ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Power Pass: Ο ΑΦΜ ορίζει την ημερομηνία της αίτησης για τα 600 ευρώ

Με βάση τον ΑΦΜ θα γίνονται οι αιτήσεις των καταναλωτών για την είσπραξη του Power pass

Power Pass: Ο ΑΦΜ ορίζει την ημερομηνία της αίτησης για τα 600 ευρώ
Συντάκτης: Λευτέρης Παυλίδης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για το άνοιγμα της πλατφόρμας για τις αιτήσεις των καταναλωτών που δικαιούνται να εισπράξουν την επιδότηση για το Power Pass.

Με την ημερομηνία να έχει κλειδώσει για την Παρασκευή 17 Ιουνίου, ολοένα και περισσότερες λεπτομέρειες έρχονται στη δημοσιότητα αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο θα γίνονται οι αιτήσεις στην ειδική πλατφόρμα του gov.gr.

Πιο συγκεκριμένα, η υποβολή των αιτήσεων για την αναδρομική αποζημίωση των καταναλωτών που θα αρχίζει από τα 18 και θα φτάνει έως και τα 600 ευρώ, αναμένεται να γίνεται με βάση το τελευταίο ψηφίο ΑΦΜ.

Η οικονομική ενίσχυση χορηγείται σε φυσικά πρόσωπα, φορολογικούς κατοίκους Ελλάδος οι οποίοι είχαν το 2021 καθαρό οικογενειακό εισόδημα μετά την αφαίρεση των φόρων έως 45.000 ευρώ.

Η επιδότηση για τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς στο ηλεκτρικό ρεύμα αφορά το διάστημα από 1/12 έως και 31/5 ενώ οι αιτήσεις θα μπορούν να γίνονται έως το τέλος του Ιουνίου.

Σύμφωνα με όσα διαρρέονται τις τελευταίες ημέρες, οι καταναλωτές που τράβηξαν τα πάνδεινα τους τελευταίους μήνες αναμένεται να δούνε χρήμα στους λογαριασμούς τους έως και τις 15 Ιουλίου.

Πώς μπορείτε να υποβάλλεται αίτηση για το Power Pass:

 

Exit mobile version