ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιές: Όλα δείχνουν οργανωμένο σχέδιο να καεί η Ελλάδα – Δύο παράνομοι μετανάστες πιάστηκαν να βάζουν φωτιές στον Έβρο

Όλο και περισσότεροι εμπρηστές πιάνονται επ΄ αυτοφώρω, ενώ το επιτελικό κράτος της κυβέρνησης Μητσοτάκη βρίσκεται σε ολική παράλυση

Όλο και περισσότεροι εμπρηστές πιάνονται επ΄ αυτοφώρω, ενώ το επιτελικό κράτος της κυβέρνησης Μητσοτάκη βρίσκεται σε ολική παράλυση.
Συντάκτης: Αλέξανδρος Ορφανίδης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πυρκαγιές – Ελλάδα: Σε αυτές τις μέρες που το πανελλήνιο παρακολουθεί συγκλονισμένο τη μισή Ελλάδα να καίγεται και μαζί με τις καταστροφικές φωτιές να φουντώνει και η δημόσια συζήτηση για τις αιτίες που εμφανίζονται μέτωπα από το πουθενά, οι εκτιμήσεις των Αρχών, οι συλλήψεις στις οποίες προβαίνει η ΕΛ.ΑΣ, άλλα και αρκετές μαρτυρίες πολιτών, δείχνουν την ύπαρξη ενός οργανωμένου σχεδίου εμπρησμού και αποσταθεροποίησης της χώρας.

Το βράδυ της Τρίτης (22/8), η ΕΛ.ΑΣ έλαβε καταγγελία για δύο παράνομους μετανάστες που πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω από κατοίκους να βάζουν φωτιά στην περιοχή Σάπες, στη Ροδόπη, όπως μετέδωσε το OPEN. Επίσης, άλλοι 13 παράνομοι μετανάστες φέρεται να κινούνταν ύποπτα στη Χιλή Αλεξανδρούπολης, ακριβώς στο επίκεντρο της πυρκαγιάς.

Στο ολοκαύτωμα του Έβρου, τα πάντα δείχνουν πως έχουμε να κάνουμε με μια καλά στημένη επιχείρηση εμπρησμού, η οποία έλαβε χώρα σε χρονική στιγμή που οι καιρικές συνθήκες ευνοούσαν απόλυτα τη μετάδοση της πυρκαγιάς σε μια τεράστια περίμετρο δεκάδων χιλιομέτρων.

Οι ερευνητές της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. έχουν χαρτογραφήσει τη πορεία της πυρκαγιάς διαπιστώνοντας ότι οι τουλάχιστον 15 πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στη περιοχή του Έβρου βρίσκονται σε μια νοητή ευθεία που ενώνει τη Δαδιά με την Αλεξανδρούπολη.

Το ίδιο παρατηρήθηκε και στην πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο, όπου το πρωί της Τρίτης (22/8) μέσα σε μόλις 40 λεπτά, εμφανίστηκαν τέσσερα διαφορετικά μέτωπα σε Λάκκα Κάτσαρη, Αμμουδιές και Νέα Ζωή, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής αναγκαστικά να προβαίνουν σε διασπορά δυνάμεων, πράγμα που δυσχέρανε την προσπάθεια κατάσβεσης.

Μόνο το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν 93 πυρκαγιές, εκ των οποίων οι 15 στον Έβρο, με τον πρόεδρο Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, Κώστα Τσίγκα, να κάνει ξεκάθαρα λόγο για ανθρώπινη παρέμβαση λέγοντας ότι «το ίδιο το φαινόμενο ξεπερνά τον μηχανισμό αυτό. Πίσω από αυτές τις πυρκαγιές υπάρχει ανθρώπινο χέρι».

Ασφαλώς θα ήταν εντελώς εκτός πραγματικότητας να ισχυριστεί κάποιος ότι όλες αυτές οι πυρκαγιές που μάλιστα μπαίνουν και σε στρατηγικά σημεία της χώρας, είναι από… αμέλεια. Ήδη οι συλλήψεις εμπρηστών που έχουν πιαστεί επί το έργον, επιβεβαιώνουν πως έχουμε να κάνουμε με έναν ασύμμετρο πόλεμο.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναμασά ακόμα την «καραμέλα» της κλιματικής κρίσης, προκειμένου να καλύψει το βατερλώ του επιτελικού κράτους που έχει αφήσει τη χώρα να καίγεται αβοήθητη, σε μια άτυπη υβριδική επίθεση. Το καλοκαίρι ακόμα δεν έχει τελειώσει, οι υψηλές θερμοκρασίες θα αργήσουν να υποχωρήσουν, και έχουμε ήδη ξεπεράσει το 1.200.000 στρέμματα καμένης γης στην Ελλάδα για το 2023. Το μέγεθος αυτό είναι 10 φορές πάνω από τον αντίστοιχο Μ.Ο. για τις χώρες της Ε.Ε.

Μπροστά σε αυτόν τον ακήρυχτο «πόλεμο», η κυβέρνηση τηρεί σιγή ιχθύος για τη διαφαινόμενη πρακτορική δράση εμπρηστών που συνοδεύεται χρονικά με την αύξηση των μεταναστευτικών ροών στον Έβρο.

 

Exit mobile version