ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολεμικό Ναυτικό: Αναβάθμιση με τα εκπληκτικά Romeo και Bravo

Πολεμικό Ναυτικό: Έπεσαν οι υπογραφές για τα Romeo και την αναβάθμιση των Bravo. Χθες, αργά το απόγευμα εγκρίθηκαν δια περιφοράς από το 2ο ΚΥΣΕΑ δύο πολύ σημαντικά προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού, που πλέον θα αλλάξουν σημαντικά υπέρ της χώρας μας τις επιχειρησιακές ικανότητες στο Αιγαίο. Πλέον, εγκρίθηκε και τυπικά η απόκτηση της Ελλάδας τεσσάρων υπερσύγχρονων...
Πολεμικό Ναυτικό: Αναβάθμιση με τα εκπληκτικά Romeo και Bravo

Πολεμικό Ναυτικό: Έπεσαν οι υπογραφές για τα Romeo και την αναβάθμιση των Bravo.

Χθες, αργά το απόγευμα εγκρίθηκαν δια περιφοράς από το 2ο ΚΥΣΕΑ δύο πολύ σημαντικά προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού, που πλέον θα αλλάξουν σημαντικά υπέρ της χώρας μας τις επιχειρησιακές ικανότητες στο Αιγαίο.

Πλέον, εγκρίθηκε και τυπικά η απόκτηση της Ελλάδας τεσσάρων υπερσύγχρονων ελικοπτέρων ανθυποβρυχιακού πολέμου και η αναβάθμιση των 11 υφιστάμενων Aegean Hawk (γνωστών κι ως Bravo).

Το Πολεμικό Ναυτικό ενισχύεται, αποκτώντας τέσσερα ολοκαίνουργια ελικόπτερα ΜΗ-60 RΟΜΕΟ μέσω διακρατικής συμφωνίας (G2G = Government to Government) Ελλάδας – ΗΠΑ, με τη διαδικασία των FMS (Foreign Military Sales). Τα τέσσερα ΜΗ-60 RΟΜΕΟ, που θα αντικαταστήσουν τα παλαιά και παρωχημένης τεχνολογίας ελικόπτερα ΑΒ-212 του ΠΝ, αναμένεται να αυξήσουν αισθητά την αποτρεπτική ισχύ των ναυτικών μας δυνάμεων, καθώς είναι εξοπλισμένα με υπερσύγχρονα συστήματα ανθυποβρυχιακού, ηλεκτρονικού πολέμου και πολέμου επιφανείας. Σημειώνεται, ότι την τρέχουσα χρονική περίοδο, μεγάλες δυνάμεις όπως οι ΗΠΑ και η Ινδία, επιλέγουν τα συγκεκριμένα ελικόπτερα για το Πολεμικό τους Ναυτικό. Διαπραγματευτική επιτυχία, μάλιστα, θεωρείται η προμήθεια των ελικοπτέρων σε τιμή σχεδόν κατά 25% χαμηλότερη από την τρέχουσα, που σημαίνει ότι ουσιαστικά αποκτώνται τέσσερα ελικόπτερα στην τιμή των τριών.

Στο ίδιο πλαίσιο, τρέχει ταχύτατα το εξοπλιστικό της εν συνεχεία υποστήριξης (FOS) των ελικοπτέρων S-70B/B-6 AEGEAN HAWK του Πολεμικού Ναυτικού. Τα εν λόγω ελικόπτερα, η συνεισφορά των οποίων σε επιχειρησιακό επίπεδο είναι κομβικής σημασίας, θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται, με τον επιχειρησιακό τους βίο να ξεπερνά το 2030.

Όμως, το πιο σημαντικό για την αναβάθμιση των Bravo είναι ότι η συντήρηση και η εξοπλιστική τους αναβάθμιση – κυρίως στα ηλεκτρονικά μέσα – θα γίνει εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα από ελληνικά χέρια! Μάλιστα, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του enikos.gr, έχει βρεθεί ο ιδιώτης, που έχει εγκαταστάσεις και ήδη επενδύει στην δημιουργία νέων, για την υποδοχή, συντήρηση και αναβάθμιση ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού, στα πρότυπα της Sikorsky των ΗΠΑ.

Μιλάμε για επένδυση εκατομμυρίων αποκλειστικά από ιδιωτικά κεφάλαια, που θα φέρουν επιπλέον έσοδα στα δημόσια ταμεία συν την πρόσκτηση πολύτιμης τεχνογνωσίας για αναβάθμιση ελικοπτέρων του τύπου, ανοίγοντας τον δρόμο ευκαιριών ακόμη και δημιουργίας βαριάς βιομηχανίας ελικοπτέρων στην χώρα μας.

