ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωταθλητισμό στην ακρίβεια κάνει η Ελλάδα – Δεν έχει αντίπαλο στην Ευρώπη

Σπάει τα κοντέρ στην ακρίβεια η Ελλάδα - Πρωταθλήτρια στην Ευρώπη
Πρωταθλητισμό στην ακρίβεια κάνει η Ελλάδα – Δεν έχει αντίπαλο στην Ευρώπη

Την ώρα που η ακρίβεια χτυπάει αλύπητα τον ελληνικό λαό, η Ελλάδα μπορεί να νιώθει για ακόμη έναν λόγο άσχημα, καθώς σε αυτήν καταγράφεται σήμερα ο δεύτερος υψηλότερος πληθωρισμός τροφίμων στην Ευρώπη!

Στη λάθος κορυφή οδηγεί η κυβέρνηση τη χώρα με τα στοιχεία της Eurostat να είναι αμείλικτα με το μεγαλύτερο πρόβλημα στη χώρα μας εντοπίζεται στα έλαια, τα φρούτα, τα κρέατα ενώ από τις κατηγορίες στις οποίες πρωταγωνιστεί με αρνητικό πρόσημο δεν λείπουν τα γαλακτοκομικά αλλά και άλλα προϊόντα.

Πρωταθλητισμό στην ακρίβεια κάνει η Ελλάδα – Δεν έχει αντίπαλο στην Ευρώπη

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τη μελέτη της Τράπεζας της Ελλάδος, οι Έλληνες καταναλωτές καλούμαστε να πληρώνουμε ακριβότερα κατά 10% από τους άλλους ευρωπαίους, τουλάχιστον 40 κατηγορίες προϊόντων.

Ενδεικτικά, ο στιγμιαίος καφές είναι ακριβότερος κατά 17% σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ο αλεσμένος καφές κατά 50%, δημητριακά και ανθρακούχα αναψυκτικά κατά 15%, το βούτυρο κατά 54%, η μαργαρίνη 60%, οι χαρτοπετσέτες κατά 100%.

Την ίδια στιγμή, τα μακαρόνια Νο6 από 0,82, ανέβηκαν στο 1,07 ευρώ, η φέτα συσκευασμένη του ενός κιλού από 12,30 ευρώ στα 13,90 ευρώ, βρεφικό γάλα τύπου νούμερο 1 τα 400gr από 12,18 ευρώ στα 13,19, οι μπάρες δημητριακών από 1,80 στα 3,52 ευρώ.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως η μόνη πιο ακριβή χώρα από την Ελλάδα είναι τη δεδομένη χρονική στιγμή το Βέλγιο.

Τέλος, μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του MEGA, ο δημοσιογράφος Νίκος Φιλιππίδης εξήγησε το πώς θα μπορούσαν να μειωθούν ακόμα και 30% τα προϊόντα στα σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η μελέτη της Τράπεζας της Ελλάδος.

Δείτε τα όσα ειπώθηκαν στο κανάλι του Mega για το θέμα:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πρωταθλητισμό στην ακρίβεια κάνει η Ελλάδα – Δεν έχει αντίπαλο στην Ευρώπη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.