ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πιστοποιητικο εμβολιασμου: Η απόλυτη παράνοια με την έναρξη ισχύος

Οι αστοχίες και τα λάθη στα πιστοποιητικα νόσησης και εμβολιασμου έχουν αρχίσει και βγαίνουν στην επιφάνεια

πιστοποιητικο νοσησης
Πιστοποιητικο εμβολιασμου: Η απόλυτη παράνοια με την έναρξη ισχύος
Συντάκτης: Γρηγόρης Κεντητός Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Αν κάποια στιγμή μελετήσουμε τι ακριβώς πήγε στραβά στο θέμα της πανδημίας και μετράμε δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, είναι σίγουρο ότι η αιτία θα είναι μια. Οι λάθος χειρισμοί της κυβέρνησης. Από την πρώτη κιόλας μέρα του «μια απλή γρίπη είναι», την επόμενη του «δε χρειάζεται ο κόσμος να φοράει μάσκες» μέχρι και σήμερα που φτάσαμε τους 21.263 νεκρούς, όλα έγιναν λάθος. Το χειρότερο όμως είναι ότι τα λάθη συνεχίζονται.

Σε ένα από τα μεγαλύτερα φάουλ της διαχείρισης της πανδημίας τείνουν να εξελιχθουν και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόησης. Για παράδειγμα, όπως πρώτο το sportime αποκάλυψε πριν 2 εβδομάδες, ο λάθος σχεδιασμός (που σε οποιαδήποτε ιδιωτική εταιρεία θα σήμαινε απολύσεις) επιτρέπει σε έναν που νοσεί να χρησιμοποιήσει το πιστοποιητικό εμβολιασμού του και να κυκλοφορήσει κανονικά. Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα με τα πιστοποιητικά.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ

Όπως όλοι γνωρίζουμε το πιστοποιητικό νόησης έχει διάρκεια 3 μήνες. Αυτό που δε γνωρίζουμε όλοι αλλά το διαπιστώνουν όσοι νοσούν και το εκδίδουν, είναι ότι οι 3 αυτοί μήνες ισχύον από τη μέρα της διάγνωσης, το πιστοποιητικό όμως δεν ισχύει από την πρώτη μέρα αλλά μετά από 30 μέρες! Με άλλα λόγια η πραγματική διάρκεια που μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει το πιστοποιητικό είναι 2 μήνες.

Σύμφωνα με την νεότερη υπουργική απόφαση που βγήκε πριν από λίγες μέρες το διάστημα των 30 ημερών μειώνεται σε 14, κάτι που ακόμα δε φαίνεται να έχει γίνει. Ακόμα και για τις 14 ημέρες όμως μιλάμε για την απόλυτη παράνοια. Και ο λόγος είναι ο προφανής,

ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΔΕΝ ΚΟΛΑΕΙ, ΣΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΝΑΙ

Ενας που νοσεί, παίρνει 5 ημέρες άδεια από τη δουλειά του και μετά μπορεί να συνεχίσει να πηγαίνει στη δουλειά του κανονικά. Μπορεί δηλαδή να μπει σε ένα λεωφορείο δηλαδή, σε ένα τρόλεϊ, στο μετρο και να παει στην εργασία του μαζί με άλλους ανθρώπους. Το ίδιο άτομο όμως δε μπορεί να πάει στη Θεσσαλονίκη για παράδειγμα με αεροπλάνο, γιατί για τις πτήσεις εσωτερικού χρειάζεται το πιστοποιητικό που ισχύει 14 μέρες μετά.

Είναι προφανές ότι ο λόγος που μειώθηκαν οι μέρες άδειας σε 5 έχει να κάνει κυρίως με το ανθρώπινο δυναμικό σε ζωτικές δομές όπως είναι τα νοσοκομεία, τα σωματα ασφαλείας κλπ αλλά και γενικότερα με την οικονομία της χώρας, τις εταιρείες, τους εργαζομένους τους κλπ. Οσο όμως η ανθρώπινη ζωή και η οικονομία αντιμετωπίζονται με διαφορετικά μέτρα και σταθμά τόσο ο κόσμος θα γυρνάει την πλάτη του στις αποφάσεις της κυβέρνησης

Exit mobile version