ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοφανής παραδοχή από τη Μαρία Θεοδωρίδου: «Τα εμβόλια δεν σταματούν τη διασπορά του ιού»!

H Μαρία Θεοδωρίδου δήλωσε στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, πως παρά την αρχική αισιοδοξία, τα εμβόλια δεν μπορούν να επιτύχουν σημαντική μείωση της διασποράς.

H Μαρία Θεοδωρίδου δήλωσε στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, πως παρά την αρχική αισιοδοξία, τα εμβόλια δεν μπορούν να επιτύχουν σημαντική μείωση της διασποράς.
Η Μαρία Θεοδωρίδου ομολόγησε πως τα εμβόλια δεν αρκούν για να επιτευχθεί σημαντική μείωση της διασποράς.
Συντάκτης: Παντελής Λαμψιώτης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Η Μαρία Θεοδωρίδου παραδέχθηκε χθες πως τα εμβόλια δεν αρκούν για την εξαφάνιση του ιού. Το αφήγημα που υποστήριζε εδώ και 11 ολόκληρους μήνες η κυβέρνηση, άλλα και πολλοί τηλε – ειδικοί, πως τα υπάρχοντα σκευάσματα θα μας «έβγαζαν από το τούνελ» της πανδημίας, καταρρίφθηκε από τα πιο επίσημα χείλη.

Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου ισχυρίστηκε πως το αρχικό κλίμα ενθουσιασμού για τα εμβόλια έχει σβήσει και ότι θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορονοϊό, όπως και με τον ιό της γρίπης.

«Έντεκα μήνες μετά την έναρξη του εμβολιασμού, έχει συγκεντρωθεί σημαντική γνώση και εμπειρία», είπε η κ. Θεοδωρίδου. «Η εμφάνιση και ραγδαία επέκταση της μετάλλαξης Δέλτα μείωσε το αρχικό κλίμα του ενθουσιασμού. Η αρχική αισιόδοξη άποψη, ότι τα εμβόλια θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σημαντική μείωση και εξαφάνιση του ιού και να μειωθεί η διασπορά, δεν έγινε», πρόσθεσε.

Μια πικρή δικαίωση για όσους ειδικούς (που τα συστημικά μίντια στοχοποιούσαν συνεχώς), προειδοποιούσαν πως μόνο με τα υπάρχοντα εμβόλια δεν πρόκειται να επιτευχθεί τείχος ανοσίας. Τα εμβόλια μπορεί να επιτυγχάνουν προστασία από σοβαρή νόσηση (ειδικά σε ηλικιωμένους και άτομα με υποκείμενα νοσήματα), άλλα φαίνεται πως δεν αρκούν για τη μείωση της διασποράς.

Τρανή απόδειξη είναι οι χώρες με υψηλή εμβολιαστική κάλυψη όπως η Ολλανδία και η Νορβηγία, που αναγκάστηκαν να επιβάλλουν ιδιότυπα lockdown. Και από τη στιγμή που στην Ελλάδα δεν γίνονται τεστ σε ολόκληρο τον πληθυσμό (παρά μόνο στους ανεμβολίαστους), είναι λογικό να μην ελέγχεται η διασπορά.

Μαρία Θεοδωρίδου: «Ο ιός φαίνεται πως θα γίνει ενδημικός»

Η κ. Θεοδωρίδου συνέχισε λέγοντας: «Μοιάζει ότι ο ιός θα παραμείνει μαζί μας όπως και ο ιός της γρίπης. Θα είναι δηλαδή άλλος ένας ενδημικός ιός του αναπνευστικού», σημειώνοντας πως τα εμβόλια, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ΕCDC) μειώνουν τον κίνδυνο σοβαρής μόλυνσης και θανάτου.

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να έλεγε στον ελληνικό λαό τον Απρίλιο πως η «πανδημία φτάνει στο τέλος της», άλλα αποδεικνύεται πως ήταν απλά ένας ανυπόστατος ισχυρισμός. Όλο και περισσότεροι επιστήμονες βάζουν φρένο στην πολιτική αερολογία, δείχνοντας την αληθινή διάσταση των πραγμάτων.

Κυβέρνηση και (κάποιοι) ειδικοί οφείλουν ένα συγγνώμη στον ελληνικό λαό, γιατί επί μήνες αναπαρήγαγαν το αφήγημα της επιστροφής στη κανονικότητα. Η αποτελεσματικότητα των εμβολίων «πουλήθηκε» σαν να πρόκειται για τηλεοπτικό προϊόν. Ξεκινώντας από τη μέρα που ήρθαν τα πρώτα εμβόλια στη χώρα… συνοδεία στρατού, σα να έκαναν υποδοχή σε… αρχηγό κράτους.

Αφού κατά ομολογία της προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, τα εμβόλια δεν μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντική μείωση και εξαφάνιση του ιού, θα έπρεπε να δοθεί άμεση προτεραιότητα στα μονοκλωνικά αντισώματα και στην ενίσχυση του ΕΣΥ.

Αν υπήρχε ηθική και αίσθημα δικαιοσύνης στη κυβέρνηση, μετά από αυτές τις τοποθετήσεις επιστημόνων θα έπρεπε να επαναφερθούν άμεσα οι υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή, στην εργασία τους. Ώστε να ενδυναμωθεί το σύστημα υγείας και να καλυφθούν κάποια από τα κενά που άφησαν οι καταστροφικές αποφάσεις της κυβέρνησης.

Exit mobile version