ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλειστηριασμοί: Έτσι θα σώσετε το σπίτι σας – Αυτή είναι η ρύθμιση σωτηρίας

Τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται μετά την.... ρύθμιση σωτηρίας Κυβέρνησης και Αρείου Πάγου - Πώς θα σώσετε το σπίτι σας από πλειστηριασμό.

Πλειστηριασμοί: Τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται μετά την.... ρύθμιση σωτηρίας Κυβέρνησης και Αρείου Πάγου.
Συντάκτης: Βαγγέλης Λάσκαρης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πλειστηριασμοί: Την ώρα που Κυβέρνηση και Άρειος Πάγος δίνουν λευκή επιταγή στα funds και -με φόντο τις εκλογές- επιχειρούν να «χρυσώνουν» το χάπι με τη δήθεν ρύθμιση σωτηρίας, αρκετοί δανειολήπτες βρίσκονται αντιμέτωποι με την απειλή του πλειστηριασμού.

Η δικαιοσύνη απεφάνθη πως του Έλληνα το σπίτι ανήκει στο fund και τον τραπεζίτη, με την αναλγησία των funds να προκαλεί απανωτά σοκ.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα το γεγονός πως παίρνουν το σπίτι από γυναίκα επειδή πέθανε ο άνδρας της και δεν μπορεί να καλύψει το μερίδιο του, αλλά και το ότι μια πενταμελή οικογένεια χάνει την μοναδική κατοικία της και βγαίνει στον δρόμο επειδή η τράπεζα δεν δέχθηκε κανέναν συμβιβασμό!

Μόνο μέχρι το τέλος Μαρτίου έχουν αναρτηθεί 6.480 πλειστηριασμοί, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα διενεργηθούν στο σύνολό τους, καθώς οι δανειολήπτες προχωρούν μαζικά σε ανακοπές των πλειστηριασμών.

Τις επόμενες ημέρες, το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης αναμένεται να ανακοινώσει σαρωτικές αλλαγές στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών.

Με τις αλλαγές λοιπόν που δρομολογούνται στον εξωδικαστικό, θα μπορούν να ενταχθούν όσοι έχουν μία και μοναδική οφειλή. Έτσι, με αυτή την αλλαγή, εάν ένας δανειολήπτης -για παράδειγμα- έχει ένα στεγαστικό δάνειο, θα μπορεί να το εντάξει σε μακροχρόνια ρύθμιση έως 420 δόσεις, δηλαδή για 35 χρόνια.

Φυσικά, ένας πολίτης εξακολουθεί να έχει το δικαίωμα να συμπεριλάβει στον εξωδικαστικό μηχανισμό το σύνολο των οφειλών του προς τις τράπεζες, την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Επίσης, μέσω του εξωδικαστικού, θα εντάσσονται και νέες κατηγορίες οφειλών που μπορούν να ρυθμιστούν, όπως είναι οι οφειλές υπέρ τρίτων που εισπράττονται από τη φορολογική διοίκηση.

Με τον τρόπο αυτόν ένας πολίτης που έχει οφειλή, για παράδειγμα, σε έναν δήμο, θα μπορεί να τη ρυθμίσει μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού.

Πλειστηριασμοί: Έτσι θα σώσετε το σπίτι σας – Αυτή είναι η ρύθμιση σωτηρίας

Exit mobile version