ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πότε θα κλείσουν τελικά τα σχολεία για τα Χριστούγεννα

Απέκλεισε το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία νωρίτερα για τα Χριστούγεννα λόγω κορωνοϊού η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.

Απέκλεισε το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία νωρίτερα για τα Χριστούγεννα λόγω κορωνοϊού η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.
Συντάκτης: Κώστας Παπαδόπουλος Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Όπως διαβάσατε στο Sportime τα όσα ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, Θανάσης Πλεύρης, φαίνονται κάτι σαν προάγγελος για κλειστά σχολεία, αλλά και υποχρεωτικό εμβολιασμό στους εκπαιδευτικούς.

Την ίδια στιγμή, η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» απέκλεισε το ενδεχόμενο ο κορονοϊός να συμβάλει σε πρόωρο κλείσιμο στα σχολεία νωρίτερα για τα Χριστούγεννα.

Η ίδια τόνισε πως δεν έχει γίνει καμία σχετική συζήτηση ούτε στην επιτροπή των ειδικών, ούτε στην κυβέρνηση.

Μάλιστα αναφέρθηκε και σε έρευνα του ΕΟΔΥ η οποία, όπως είπε, δείχνει ότι μόνο το 30% των κρουσμάτων στα παιδιά οφείλεται στην εκπαιδευτική δραστηριότητα και υπογράμμισε ότι γίνονται 2 εκατομμύρια τεστ την εβδομάδα, κάτι που έχει βοηθήσει ώστε να μειωθεί η διασπορά στα σχολεία.

Τέλος, για τα παιδιά που χάνουν την χρονιά λόγω απουσιών η κ. Μακρή είπε ότι ο λόγος δεν είναι τιμωρητικός, αλλά οι εκπαιδευτικοί λένε ότι αν έχουν πολλές ώρες εκπαίδευσης τα παιδιά δεν μπορούν να παρακολουθήσουν το μάθημα.

Exit mobile version