Πηγή: enikos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Αιχμηρά καρφιά Σαλβίνι προς τη «συμμαχία των προθύμων»: «Εδώ Χίτλερ και Ναπολέων δεν έφτασαν στη Μόσχα, θα φτάσει ο Μερτς και ο Μακρόν;»

Αιχμηρά καρφιά Σαλβίνι προς τη «συμμαχία των προθύμων»: «Εδώ Χίτλερ και Ναπολέων δεν έφτασαν στη Μόσχα, θα φτάσει ο Μερτς και ο Μακρόν;»

Ο Ματέο Σαλβίνι χαρακτήρισε «απίθανη» την επίθεση των Ρώσων στην Ευρώπη και είπε ότι ο πραγματικός κίνδυνος είναι ο «ισλαμικός φανατισμός»

Κοινωνία
Κοινωνία: TikTok: Ελληνίδα ψωνίζει στα Κανάρια νησιά και παθαίνει σοκ με τη διαφορά από Ελλάδα – «3 λίτρα ελαιόλαδο με 11 ευρώ»

TikTok: Ελληνίδα ψωνίζει στα Κανάρια νησιά και παθαίνει σοκ με τη διαφορά από Ελλάδα – «3 λίτρα ελαιόλαδο με 11 ευρώ»

Μισό κιλό χοιρινές μπριζόλες με 3,19 ευρώ - Οργή προκαλούν οι ακραίες διαφορές τιμών με την πανάκριβη Ελλάδα

Κοινωνία
Κοινωνία: Δημοσκόπηση ALCO: Οι 8 στους 10 στηρίζουν τις κινητοποιήσεις των αγροτών – Το 56% θέλει εκλογές εντός του 2026

Δημοσκόπηση ALCO: Οι 8 στους 10 στηρίζουν τις κινητοποιήσεις των αγροτών – Το 56% θέλει εκλογές εντός του 2026

Κατά 80% οι πολίτες αποδοκιμάζουν το έργο της κυβέρνησης και υποστηρίζουν ότι δεν κατανοεί τις ανάγκες του λαού

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Το ύπουλο δηλητήριο του Netflix στα παιδιά: 41% των «κατάλληλων» σειρών είναι γεμάτες με woke μηνύματα!

Το ύπουλο δηλητήριο του Netflix στα παιδιά: 41% των «κατάλληλων» σειρών είναι γεμάτες με woke μηνύματα!

Έρευνα - σοκ ενός συντηρητικού οργανισμού στις ΗΠΑ εντόπισε 326 σειρές να επιχειρούν πλύση εγκεφάλου με άμεσο ή έμμεσο τρόπο!

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Σοκ προκαλούν τα αυξανόμενα περιστατικά βίας μεταξύ κοριτσιών – 16χρονη μαχαίρωσε 14χρονη σε σχολείο της Κυψέλης!

Σοκ προκαλούν τα αυξανόμενα περιστατικά βίας μεταξύ κοριτσιών – 16χρονη μαχαίρωσε 14χρονη σε σχολείο της Κυψέλης!

Συνελήφθη η 16χρονη - Το τραύμα του θύματος ευτυχώς ήταν επιφανειακό - Φρίκη προκαλούν τα συνεχόμενα περιστατικά με ανήλικες δράστριες

Κοινωνία
Κοινωνία: Δημοσκόπηση GPO: Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ κορυφαίο πολιτικό γεγονός του 2025 – Στηρίζουν αγρότες και μπλόκα οι πολίτες

Δημοσκόπηση GPO: Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ κορυφαίο πολιτικό γεγονός του 2025 – Στηρίζουν αγρότες και μπλόκα οι πολίτες

Το ξεσκέπασμα των σκανδάλων και οι λαϊκές κινητοποιήσεις απασχολούν περισσότερο τον κόσμο - Στα «αζήτητα» η εκλογή Πιερρακάκη στο Eurogroυp

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Κυριάκος Πιερρακάκης: Επική επιτυχία – Έχουμε τον πιο φτωχοποιημένο λαό της Ευρώπης και 1 πρόεδρο Eurogroup!

Κυριάκος Πιερρακάκης: Επική επιτυχία – Έχουμε τον πιο φτωχοποιημένο λαό της Ευρώπης και 1 πρόεδρο Eurogroup!

Μας καλούν να πανηγυρίσουμε για τον ψηφιακό «τσάρο» που θέλει να μας κάνει αριθμούς και φέρνει το τέλος των μετρητών; - Έλεος!

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ραγδαίες εξελίξεις με τη σύλληψη του αγροτοσυνδικαλιστή Μύρωνα Χιλετζάκη – Ο Αυγενάκης τον εκθείαζε ως υπόδειγμα ηθικής

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ραγδαίες εξελίξεις με τη σύλληψη του αγροτοσυνδικαλιστή Μύρωνα Χιλετζάκη – Ο Αυγενάκης τον εκθείαζε ως υπόδειγμα ηθικής

Ο Μύρωνας Χιλετζάκης έκανε και δημόσιες παρεμβάσεις το 2020 για να μη φύγει από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Βορίδης

Κοινωνία
Κοινωνία: «Ο Φραπές έγινε λάτε μακιάτο ντεκάφ» – Πανζουρλισμός στο «Χ» με την παρωδία της Εξεταστικής – Γελοιοποιήθηκε πλήρως ο θεσμός

«Ο Φραπές έγινε λάτε μακιάτο ντεκάφ» – Πανζουρλισμός στο «Χ» με την παρωδία της Εξεταστικής – Γελοιοποιήθηκε πλήρως ο θεσμός

Viral έγινε το σόου του «Φραπέ» με τις πλάτες της ΝΔ - Οι Έλληνες το ρίχνουν στο χιούμορ για να μην τρελαθούν με αυτά που ακούνε

Κοινωνία