ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ψηφιακός ολοκληρωτισμός προ των πυλών στα ψιλά γράμματα μέσα σε νομοσχέδιο για το Κτηματολόγιο; Τι καταγγέλλει η βουλευτής

Τι οδήγησε την Ασπασία Κουρουπάκη στην καταγγελία;

Ψηφιακός ολοκληρωτισμός προ των πυλών στα ψιλά γράμματα μέσα σε νομοσχέδιο για το Κτηματολόγιο; Τι καταγγέλει η βουλευτής
Συντάκτης: Διονύσης Αντωνέλλος Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ανησυχητικές για τις ατομικές ελευθερίες ήταν οι καταγγελίες στις οποίες προχώρησε κατά την εισήγηση της η Ασπασία Κουρουπάκη, βουλευτής του Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών με τη ΝΙΚΗ, στη συζήτηση Σχεδίου Νόμου του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την ολοκλήρωση της κτηματογράφησης, την απλοποίηση των διαδικασιών και τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης για τη λειτουργία του Κτηματολογίου, ενώ όπως είπε βρισκόμαστε προ των πυλών «ψηφιακού ολοκληρωτισμού».

Τι οδήγησε την Ασπασία Κουρουπάκη στην παραπάνω καταγγελία;

Η βουλευτής της ΝΙΚΗΣ, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα άρθρα 27, 28 και 29 του νομοσχεδίου, για τα οποία όπως είπε, η συνδυαστική τους εφαρμογή θα αυξήσει την ψηφιακή εξάρτηση «και τον εξαναγκασμό των πολιτών από το κράτος». «Θα θέσει όσους δεν είναι σε θέση να διαχειριστούν αυτές τις τεχνολογίες εκτός συναλλαγών», συμπλήρωσε.

Οι διατάξεις αυτές συνιστούν ένα ακόμα βήμα για τον «αδίστακτο ψηφιακό ολοκληρωτισμό και την ψηφιακή κινεζοποίηση της ελληνικής κοινωνίας που προωθεί για ακόμα μία φορά η κυβέρνηση», ανέφερε.

Η κα Κουρουπάκη στάθηκε κατά την ομιλία της στο «απαράδεκτο» όπως το χαρακτήρισε «τεκμήριο συναίνεσης στην ηλεκτρονική επίδοση εγγράφων» που δημιουργείται από τις παραπάνω διατάξεις.

«Με τι διάταξη του άρθρου 28 ο πολίτης θα θεωρείται ότι έχει λάβει γνώση και θα τρέχουν σε βάρος του προθεσμίες, μόνο και μόνο επειδή δεν έκανε opt out. Δηλαδή γιατί δεν εισήλθε στη σχετική πλατφόρμα να δηλώσει ρητώς ότι δεν θέλει να λαμβάνει επιδόσεις στη ψηφιακή θυρίδα», είπε η κα Κουρουπάκη.

Διαβάστε επίσης:

Το Νοσοκομείο Αιτωλοακαρνανίας δεν ξέρει πως τελείωσε ο Covid 19;

Αποτρόπαια δήλωση Γεωργιάδη σε ανασφάλιστη καρκινοπαθή: «Αν ζούσες στις ΗΠΑ, τώρα θα ήσουν στον δρόμο, νεκρή»

Exit mobile version