ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρέβεζα: 55χρονος πέθανε σε καρότσα αγροτικού στον δρόμο για το Κέντρο Υγείας – 8 άνθρωποι πέθαναν τον τελευταίο μήνα περιμένοντας ασθενοφόρο!

Πρέβεζα: Άλλος ένας θάνατος λόγω των τριτοκοσμικών συνθηκών στην Υγεία - Το θλιβερό φαινόμενο των θανάτων πάνω σε μια καρότσα, συνεχίζεται
Πρέβεζα: 55χρονος πέθανε σε καρότσα αγροτικού στον δρόμο για το Κέντρο Υγείας – 8 άνθρωποι πέθαναν τον τελευταίο μήνα περιμένοντας ασθενοφόρο!

Πρέβεζα: Το διαρκές έγκλημα της καταστροφής των υπηρεσιών της Δημόσιας Υγείας συνεχίζεται, και όσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης επενδύει σε «μπαλώματα» για την ενίσχυση της Υγείας, όλο και περισσότεροι πολίτες πεθαίνουν στα «Τέμπη» ενός κατεστραμμένου ΕΣΥ.

Πέρα από το φαινόμενο της «ξαφνικίτιδας» με τους ανεξήγητους θανάτους για τους οποίους ουδείς από τους ιθύνοντες της Υγείας μιλάει, τους τελευταίους μήνες έχουμε και το θανατικό της… καρότσας! Ακόμα ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του λόγω μεγάλης καθυστέρησης του ασθενοφόρου, και αναγκαστικά τον ρόλο του ΕΚΑΒ τον έπαιξε μια καρότσα αγροτικού!

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στο χωριό Σταυροχώρι στην Πρέβεζα. Ο άτυχος 55χρονος άνδρας καθώς οδηγούσε αισθάνθηκε αδιαθεσία, έκανε άκρη το αυτοκίνητό του και έχασε τις αισθήσεις του. Αμέσως κάτοικος της περιοχής κάλεσε ασθενοφόρο, το οποίο ωστόσο καθυστερούσε. Μην έχοντας καθόλου περιθώρια για άλλο χάσιμο χρόνου, έβαλαν τον 55χρονο σε μια καρότσα αγροτικού οχήματος και ξεκίνησαν για το νοσοκομείο.

Αφού πλέον το αγροτικό κόντευε να φτάσει στο Κέντρο Υγείας, τότε τους συνάντησε στον δρόμο το καθυστερημένο ασθενοφόρο συνάντησε στον δρόμο το αγροτικό που μετέφερε τον 55χρονο και επί τόπου ένας γιατρός του έκανε ΚΑΡΠΑ με χρήση εξωτερικού απινιδωτή.

Δεδομένου ότι η απόσταση ήταν μικρή και για να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος, ο γιατρός ζήτησε από τον οδηγό του αγροτικού να ξεκινήσει και να κατευθυνθεί -με τη συνοδεία του ασθενοφόρου- προς το Κέντρο Υγείας ενώ ο ίδιος συνέχισε αδιάκοπα την πραγματοποίηση ΚΑΡΠΑ στον ασθενή.

Τελικά όμως ο πολύτιμος χρόνος είχε χαθεί. Ο 55χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας μόνο και μόνο για να διαπιστωθεί ο θάνατός του. Άλλη μία τραγωδία που ίσως θα μπορούσε να αποφευχθεί.

Είναι απίστευτο και όμως αληθινό: τις τελευταίες 30 μέρες, έχουν χαθεί 8 ζωές ανθρώπων που περίμεναν ασθενοφόρο και είτε πέθαναν επί τόπου, είτε πέθαναν πάνω σε μία καρότσα αγροτικού!

Στο χωριό Μετόχι της Βόρειας Εύβοιας ένας 76χρονος άφησε την τελευταία του πνοή χθες το απόγευμα στη Βόρεια Εύβοια πάνω σε μια καρότσα αγροτικού και κατά την προσπάθεια μεταφοράς του στο νοσοκομείο.

Την ίδια μέρα, στην παραλία Γαβαθά στη Μυτιλήνη, μια γυναίκα πέθανε περιμένοντας το ασθενοφόρο που ερχόταν από Καλλονή, δηλαδή 34 χιλιόμετρα μακριά!

Στη Νέα Ζωή Περιστερίου, ένας 52χρονος υπέστη καρδιακό επεισόδιο και πέθανε αβοήθητος περιμένοντας 47 ολόκληρα λεπτά το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Στη Θάσο, μια 45χρονη τουρίστρια από την Τσεχία, άφησε την τελευταία της πνοή ενώ περίμενε το μοναδικό ασθενοφόρο του νησιού για να την παραλάβει.

Στη Νέα Μάκρη, μια 19χρονη έγκυος κοπέλα πέθανε μαζί με το μωρό της, αφού το ασθενοφόρο έκανε ώρες για να φτάσει.

Στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής, μια 63χρονη τουρίστρια από τη Ρουμανία πέθανε στο πεζοδρόμιο αφού το μοναδικό εύκαιρο ασθενοφόρο (από τα μόλις 5 που εξυπηρετούν τη Χαλκιδική) έκανε μία ώρα και ένα τέταρτο για να φτάσει.

Στην Κω, μια γυναίκα πέθανε σε καρότσα αγροτικού καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο για να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο, αφού ολόκληρο το νησί διαθέτει μόνο ένα.

Αυτή είναι η τραγική εικόνα της Υγείας στην Ελλάδα του 2023. Την ίδια στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει πως «ενισχύει» το ΕΚΑΒ, επιστρατεύοντας… πυροσβέστες και στρατιωτικούς, ενώ η υπηρεσία έχει άμεση ανάγκη από πτυχιούχους διασώστες!

Και φυσικά όλα γίνονται για να συντηρείται η υποβάθμιση του ΕΚΑΒ και είτε να στρέφεται ο κόσμος στα ιδιωτικά ασθενοφόρα, είτε τα ιδιωτικά ασθενοφόρα και πληρώματα να εισβάλουν στο Δημόσιο για να συνεπικουρούν, με το αζημίωτο βέβαια, από τα χρήματα του φορολογούμενου πολίτη και πάλι…

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Συγκινητική μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821

Συγκινητική μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821

Οι οικογένειες που ανέθρεψαν από τους σημαντικότερους ήρωες αγωνιστές για την αποτιναξη του κατακτητικού ζυγού.

Κοινωνία
Κοινωνία: Πρεσβύτερος π. Αναστάσιος Κ. Γκοτσόπουλος: Ο Ζελένσκι κακοποιεί και τη Θριαμβεύουσα Εκκλησία

Πρεσβύτερος π. Αναστάσιος Κ. Γκοτσόπουλος: Ο Ζελένσκι κακοποιεί και τη Θριαμβεύουσα Εκκλησία

«Οι Άγιοι της Λαύρας των Σπηλαίων είναι και δικοί μας Άγιοι».

Κοινωνία
Κοινωνία: Μακεδονικός – Καμπανιακός: Σοκαριστικός τραυματισμός για τον Παναγιωτούδη

Μακεδονικός – Καμπανιακός: Σοκαριστικός τραυματισμός για τον Παναγιωτούδη

"Πάγωσαν" συμπαίκτες και αντίπαλοι.

Κοινωνία
Κοινωνία: Καιρός: Βροχές και καταιγίδες – Που θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες – Που θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Πώς θα είναι ο καιρός και τις επόμενες ημερες στην Ελλάδα.

Κοινωνία
Κοινωνία: Θεσσαλονίκη: Ληστεία με λεία 200.000 ευρώ

Θεσσαλονίκη: Ληστεία με λεία 200.000 ευρώ

Tην έπεισε να τoν ανεβάσει στο σπίτι της και της έκλεψε κοσμήματα και τιμαλφή.

Κοινωνία
Κοινωνία: Ρόδος: Κύκλωμα έδινε πτυχία αγγλικών με 1200 ευρώ – Έδιναν τις απαντήσεις για το proficiency

Ρόδος: Κύκλωμα έδινε πτυχία αγγλικών με 1200 ευρώ – Έδιναν τις απαντήσεις για το proficiency

Τους έδιναν τις απαντήσεις και τις έκαναν αντιγραφή από την προηγούμενη μέρα με τα γραμματά τους.

Κοινωνία
Κοινωνία: Τέμπη: Συγκλονιστικά νέα ηχητικά με διάλογο σταθμαρχών μετά τη σύγκρουση

Τέμπη: Συγκλονιστικά νέα ηχητικά με διάλογο σταθμαρχών μετά τη σύγκρουση

Το πόρισμα των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ..

Κοινωνία
Πολιτική: Ο Ντόναλντ Τραμπ ψάχνει μέρος για να κάνει ουρανοξύστη και στην Ελλάδα

Ο Ντόναλντ Τραμπ ψάχνει μέρος για να κάνει ουρανοξύστη και στην Ελλάδα

τους επόμενους μήνες αναμένεται να επισκεφθεί, την Ελλάδα άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος του Αμερικανού προέδρου με εμπλοκή στον Οργανισμό Τραμπ.

Πολιτική
Κοινωνία: Αλλαγή Ώρας: Αυτή την Κυριακή γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά!

Αλλαγή Ώρας: Αυτή την Κυριακή γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά!

Για ακόμα μία χρονιά έρχεται η αλλαγή ώρας!

