ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πιθανή παράταση στην καταβολή των τελών κυκλοφορίας

Αύριο, 31/12, εκπνέει ο αρχικός χρόνος καταβολής των τελών κυκλοφορίας
Πιθανή παράταση στην καταβολή των τελών κυκλοφορίας

Τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου κι εφόσον δεν δοθεί ολιγοήμερη παράταση, είναι η καταληκτική ημερομηνία καταβολής των τελών κυκλοφορίας για το 2019.

Κατά πάσα πιθανότητα θα δοθεί και φέτος ολιγοήμερη παράταση, αν συνυπολογίσει κανείς ότι μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα, ο αριθμός των ιδιοκτητών που είχαν παραλάβει τα τέλη του 2019 ήταν μικρότερος συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

«Την τελευταία στιγμή, αν χρειαστεί, αν προκύψει ανάγκη, θα υπάρξει παράταση», δήλωσε  σχετικά στον ΑΝΤ1, η αρμόδια υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.

Τα προσδοκώμενα έσοδα για το κράτος υπολογίζονται κοντά στα 1,15 δισ. ευρώ, δηλαδή αναμένεται να κινηθούν κοντά στα περσινά δημόσια έσοδα που άγγιξαν  σχεδόν το ίδιο ποσό.

Ωστόσο, υπάρχει η προσδοκία ότι και φέτος θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα ο αριθμός εκείνων των ιδιοκτητών που θα πληρώσουν τα τέλη με καθυστέρηση.

Σε αυτή την περίπτωση αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας, εκτός από τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας, επιβάλλεται και πρόστιμο που είναι ισόποσο των τελών, αν το όχημα είναι δίκυκλο ή τρίκυκλο ΙΧ ή επιβατικό ΙΧ, το ήμισυ των τελών, αν το όχημα είναι επιβατικό Δ.Χ. ή φορτηγό ή λεωφορείο και 30 ευρώ αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πιθανή παράταση στην καταβολή των τελών κυκλοφορίας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.