ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλαστές αποδείξεις: Τόσα λεφτά θα παίρνουν όσοι κάνουν καταγγελίες

Μία εφαρμογή διαθέσιμη για χρήση στα χέρια των πολιτών έρχεται να καταπολεμήσει τις πλαστές αποδείξεις.
Πλαστές αποδείξεις: Τόσα λεφτά θα παίρνουν όσοι κάνουν καταγγελίες

Στη μάχη για να εξαλειφθούν οι πλαστές αποδείξεις μπαίνουν και οι πολίτες καθώς η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) θα επιβραβεύει πλέον όσους καταγγέλλουν τα κρούσματα φοροδιαφυγής και απόκρυψης του τζίρου.

Μέσω της εφαρμογής «Appodixi», η οποία είναι ήδη διαθέσιμη για κατέβασμα και χρήση σε κινητά smartphone, οι πολίτες μπορούν να καταγγέλλουν τις πλαστές αποδείξεις από επαγγελματίες λαμβάνοντας και την αντίστοιχη επιβράβευση.

Η επιβράβευση του κάθε πολίτη θα είναι ανάλογη της απόδειξης που κατήγγειλαν ενώ θα υπάρχουν κατώτατα και ανώτατα όρια. Το ποσό που θα λαμβάνει κάποιος θα αντιστοιχεί στο 10% ως προς την αξία της απόδειξης ή και του προστίμου που επιβάλλεται. Ωστόσο αυτό το ποσό αυτό δε θα μπορεί να είναι μικρότερο των 50-100 ευρώ αλλά ούτε και να υπερβαίνει τα 1.500 με 2.000 ευρώ.

Πλαστές αποδείξεις: Έτσι τις εντοπίζεται μέσω της εφαρμογής Appodixi

Η εφαρμογή Appodixi είναι εύκολη και απλή χρήση. Με το άνοιγμά της μπορείτε μέσω της κάμερας του κινητού να σαρώσετε τον κωδικό QR της απόδειξης που σας έχει δοθεί. Ανάλογα με την κατάσταση αυτής της απόδειξης η εφαρμογή θα σας δώσει ένα από το παρακάτω μηνύματα:

  • «Η απόδειξη έχει διαβιβαστεί στην ΑΑΔΕ» – Σε αυτή τη περίπτωση εμφανίζονται στην εφαρμογή τα στοιχεία της απόδειξης  που έχουν διαβιβαστεί στην ΑΑΔΕ (π.χ. ημερομηνία και ώρα έκδοσης, αξία συναλλαγής) και σας δίνεται η δυνατότητα να τα συγκρίνεται με αυτά της απόδειξης που έχετε μπροστά σας. Εαν υπάρχει διαφορά τότε έχει υπάρξει κάποια παρέμβαση για να φορολογείται μικρότερο ποσό.
  • «Η ταμειακή είναι δηλωμένη, αλλά η απόδειξη δεν έχει ακόμα διαβιβαστεί στην ΑΑΔΕ» – Εδώ αναφέρεται η ημερομηνία και ώρα πέραν της οποία θα έπρεπε να έχει γίνει η διαβίβαση. Μπορείτε να κάνετε υποβολή αναφοράς για μη διαβίβαση.
  • «Ο κωδικός QR δεν μπορεί να διαβαστεί ή ότι η ταμειακή δεν είναι δηλωμένη ή δεν είναι ενεργή.» – Σε αυτή τη περίπτωση μπορείτε να κάνετε υποβολή αναφοράς στην εφαρμογή.

Από τη στιγμή που θέλετε να κάνετε καταγγελία κάποια απόδειξης πρέπει να ακολουθήσετε στη συνέχεια τα εξής βήματα: να βγάλετε φωτογραφία την απόδειξη, να εισάγετε τον λόγο αναφοράς, κάποια παρατήρηση και επιλογή για ανώνυμη ή επώνυμη καταγγελία.

Market Pass: Έρχεται το άνοιγμα της πλατφόρμας – Αυτά είναι τα ποσά!

Επίδομα παιδιού: Μέχρι πότε είναι ανοιχτή η πλατφόρμα των αιτήσεων – Πώς υπολογίζεται η έξτρα δόση

Ελληνοτουρκικά: Σε αναστάτωση οι Τούρκοι για τα χωρικά ύδατα στην Κρήτη – «Ψάχνουν» αιτίες πολέμου

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πλαστές αποδείξεις: Τόσα λεφτά θα παίρνουν όσοι κάνουν καταγγελίες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις