ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιές: Πάνω από 1.000.000 οι καμμένες εκτάσεις – Στοιχεία που συγκλονίζουν από το meteo

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα δεδομένα του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφόρησης για Δασικές Πυρκαγιές.
Πυρκαγιές: Πάνω από 1.000.000 οι καμμένες εκτάσεις – Στοιχεία που συγκλονίζουν από το meteo

Αύξηση 450% παρουσίασαν οι καμένες εκτάσεις από τις φωτιές στην Ελλάδα το 2021, σύμφωνα με τα δεδομένα του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφόρησης για τις Δασικές Πυρκαγιές.

Σύμφωνα με αυτά, παρότι ο αριθμός των δασικών πυρκαγιών του 2021 στη χώρα μας παρουσιάζει σχετικά μικρή αύξηση (26%) σε σχέση με τον μέσο όρο της περιόδου 2008 – 2020, η συνολική καμένη έκταση καταγράφει εξαιρετικά μεγάλη αύξηση ίση με περίπου 450% ως προς τον αντίστοιχο μέσο όρο της ίδιας περιόδου.

Αξίζει να σημειωθεί πως με βάση αυτά τα στοιχεία, η Ελλάδα κατατάσσεται πρώτη μεταξύ των 15 εξετασθέντων χωρών της Μεσογείου, με μεγάλη μάλιστα διαφορά από τη δεύτερη Τουρκία και την τρίτη Κύπρο, που επίσης καταγράφουν σημαντικές αυξήσεις.

Μέχρι το βράδυ της Πέμπτης είχαν καταγραφεί στην Ελλάδα 58 μεγάλες δασικές πυρκαγιές, οι οποίες έκαψαν συνολική έκταση ίση με 1.161.650 στρέμματα.

Σύμφωνα με τα δεδομένα η μέση καμένη έκταση ανά δασική πυρκαγιά στην Ελλάδα ανέρχεται σε περίπου 20.000 στρέμματα για το 2021, γεγονός που κατατάσσει τη χώρα μας πρώτη στη Μεσόγειο, με πολύ σημαντική διαφορά από τη δεύτερη Τουρκία.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιές – Αρκαδία: Τρομακτικό video με αυτοκίνητο να περνάει μέσα από τις φλόγες

Φωτιές – Κοψιάλης: Απίστευτη καταγγελία! Καταστήματα κλέβουν τις προμήθειες για τους πυρόπληκτους και τις πουλάνε

Βίρτους: Ο Τσερόν έκλεισε το ρόστερ της

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πυρκαγιές: Πάνω από 1.000.000 οι καμμένες εκτάσεις – Στοιχεία που συγκλονίζουν από το meteo», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.