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Η woke δικτατορία επελαύνει σε ΕΕ-Βρετανία: Δημοτικό σχολείο στο Ηνωμένο Βασίλειο απαγόρευσε τη γιορτή του Πάσχα λόγω «συμπεριληπτικότητας»

Η woke δικτατορία επελαύνει σε ΕΕ-Βρετανία: Δημοτικό σχολείο στο Ηνωμένο Βασίλειο απαγόρευσε τη γιορτή του Πάσχα λόγω «συμπεριληπτικότητας»

Ο διωγμός του Χριστιανισμού συνεχίζεται - Σταμάτησαν τους καθιερωμένους εορτασμούς του Πάσχα για να μην ενοχλούνται οι μουσουλμάνοι μετανάστες!

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Τραγικά καθυστερημένη και «χλιαρή» η θέση που πήρε ο Μητσοτάκης για τις σφαγές Χριστιανών στη Συρία

Τραγικά καθυστερημένη και «χλιαρή» η θέση που πήρε ο Μητσοτάκης για τις σφαγές Χριστιανών στη Συρία

Μετά από εβδομάδες θηριωδιών εναντίον Χριστιανών στη Συρία, ο Κ.Μητσοτάκης αποφάσισε να ψελλίσει μια υποτυπώδη αντίδραση

Κοινωνία
Κοινωνία: Χρήστος Τριαντόπουλος – Τέμπη: Με ένα υπόμνημα ντροπής «δραπέτευσε» από την Προανακριτική

Χρήστος Τριαντόπουλος – Τέμπη: Με ένα υπόμνημα ντροπής «δραπέτευσε» από την Προανακριτική

Με αντισυνταγματικές πρακτικές συνεχίζεται η συγκάλυψη - Η κυβέρνηση φοβήθηκε τις καταθέσεις μαρτύρων και τα στοιχεία που θα έβγαιναν στην Προανακριτική Επιτροπή

Κοινωνία
Κοινωνία: Το συγκινητικό που κάνει ο Δημήτρης Κόκοτας

Το συγκινητικό που κάνει ο Δημήτρης Κόκοτας

Ο τρόπος επικοινωνίας του τραγουδιστή με την κόρη του.

Κοινωνία
Κοινωνία: Τέλος η Ματίνα Παγώνη μετά από 12 χρόνια από την προεδρία της ΕΙΝΑΠ – Σάρωσε το ΚΚΕ στους γιατρούς

Τέλος η Ματίνα Παγώνη μετά από 12 χρόνια από την προεδρία της ΕΙΝΑΠ – Σάρωσε το ΚΚΕ στους γιατρούς

Η ΔΗΠΑΚ επικράτησε παίρνοντας 1.550 ψήφους.

Κοινωνία
Κοινωνία: Αρκιοί: Έκκληση σε οικογένειες με παιδιά να μετοικήσουν στο νησί για να μην ερημώσει

Αρκιοί: Έκκληση σε οικογένειες με παιδιά να μετοικήσουν στο νησί για να μην ερημώσει

Το σχολείο έχει μόνο έναν μαθητή.

Κοινωνία
Κοινωνία: Γιατί είχαμε ρεκόρ συνταξιοδοτήσεων με πάνω από 200.000 νέους συνταξιούχους το 2024

Γιατί είχαμε ρεκόρ συνταξιοδοτήσεων με πάνω από 200.000 νέους συνταξιούχους το 2024

«Να ξεκαθαρίσει και να πει η κυβέρνηση».

Κοινωνία
Κοινωνία: Παραδόθηκαν οι τοξικολογικές εξετάσεις του Βασίλη Καλογήρου – Ούτε καν σε θεραπευτικά επίπεδα το φάρμακο που βρήκαν ενώ διάφοροι έλεγαν άλλα

Παραδόθηκαν οι τοξικολογικές εξετάσεις του Βασίλη Καλογήρου – Ούτε καν σε θεραπευτικά επίπεδα το φάρμακο που βρήκαν ενώ διάφοροι έλεγαν άλλα

Είχαν πει ακόμα πως του έφαγε τις φάλαγγες από το χέρι σπάνιο... πτηνό.

Κοινωνία
Κοινωνία: Έλενα Ακρίτα: Φαντασιωνόταν «μισαναπηρισμό» στην παρέλαση του παιδιού ΑμΕΑ, μέχρι που ήρθε το σχόλιο της καθηγήτριας του και την αποστόμωσε

Έλενα Ακρίτα: Φαντασιωνόταν «μισαναπηρισμό» στην παρέλαση του παιδιού ΑμΕΑ, μέχρι που ήρθε το σχόλιο της καθηγήτριας του και την αποστόμωσε

Η Έλενα Ακρίτα αμαύρωσε με τα woke «κολλήματά» της το μεγαλείο ψυχής ενός παιδιού ΑμΕΑ που παρέλασε με τα πόδια του στη Λαμία

Κοινωνία