ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Φωτιά στις τιμές ρεύματος στην Ελλάδα – Ο κόσμος θα πληρώσει ακόμη μια κρίση

Ο πόλεμος στην Ουκρανία οδήγησε στο ζενίθ τις τιμές ρεύματος στην Ελλάδα!
Πόλεμος στην Ουκρανία: Φωτιά στις τιμές ρεύματος στην Ελλάδα – Ο κόσμος θα πληρώσει ακόμη μια κρίση

Ο πόλεμος στην Ουκρανία βρίσκεται στην κορύφωση του με τις επιπτώσεις του να είναι πολυεπίπεδες και να αφορούν φυσικά και την Ελλάδα.

Ο ρωσικός στρατός κατέλαβε το Κίεβο, με τα τανκς να κινούνται πλέον στους δρόμους της Ουκρανικής πρωτεύουσας και όλος ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τους χειρισμούς των Πούτιν και Ζελένσκι.

Οι συνέπειες ενός τέτοιου πολέμου είναι φυσικά τεράστιες και δεν αφορούν μόνο τον Ουκρανικό λαό που βάλλεται από παντού αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο που φαίνεται πως για ακόμη μια φορά θα είναι αυτός που θα πληρώσει το μάρμαρο.

Πιο συγκεκριμένα, είναι κάτι παραπάνω από σαφές πως ο πόλεμος που έχει κηρύξει η Ρωσία θα έχει επιπτώσεις στην εγχώρια αγορά ενέργειας, με την τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα να… χτυπάει κόκκινο!

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μετά το φυσικό αέριο φωτιά και το ηλεκτρικό ρεύμα!

Η εκτόξευση της τιμής του φυσικού αερίου TTF στα 144 ευρώ/MWh φαίνεται πως ήταν μόνο η αρχή καθώς η μέση τιμή χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στα 235,50 ευρώ/MWh.

Μάλιστα η αύξηση αυτή είναι σε ποσοστό 34% υψηλότερη σε σχέση με χθες ενώ δεν αποκλείεται άμεσα η τιμή χονδρεμπορικής του ρεύματος να ξεπεράσει και τα 300 ευρώ/MWh.

Το ποσοστό της αύξησης της τιμής στο ρεύμα είναι τρομακτικό και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με σιγουριά που θα σταματήσει, τη στιγμή που σήμερα αναμένεται να συνεδριάσουν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, η Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων με τη συμμετοχή της γενικής γραμματέως Ενέργειας Αλεξάνδρας Σδούκου, του προέδρου της ΡΑΕ Αθανάσιου Δαγούμα, του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Γιώργου Στάσση, του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ Εμπορίας Κώστα Ξιφαρά, του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΑΔΜΗΕ Μάνου Μανουσάκη και της διευθύνουσας συμβούλου του ΔΕΣΦΑ Μαρία – Ρίτα Γκάλι.

Μέσα από την συνεδρίαση αναμένεται να καθοριστεί το σχέδιο πάνω στο οποίο θα κινηθεί η Ελλάδα για να αντιμετωπίσει αυτή την κρίση που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία και η διακοπή των παροχών από την Ρωσία.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πόλεμος στην Ουκρανία: Φωτιά στις τιμές ρεύματος στην Ελλάδα – Ο κόσμος θα πληρώσει ακόμη μια κρίση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.