ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολύ σκληρή για να πεθάνει η ακρίβεια – Σε τι τιμές κινείται το κρέας

Δείτε αναλυτικά τις τιμές σε κοτόπουλο, μοσχάρι, χοιρινό
Πολύ σκληρή για να πεθάνει η ακρίβεια – Σε τι τιμές κινείται το κρέας

Την ώρα που στον ΣΚΑΪ δείχνουν ρεπορτάζ με τις τιμές στο Βέλγιο για να πείσουν τους Έλληνες ότι είναι «τυχεροί», το ράλι στην ακρίβεια συνεχίζεται χωρίς ανάσα.

Χαρακτηριστικό είναι πως σύμφωνα με τους εμπόρους, οι τιμές στο κρέας δεν έχουν αλλάξει ιδιαίτερα από το καλοκαίρι.

«Οι τιμές δεν έχουν αλλάξει ιδιαίτερα από το καλοκαίρι και μετά. Υπήρχε μια πτώση στην αγορά από τον Σεπτέμβριο όπως συμβαίνει πάντα και τώρα σιγά σιγά ανεβαίνει», λέει στο MEGA, ο Απόστολος Κουρλέτης, ιδιοκτήτης κρεοπωλείου.

Ενδεικτικά:

– Κοτόπουλο: Από 2,80€/ κιλό

– Φιλέτο κοτόπουλο: Από 8,50€/ κιλό

– Μοσχάρι: Από 11€/ κιλό

Οι τιμές στα ακτινίδια

Σε ό,τι αφορά τα φρούτα, αυτήν την περίοδο γίνεται και η συγκομιδή των ακτινιδίων.

«Αυτήν την περίοδο τώρα στην περιοχή που βρισκόμαστε γίνεται η συγκομιδή των ακτινιδίων. Ο καιρός που επικρατεί τώρα είναι ιδανικός για την περίοδο, έχει σταθεροποιηθεί, με αποτέλεσμα να ευνοούνται οι παραγωγές, αλλά είχαμε σημαντικές καταστροφές την περίοδο του Αυγούστου με τις πολλαπλές βροχοπτώσεις όπου εκεί έχει καταστραφεί ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής που ήταν στη διαδικασία ωρίμανσης», λέει ο Στέφανος Νταούκας, πρόεδρος παραγωγών Επισκοπής Νάουσας.

«Η καταστροφή που έγινε σε μεγάλο ποσοστό προϊόντων της περιόδου εκείνης, δημιούργησε κάποια μικρά κενά στην εσωτερική κατανάλωση αλλά δεν ήταν τόσο σημαντικό ώστε να επηρεάσει τις τιμές με άνοδο».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πολύ σκληρή για να πεθάνει η ακρίβεια – Σε τι τιμές κινείται το κρέας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.