ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πετρέλαιο θέρμανσης: Κάθε πέρσι και καλύτερα στην τιμή διάθεσης – Έρχεται νέα επιδότηση στο diesel κίνησης

Αυξημένη από 13,80% έως 22,88% είναι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης φέτος σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο,
Πετρέλαιο θέρμανσης: Κάθε πέρσι και καλύτερα στην τιμή διάθεσης – Έρχεται νέα επιδότηση στο diesel κίνησης

Πετρέλαιο θέρμανσης: Σε… θρίλερ φαίνεται πως μετατρέπεται ο πώς τελικά θα ζεσταινόμαστε φέτος το χειμώνα, με την ακρίβεια να βάζει για ακόμη μια φορά βάζει τη θηλιά γύρω από το λαιμό νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Όπως διαβάσατε στο Sportime το πετρέλαιο θέρμανσης έκανε πρεμιέρα με χαμηλότερη τιμή από τις αρχικές εκτιμήσεις, δεν παύει όμως το ποσό να είναι αυξημένο από 13,80% έως 22,88% σε σχέση με πέρυσι.

Έτσι, παρά τις αρχικές παροτρύνσεις της κυβέρνησης, τα νεότερα δεδομένα καθιστούν το φυσικό αέριο και πάλι τη φθηνότερη επιλογή.

Την ίδια στιγμή, όπως δήλωσε ο Κώστας Σκρέκας, «παρακολουθούμε την κατάσταση και μόλις χρειαστεί θα παρέμβουμε. Θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό. Θα εξαρτηθεί από τις διεθνείς τιμές πετρελαίου».

Για το φυσικό αέριο δήλωσε ότι υπάρχει επιδότηση 80 ευρώ ανά θερμική μεβατώρα.«Θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο της οικονομίας για αν στηρίξουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις» δήλωσε.

Από ‘κει και πέρα, σε ό,τι αφορά το diesel κίνησης, η Κυβέρνηση έχει αφήσει ανοιχτό το «παράθυρο» για ένα επιδότηση και πλέον μένει να φανεί τις επόμενες μέρες το ύψος της προκειμένου να μετριαστεί η τιμή του που τις τελευταίες μέρες έχει ξεπεράσει την αμόλυβδη και έχει φτάσει, αν όχι ξεπεράσει τα 2 ευρώ το λίτρο.

Να σημειωθεί βέβαια πως ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας έχει επίσης αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο για για «δελτίο» ρεύματος και διακοπές! 

Πετρέλαιο θέρμανσης: Κάθε πέρσι και καλύτερα στην τιμή διάθεσης






Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πετρέλαιο θέρμανσης: Κάθε πέρσι και καλύτερα στην τιμή διάθεσης – Έρχεται νέα επιδότηση στο diesel κίνησης», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.