικού έτους 2022, που είναι πάνω από 20% υψηλότερα από τον μέσο όρο των τελευταίων τριών ετών.

Στην Ελλάδα όπως όλα δείχνουν αυτή η έκτακτη εισφορά θα προχωρήσει στο ίδιο μοντέλο με τη φορολόγηση των υπερκερδών εταιριών ηλεκτρική ενέργειας και φυσικού αερίου.

Όλα αυτά την ώρα που στην Ελλάδα η Κυβέρνηση προωθεί την αλλαγή της θέρμανσης από φυσικό αέριο σε πετρέλαιο αν και το κόστος μιας τέτοιας μετατροπής είναι υψηλό.

Να θυμίσουμε ότι αυτή η πρόταση της Κομισιόν έρχεται λίγες μέρες μετά την σοκαριστική πρόταση για «μείωση κατανάλωσης 4 ώρες την ημέρα» η οποία φέρνει δυστοπικές εικόνες στην Ευρώπη.

Νέο επίδομα θέρμανσης: Ποιους αφορά και πότε θα δοθεί – Τρόποι για να ρίξετε το κόστος της θέρμανσης

«Βόμβα» από τον πρόεδρο ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: «Οι πάροχοι ρεύματος αγοράζουν με 454 ευρώ και πουλάνε με 790»!

Αδιανόητο σκηνικό στη Σαντορίνη – Δάσκαλος μένει στο σχολείο γιατί δεν βρίσκει σπίτι να νοικιάσει

Exit mobile version