ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πότε θα μπαίνει σε καραντίνα ένα ολόκληρο νησί

Καραντίνα: Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, αναφέρθηκε στα σχέδια της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα. Στόχος είναι, όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ, να υπάρξουν συνεργασίες ανάμεσα σε νησιά και νοσοκομεία αναφοράς της ηπειρωτικής Ελλάδας, για να υποδεχθούν τυχόν κρούσματα καθώς και να υπάρχει ένας γιατρός...

Συντάκτης: Διονύσης Αντωνέλλος Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Καραντίνα: Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, αναφέρθηκε στα σχέδια της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Στόχος είναι, όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ, να υπάρξουν συνεργασίες ανάμεσα σε νησιά και νοσοκομεία αναφοράς της ηπειρωτικής Ελλάδας, για να υποδεχθούν τυχόν κρούσματα καθώς και να υπάρχει ένας γιατρός σε κάθε μονάδα (σ.σ. ξενοδοχείο) άνω των 50 ατόμων.

Αρχικά, ανάλογα με τα κρούσματα θα μπαίνουν σε καραντίνα από ένα έως και περισσότερα ξενοδοχεία, ενώ το τελευταίο στάδιο του σχεδίου της επιτροπής του υπουργείου Υγείας προβλέπει ακόμα και τοπικό lockdown, δηλαδή να τίθεται ένα ολόκληρο νησί σε καραντίνα, αν ξεφύγει ο αριθμός των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τον κ. καθηγητή το συγκεκριμένο σενάριο φαντάζει πολύ μακρινό.

Exit mobile version