ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πιστοποιητικό εμβολιασμού – Κατάργηση ακόμη και πριν το Πάσχα

Προς κατάργηση οδεύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού στη χώρα μας, όπως εκτιμά ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης.
Πιστοποιητικό εμβολιασμού – Κατάργηση ακόμη και πριν το Πάσχα

Η άρση του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την κανονικότητα. Μάλιστα, ο Καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης εμφανίζεται αισιόδοξος και σε ό,τι αφορά το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Η αλήθεια είναι πως εδώ και καιρό Βαρκελώνη και Ισραήλ δείχνουν τον δρόμο, τη στιγμή που στη χώρα μας υπάρχει μπάχαλο με διπλά εμβολιασμένους και νοσήσαντες!

Όπως και να ‘χει, ο κ. Σαρηγιάννης μίλησε στο iatropedia.gr και για πότε βλέπει να έρχεται στην Ελλάδα η είσοδος σε δημόσιους χώρους χωρίς την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού.

«Το πιστοποιητικό εμβολιασμού να καταργηθεί λίγο πριν από το Πάσχα νομίζω ότι είναι φυσιολογικό να συμβεί. Γιατί θα έχουν πέσει κι άλλο τα κρούσματα. Θα είμαστε χαμηλά, ίσως και κάτω από 1.000 κρούσματα τη μέρα. Προφανώς θα υπάρχουν και έντονες κοινωνικές πιέσεις, γιατί οι Γερμανοί τα ήρανε, οι Δανοί τα έχουν άρει, οι Γάλλοι θα τα άρουν; Εμείς γιατί;

Θα σας πω εγώ τώρα, όμως, το ανάποδο. Θα πω πως στη νότια Κορέα έχουμε έξαρση. Ακριβώς στη χώρα που είχαν νικήσει τον κορονοϊό και δεν είχαν πολλά μέτρα. Αφού εδώ τώρα, έχουμε να κάνουμε με την Όμικρον, η οποία είναι σαν να καις δαδί μέσα σε άχυρα.

Εξελίσσεται γρήγορα δεν θέλει πολύ. Γι’ αυτό σας λέω είναι λάθος να το βλέπουμε σαν εποχιακό κύμα που θα μειωθεί ούτως ή άλλως. Έχει να κάνει με τη συμπεριφορά μας, με τον καιρό και τη δυνατότητα εφαρμογής συγκεκριμένων μέτρων, που ανάλογα με την περίοδο δεν μπορείς να εφαρμόσεις διαφορετικά. Ο ιός δεν έχει “εποχικότητα” στο DNA του».

Διαβάστε επίσης:

Η Γη της Ελιάς spoiler: Ο Αλέξης δολοφονεί τον αδερφό του!

Άγριες Μέλισσες επόμενα επεισόδια: Βρίσκουν τα πτώματα-Ένοχος ο Θανασάκης

Σασμός spoiler: Ο Αστέρης ξεγράφει τη μάνα του!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πιστοποιητικό εμβολιασμού – Κατάργηση ακόμη και πριν το Πάσχα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.