ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυροβολισμός υπαλλήλου στο Μπουρνάζι: Οργή για την ανεξέλεγκτη μαφία των Ρομά – Μεροκάματο του τρόμου για όσους έρχονται αντιμέτωποι

Οργή για τον πυροβολισμό υπαλλήλου στο Μπουρνάζι - Εντελώς απροστάτευτοι οι εργαζόμενοι απέναντι στην εγκληματικότητα των Ρομά
Πυροβολισμός υπαλλήλου στο Μπουρνάζι: Οργή για την ανεξέλεγκτη μαφία των Ρομά – Μεροκάματο του τρόμου για όσους έρχονται αντιμέτωποι

Πολλά αγανακτισμένα σχόλια ξεσηκώθηκαν στο διαδίκτυο, με αφορμή το απίστευτο περιστατικό που συνέβη στις 6 τα ξημερώματα της Κυριακής 8/9, έξω από νυχτερινό κέντρο στο Μπουρνάζι. Εκεί όπου τρεις άνδρες Ρομά επιτέθηκαν σε έναν 37χρονο υπάλληλο πυροβολώντας τον στο πόδι και ξυλοκοπώντας τον άγρια. Η αφορμή της επίθεσης ήταν ότι οι τρείς άνδρες «έφαγαν πόρτα» από τον υπάλληλο, ο οποίος προφανώς θεώρησε από τη συμπεριφορά των συγκεκριμένων Ρομά, ότι θα δημιουργούσαν αναστάτωση στο μαγαζί.

Οι τρεις Ρομά αποχώρησαν αρχικά από το σημείο, αλλά στη συνέχεια επέστρεψαν για εκδίκηση, με τον έναν από αυτούς να κρατάει όπλο και να πυροβολεί εν ψυχρώ τον υπάλληλο στο πόδι, ενώ οι άλλοι δύο τον χτύπησαν με μπουνιές και κλωτσιές.

Το σοκαριστικό βίντεο από κάμερα ασφαλείας που κατέγραψε όλο το περιστατικό, δείχνει ότι η παρέα των Ρομά επανεμφανίστηκε σε έναν δρόμο γεμάτο κόσμο που έμπαινε και έβγαινε από το νυχτερινό κέντρο, και σαν να μη συμβαίνει τίποτα, έβγαλαν όπλο και άρχισαν να κυνηγούν τον κατατρομοκρατημένο υπάλληλο, ενώ ο υπόλοιπος κόσμος έτρεχε να κρυφτεί πίσω από αυτοκίνητα.

Τα οργισμένα σχόλια του κόσμου στο διαδίκτυο, αναφέρονται στην ανεξέλεγκτη τρομοκρατία των Ρομά που ειδικά σε κάποιες περιοχές κάνουν κυριολεκτικά ό,τι θέλουν και η εγκληματικότητα έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Πολίτες που εργάζονται για το μεροκάματο, έρχονται αντιμέτωποι με τη μαφία των Ρομά και κινδυνεύουν να χάσουν ακόμα και τη ζωή τους, επειδή κάνουν τη δουλειά τους. Υπάλληλοι διάφορων επιχειρήσεων τραμπουκίζονται από συμμορίες «νταήδων» που δεν υπολογίζουν το νόμο και δεν τιμωρούνται από αυτόν. Οι περισσότεροι από τους παραβατικούς Ρομά που συλλαμβάνονται, μετά από… «περίεργες» διαδικασίες σε λίγο καιρό κυκλοφορούν πάλι ελεύθεροι.

Γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι πιθανότατα θα ξεφύγουν από την τσιμπίδα του νόμου, εγκληματούν χωρίς κανένα δισταγμό. Οι αρχές μοιάζουν παραδοσιακά ανίκανες να ελέγξουν το έγκλημα των καταυλισμών, είτε αυτό μεταφράζεται σε ληστείες, είτε σε εμπόριο ναρκωτικών, είτε σε επιθέσεις και εκφοβισμούς, είτε σε αδέσποτες σφαίρες με πυροβολισμούς από παράνομα όπλα.

Και φυσικά την πληρώνει ο απλός κοσμάκης, αφού από την μία το κράτος τον αφήνει απροστάτευτο από τους κακοποιούς, και από την άλλη το σύστημα τους στοχοποιεί ως «ρατσιστές», αν εκφράσουν την αγανάκτησή τους για την ασυδοσία των Ρομά.

Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε καταντήσει Κολομβία των Βαλκανίων και πάρα πολλοί εργαζόμενοι να βιώνουν το μεροκάματο του τρόμου, κάθε φορά που θα αντιμετωπίσουν πελάτη Ρομά.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πυροβολισμός υπαλλήλου στο Μπουρνάζι: Οργή για την ανεξέλεγκτη μαφία των Ρομά – Μεροκάματο του τρόμου για όσους έρχονται αντιμέτωποι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Πέτρος Δημόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.